Fragmenten·Ontdek je plekje

#Plog: Gent feest!

Vrijdagavond, het begin van een nieuw weekend. Niet zomaar een weekend. Het was het begin van de Gentse feesten – editie 2019. Elk jaar opnieuw kijk ik er naar uit. En elk jaar opnieuw pik ik daarvan maar wàt graag een graantje mee. Zo ook dit jaar.

Op goed geluk af, zonder op voorhand ook maar te weten welk(e) optreden(s) er zou(den) plaats vinden. De vaste waarden – zoals polé polé op ⇓ de Korenlei/Graslei – niet te na gesproken.

Gent – polé polé

Het weer zat ongelooflijk goed mee. Dat leek aanvankelijk niet zo, op zaternamiddag kregen we hier eerst nog een fikse regenbui.

Wolken kwamen en gingen. Eens die voorgoed leken weg te ebben, trok ik m’n durf-al-schoenen aan en trok er op uit, naar die Gentse feesten.

Ik had geluk want in parking Savaanstraat was er nog ruim voldoende plaats. Van daar ⇓ ging het verder te voet.

Gent – Savaanstraat

M’n eerste halte bevond zich aan de Korenmarkt. Ik werd er aangetrokken door de verrassende sound van een geweldig goede coverband, met name Still crazy. Die kennen er wat van! Dat was er alvast boenk op, zoals ze hier zeggen. Meezingers en -swingers zorgden er voor dat hier een heus feestje werd gebouwd.

In de buurt van de Korenmarkt nog een opmerkelijk modern kunstwerk en verder nog wat rondgestapt in de omgeving aldaar.

Wat ik wel heb gemist, zijn de vele kraampjes met leuke, originele hebbedingen en – prullaria. Enkel eet- en drankkraampjes waren er in (veel te) grote getale aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vervolgens ging het richting Sint Baafsplein, waar nog zo’n vast gegeven – met name #Vlaanderen zingt –  z’n opwachting deed. Ik plantte me tussen ⇓ het enthousiaste publiek en eens het zangfeest begon, maar wàt blij dat ik er ook dit jaar kon bij zijn! Al zingend, uiteraard…

Op ‘Vlaanderen zingt’ is het overigens niet van ‘Waar zijn die handjes?’ maar wel van ⇓ ‘Waar zijn die krantjes?‘ Meezingen wordt op deze manier een lachertje.

Stiekem had ik gehoopt dat één van de betere nederlandstalige songs – met name ‘Zoutelande’-  in het zangprogramma zou zijn opgenomen en jawel hoor.

Kippenvel momentje!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik heb werkelijk genoten. Genoten van het samenzijn in die mensenzee. Het viel me overigens op, dat het niet superdruk was zoals jullie op de foto’s hierna ⇓ kunnen zien. Het is ooit anders geweest, dat het koppen lopen was, iets dat niet aan mij is besteed.

Toen het tijd werd om af te zakken naar huis, nog een tram voor Flanders Expo onderweg tegengekomen. Gewoonlijk maak ik daarvan ook gebruik indien ik me parkeer aan Flanders Expo.

Verderop nog deze mooie bloemengevel – # flower power. Ook nog genoten van een mooi, zacht licht bij valavond aan het Gerechtsgebouw op het Koophandelsplein.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kortom: ik heb me goed geamuseerd! Het kost me overigens soms wat moeite om die stap te (durven) zetten doch achteraf ben ik dan toch opgelucht dat ik dat heb gedaan.

Bedankt, Gent, voor een onvergetelijk mooie avond!

Gent

 

Gentse feesten 2019 – nog tot en met zondag 28 juli -> het volledige programma [via deze link]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BRON foto’s: eigen beeldmateriaal

15 gedachten over “#Plog: Gent feest!

 1. Ik ging er vroeger altijd heen, maar nu nooit meer, ik heb schrik gekregen van die mensenzee. Op de foto’s lijkt het echter goed mee te vallen. Ik wens je nog mooie momenten daar op de Gentse fieste!

  Like

 2. Ik was er ook bij, bij Vlaanderen Zingt :-). Het werd wel druk naar het einde toe. Zeker nadien, toen er een dj kwam draaien, vond ik het al teveel volk. Ze konden aan de bar al niet meer volgen… Ik ben blij dat die superdrukke jaren voorbij zijn, dat was voor niemand aangenaam.

  Like

 3. Amai die mensenmassa valt goed mee, zeg. Zelf ga ik al verschillende jaren niet meer naar de GF wegens de drukte. Hmmm, misschien moet ik me er toch terug aan wagen. Je foto’s nodigen daar alleszins toe uit 🙂

  Like

   1. Oeps te vroeg verstuurd. Ik vervolg… Dan ben ik met name ook ribbedebie. Zoals toen was het voor mij op dat ‘vroege’ uur goed te doen 😊

    Like

 4. maandag ben ik er ook geweest..

  druk maar niet “te druk”

  een goed optreden met nederlandse liedjes was er op de Groentemarkt..

  het was wel behelpen om weer thuis te geraken,doordat een tram ontspoord was en alle tramverkeer afgeschaft werd…

  enige communicatie van “de lijn” was er niet… je zou toch kunnen verwachten dat ze dat via hun elektronische borden melden

  na lang wachten op Gent -Zuid kon ik toch met een ingelegde bus richting Melle rijden om dan met de wagen verder te rijden

  maar de pret was er toen al lang af

  groeten

  Like

  1. Met het openbaar vervoer is het altijd afwachten. Spijtig voor jou dat dit de pret deels bederfd heeft. Persoonlijk vond ik het ook niet ‘te’ druk, dus voor mij zeker oké. Mogelijk ga ik nog eens terug, indien die grote hitte nog op tijd weg is…

   Like

 5. Mooie fotoreportage! Wij zijn er ook al jaren niet meer geweest… De laatste keer was toen J. pas geboren was, en we nog een luiertas moesten kopen en we in de solden gingen kijken in Gent centrum. Ik was bijna twee maand niet buiten gekomen (verplichte platte rust) en die drukte van de Gentse Feesten (overdag dan nog) werd me snel te veel. Sindsdien zijn we er niet meer geweest, en ik moet eerlijk toegeven dat ik het nog niet echt gemist heb. Misschien gaan we volgend jaar eens overdag, met Juliette!

  Like

  1. Dat hoor ik nogal vaak, dat van ‘te druk’. De laatste jaren ondervind ik echter zelf dat het steeds minder kopppen lopen is, daar op die GF. Ik geniet dan ook gewoon van de sfeer op dat moment. Zo ook dit jaar 😁. Ik heb er veel aan gehad.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.