Fragmenten·Ontdek je plekje

Samen op stap – Mechelen

Mechelen, de stad waar ik 9 jaren m’n broek (rok) heb versleten op de schoolbanken. Zowel m’n middelbare- als hogeschooltijd heb ik er doorgebracht. Een bezoekje aan deze gezellige stad, zou dus ongetwijfeld mooie herinneringen oprakelen. Een feestdag leent zich daar uitstekend toe.

Samen met twee vriendinnen die ik al ken van m’n 15e, had ik hier afgesproken op Hemelvaartsdag. Hierna het foto verslag – ‘plog‘ zo je wil – van die supergezellige- en zonnige dag!

In de Sint-Katelijnestraat, die uitkomt op de Wolmarkt, kon ik nog net een parkeerplaatsje bemachtigen. Vandaar ging het verder te voet en dook meteen de Sint-Romboutstoren ⇓ op.

 

Mechelen – Sint-Romboutstoren

Plaats van onze ontmoeting was de Grote Markt die zich achter deze Sint-Romboutstoren situeert. De Grote Markt werd die dag ingepalmd door de vele kraampjes ter gelegenheid van 1000 kilometer voor KOTK.  Eerst iets gaan drinken op één van de vele terrasjes op de Grote Markt om vervolgens onze wandeling verder te zetten.

We hebben dan verder gestapt richting Paleis van Margareta van Oostenrijk ⇓, dat sinds oktober 2018 ook toegankelijk is voor het grote publiek. Een plek waar het heerlijk vertoeven is! De geur van rozen komt jou zo tegemoet.

Recht tegenover dit paleis, de Sint-Pieters en Pauluskerk ⇓ vlakbij het Sint-Romboutscollege. Ook de ⇓ vintage affiche bij één van de naburige huizen is iets dat me meteen was opgevallen.

Wie durft af te wijken van de platgetreden paden, wordt vaak beloond met verrasende en pittoreske plaatsjes zoals ⇓ dit. Een lieflijk huisje in één van de zijsteegjes waarlangs we zijn gepasseerd was zo een trekpleister.

Vervolgens langs het ⇓ Hof Van Busleyden. Terechte opmerking van één van de vriendinnen: waar was al dat groen op het binnenplein naartoe?

Via de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle kerk, langs ’t Klapgat – er werd wat afgeklapt 😉 – en ’t Groen Waterke zetten we onze daguitstap verder. Pittig detail: een muurgedicht van Herman De Coninck, m’n lievelingsdichter zoals de volgers onder jullie intussen al weten ;-).

Van al dat geklap hadden we weliswaar dorst gekregen en zochten een plek om iets te gaan drinken. Het kleinste cafeetje van Mechelen ⇓ – de Borrel Babbel – was echter gesloten.

We hebben dan besloten om naar de gezellige vismarkt te gaan, waar we op het terras van ’t Ankertje voor een lekker hapje en tapje terecht konden.  Dit bruincafé is beslist eens de moeite waard om ook vanbinnen te gaan bekijken!

Zo werd het stilaan tijd om ons avondmaal te nuttigen. In de Befferstraat kende één van de vriendinnen een goed adres – thaïs restaurant – waar ieder aan z’n trekken kon komen. Onthoud zeker deze naam: Tangthai – een vriendelijke bediening, uitgebreide kaart en overheerlijk eten! Omdat we ruim op tijd waren, konden we nog aan een tafeltje aanschuiven. De meeste tafels waren met name gereserveerd. Op voorhand reserveren is dus zeker aan te raden.

Er werden leuke ideeën aangekaart voor toekomstige uitjes. Het was een heerlijke dag, waarop nog lang zal worden nageteerd! Nog één keer achterom kijken.

Dag Mechelen, dag Sint-Romboutstoren, we komen hier zeker nog eens terug.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

23 gedachten over “Samen op stap – Mechelen

  1. Dank je voor het compliment Willy. Op zaterdag is er inderdaad de wekelijkse markt in Mechelen en da’s ook altijd gezellig. Het hof van Busleyden is in feite een museum zoals je ongetwijfeld weet.

   Like

 1. Tegenwoordig ga ik ook regelmatig naar Mechelen en dat restaurantje hebben wij een tijdje geleden ook bezocht! In het Paleis van Margaretha wil ik ook wel eens een kijkje gaan nemen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Als dat dezelfde vriendinnen waren waar je vroeger mee naar school ging in Mechelen dan zullen er die dag ongetwijfeld veel herinneringen opgerakeld zijn. Gezellig, nostalgisch én lekker. Dat omschrijft eigenlijk zowel een duidelijk fijne dag als de stad Mechelen zelf hé.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.