Creaties·Fragmenten·Geen categorie

DIY: paasknutselen met de mini stans- en embossingmachine

Wie net zoals ik graag creatief bezig is, gaat vaak op zoek naar nieuwe ideeën. Creativiteit is voor mij een manier om dat hoofd wat leger te maken. Ieder zijn/haar ding ni waar…

M’n nieuwste hobby aanwinst hierin,  betreft een mini stans- en embossingmachine van Vaessen Creative, te vergelijken met de mini-trouvaille. (Bedankt, werkgever, voor die geweldige cadeaubon – kwam goed van pas! :-).)

Hiermee ging ik enkele weken geleden aan de slag. Gelukkig ben ik er tijdig mee begonnen zodat ik het jullie hier vòòr Pasen alsnog kon komen tonen.

Op de foto ⇓ links het gebruik, de foto rechts toont het bekomen resultaat.
Tip voor beginners: let erop, dat de scherpste kant van jouw embossing stencil tegen het papier ligt. Doe je het omgekeerd, dan snijd je in je embossing- of snijplaat (wat ik in het begin heb voorgehad :-p).

Omdat ik nog niet weet welke richting het zal uitgaan, ben ik gestart met deze ⇑ mini. Z’n grote broer is zo’n Big Shot of Double Do, eerder aan te raden voor wie hier al langer mee bezig is. Voor wie enkel standaard wenskaartjes maakt, is zo’n mini zeker voldoende!

Waarvoor kan je dit toestel gebruiken?

Met deze mini kan je

– stansen (= vormen uitsnijden op basis van bestaande mallen) en

– embossen (= vormen in reliëf aanbrengen op basis van bestaande stencils).

Wie net zoals ik al verschillende jaren zelf kaartjes maakt, herkent ongetwijfeld deze ⇓ stans stempels.

stansen

Ook deze ⇓ embossing stencils met bijhorende embossing pen zullen creatievelingen onder jullie ongetwijfeld herkennen.

embossingplaten + embossingpen

Het resultaat zag er dan zo ⇓ uit.

embossing –
Materialen

Snijden en embossen, het kan nu allemaal met een en hetzelfde toestel. Het goede nieuws is, dat je je oude embossing stencils hiermee kan gebruiken. In de handel vind je eveneens vele leuke vormen.

Deze zijn verkrijgbaar onder de naam clear stamps (ondermeer bij Action/ Boekenvoordeel/ Pipoos). Die kan je eveneens gebruiken met deze machine. Let wel op de vermelding  ‘goed te gebruiken met elke stans- en embossingmachine’. Daar zit dan zo’n snijvorm van die figuur bij.

Of zoals de omschrijving het zegt: deze machine kan gebruikt worden met alle toonaangevende merken ⇓ snijmallen, die cuts en embossing folders.

Bijkomend voordeel aan deze stans- en embossingmachine is, dat ze kan worden toegepast op verschillende materialen. Zowel op papier, foam als kurk. Op die manier zijn er vele mogelijkheden.

Denk maar aan originele tafeldecoraties, versiering voor zelf ingepakte cadeautjes, een juweeltje uit kurk of embellishments om je zelfgemaakte kaartjes mee op te smukken.

Mijn eerste probeersels voor Pasen met de mini stans- en embossingmachine zien er alvast zo uit:

Gebruiksaanwijzing en inhoud

In de verpakking zit een beknopte gebruiksaanwijzing. Ik heb ook even onderstaand filmpje (review augustus 2018) bekeken.

Hierin wordt duidelijk uitgelegd, hoe deze stans- en embossingmachine werkt. Er is hierin sprake van een ontbrekend rubberen matje bij deze set. Dit dient inderdaad nog apart te worden aangekocht (o.a. bij Boekenvoordeel).

De volledige inhoud bestaat uit:

• 1 mini die cut and embossing machine
• 1 base plate (b)
• 1 cutting plate (c)
• 1 embossing plate (e)
• 4 mini die cuts (hart/ster/cirkel/hexagon)
• 1 embossing mat (rubberen mat) -> ontbreekt
• 1 embossing folder
• 1 gebruiksaanwijzing

Aan ieder van jullie alvast een fijn Paasweekend toegewenst!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Heb jij paascreaties die je graag wil tonen? Laat dan zeker een link onderaan dit bericht!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

6 gedachten over “DIY: paasknutselen met de mini stans- en embossingmachine

  1. Dank je wel voor het compliment. Hoop dat jij ook hebt genoten van het paasweekend. Indien ik jouw adres had gekend had jij ongetwijfeld ook je bus mogen lichten 🤗🍀🌼.

   Geliked door 1 persoon

  1. Jawel echt handig. Meer of groter hoeft dat echt niet te zijn. Is ook makkelijk op te bergen zo. Mijn creatieve mood is nog niet voorbij. Dank je voor jouw toffe reactie.

   Like

 1. Jouw kaartje staat hier nog steeds op de kast te pronken. Wat had je er veel gemaakt. Een aantal jaren terug heb ik me zo’n grote Double Do XL aangeschaft bij Boekenvoordeel. Ik herinner me nog dat ik vrijlang heb getwijfeld omdat dat toestel net geen 60€ kostte. Maar achteraf gezien ben ik heel blij dat ik het gekocht heb. Ik heb er immers al heel veel gepersonaliseerde kaartjes mee kunnen maken. Maar bijvoorbeeld ook cadeau-labels. Soms ligt het knutselen een tijdje stil maar deze maand heb ik weer enkele verjaardagskaarten kunnen maken en het was heel fijn om weer wat creatieve ideetjes te kunnen uitwerken.

  Like

  1. Een is geen hé Liesbet 😉. Ttz eens ik in zo’n creatieve flow zit, ben ik maar moeilijk te stoppen. Heb dit jaar uitzonderlijk veel paaskaartjes verstuurd, ook naar personen die ik al geruime tijd niet meer gezien heb. Die reacties waren dan ook echt heel dankbaar.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.