Fragmenten

# Tag: over bloggen

Een vragenlijst, dat was alweer even geleden. De laatste werd hier gepost in februari (2019). Hoog tijd voor een volgende # tag.

Ik zocht (en vond) deze keer inspiratie bij Suske-blogt. Interessante vragen die ik hier dan ook graag overneem en beantwoord.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Ik laat me inspireren door wat er op m’n pad komt (zoals deze vragenlijst 🙂 ). Vaak gaat dat over indrukken die iets/iemand bij me heeft achtergelaten, of over iets leerijk dat me is bijgebleven en dat ik hier wil komen delen.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Dat hangt af van het seizoen. Een warm drankje onder de vorm van verse thee of verse chocolademelk als het buiten guur en koud is. Bij warm weer een verfrissend drankje, tegenwoordig heet dat een Tönissteiner Ice Break Fit, Tönissteiner citroen of Ice Tea peach. Tussendoor drink ik water, véél water het hele jaar door.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Tijdens het jaar maak ik gewoonlijk een maandelijks overzicht [in: moOImenten] met af en toe een seizoensfinale… euhm ik bedoel seizoensupdate.

Een jaaroverzicht, daaraan waag ik me soms ook al eens. Dat is voor mij zoals het herbekijken van een fotoalbum, alsof ik alles een keertje mag herbeleven! Als voorbeeld hier: Wat 2017 bracht.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?
Hierover schreef ik eerder al eens een bericht, met name Wat ik heb geleerd door te bloggen. Nooit gedacht dat het zo’n impact op m’n leven zou hebben.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Ik blog graag tijdens de ochtenduren. Die uren zijn m’n meest produktieve blog uren. Die berichten houd ik dan bij als ‘concept’ om op een later tijdstip te kunnen afwerken en vervolgens het blogbericht te posten.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Bloggen is- en blijft een hobby voor mij. Het hoofddoel van deze blog is om te leren en te delen. Ik leer graag van anderen en deel graag m’n eigen ervaringen met hen. Ik wil vooral zoals nu zelf kunnen kiezen waarover ik schrijf, en volgens eigen ritme.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Daarin heb ik een hele evolutie gekend. In het begin overkwam me dat wel eens, die onzekerheid. Ik volg nu mezelf, en doe waar ik me goed bij voel, los van hypes, van wat er actueel is of wat dan ook.

Heb jij veel contact met collega bloggers?
Naast de reacties op eigen blog hier, heb ik al een aantal bloggers IRL ontmoet. Dat vond ik meestal een fijne ervaring. Met sommigen daarvan heb ik al een tweede maal afgesproken. En wie weet, komt er nog een derde maal aan…?

Wat voor muziek of welke TV-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Het hangt ervan af, waarover ik blog. Soms blog ik ook gewoon graag in stilte [in: Muziek, wanneer wel en wanneer niet?].

Luister ik naar muziek tijdens het bloggen, dan is het tegenwoordig afgestemd op Joe FM. Met de televisie aan, blog ik zelden.  Ik kan me dan minder goed concentreren want ben dan veel te snel afgeleid.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Daar zit echt geen constante in. De éne dag is ook de andere niet. Het hangt ervan af wanneer ik de meeste tijd en -inspiratie heb.

Tijdens het weekend heb ik doorgaans meer tijd om te schrijven aan blogberichten. Door de week komt het er echt zelden van.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Soms ben ik wel verwonderd, dat ik bepaalde dingen zelf geschreven heb, als ik ze achteraf nog eens terug lees. Vooral de berichten met persoonlijke inslag blijven me daaruit bij. Dat is dan ook te merken aan het soort reacties, hoe ik mensen daardoor heb geïnspireerd en ja…daarop ben ik best wel trots!

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

 • Als je een uitlaatklep zoekt.
 • Om iets bij te leren.
 • Om je te laten inspireren.
 • Voor een fijn contact met gelijkgestemden.
 • Om nieuwe mensen te leren kennen en – te ontmoeten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zin om deze tag over te nemen? Laat dan zeker een link achter onderaan dit bericht.  Dan kom ik ook bij jou lezen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 gedachten over “# Tag: over bloggen

  1. Ik vond ‘m ook leuk om in te vullen :-). Dat eigen tempo heb ik intussen zeker gevonden en dat voelt goed. Fijn te mogen vernemen dat jij blijft meegenieten, waarvoor dank!

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik blog nog steeds met veel plezier en ben heel dankbaar om wat het bloggen me heeft gebracht. In de eerste plaats een uitlaatklep maar via mijn blog heb ik ook heel wat lieve mensen leren kennen. Ik vind het nog steeds heel fijn dat ik jou ook offline heb kunnen ontmoeten en dat we elkaar soms verrassen met traditionele post. Net als bij het bijlezen van mijn blogfeed zit daar niet altijd een vaste regelmaat in maar dat maakt de verrassing natuurlijk alleen maar groter wanneer het er wel een keertje van komt om je een brief of kaart toe te sturen. Ik ben je niet vergeten hoor.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.