Fragmenten·Ontdek je plekje

Waarom deze kerstvakantie ècht vakantie was

Zondagavond en alles valt stil na het – al dan niet uitbundige – feestgedruis van de voorbije weken. Vandaag zijn de Driekoningen gepasseerd dus mogen straks ook weer die kerstboom annex kerstdecoraties voor een jaar worden opgeborgen. Een mooie traditie :-).

Morgen start een nieuwe volle werkweek. Hier was het al even werken, afgelopen donderdag en vrijdag. Het weekend om nog even te mijmeren over die voorbije kerstvakantie. Waarom nu deze kerstvakantie voor mij ook ècht vakantie was, lees je in onderstaand overzicht.

….uitgerust

Als men mij zou vragen “Wat betekent vakantie voor jou?”, dan staat deze toch wel met stip op één. Uitrusten! Gewoonlijk word ik – tijdens het weekend – niet later als 1 uur wakker tegenover m’n normale uur van ontwaken tijdens de werkweek. Iets met een inwendige klok en zo. Maar oh boy was dit nu nèt even anders.

Dagen waarop ik zomaar eventjes 2- tot 2,5 uren langer heb geslapen. Het was duidelijk nodig, na een behoorlijk heftige tweede helft in 2018! En of dat deugd heeft gedaan, dat uitrusten. Rust roest, zegt U? Neen hoor, rust verjongt als je ’t mij vraagt.

…gelezen

Tijd om te lezen, die is er eindelijk gekomen dankzij deze vakantie. Eerst even onwennig – m’n leesconcentratie was opnieuw behoorlijk zoek – doch eens ik de juiste leesflow terug had gevonden, ging het weer beter. Jullie leestips heb ik er dus zeker nog eens op nagelezen ;-).

…gekeken naar

Elk jaar opnieuw zijn er uit onze DVD collectie van die films die ik maar wàt graag wil herbekijken. En elk jaar opnieuw ligt er onder de kerstboom een DVD van zo’n film waarvan we weten “Deze gaan we ongetwijfeld meermaals afspelen“. En neen, ik word die nooit beu, integendeel.

In deze gezellige periode gaat mijn voorkeur toch vaak naar drama of romcom films, heb ik ook nu weer gemerkt. Deze ⇓ behoren alleszins tot mijn winterfilm toppertjes.

film
…geluisterd naar

C.D.’s goh, ik heb er laden vol van. Mijn muzieksmaak is dan ook zeer uiteenlopend. Van filmmuziek tot franstalige chansons, over kleinkunst tot rock, klassieke muziek, new wave, pop, disco, folk, muziek uit de jaren ’80 en ’90 ♥ ♥ ♥,  ja zelfs C.D.’s met kerstliederen. Als ik dan toch eens de gelegenheid heb om deze op m’n eentje te beluisteren, doe ik dat met veel plezier. Echt, daarvan kan ik zò genieten, enkel ik en ‘mijn’ muziek.

Deze C.D.’s ⇓ vond ik alleszins heerlijk om te herbeluisteren, op zo een van ‘die’ momenten. Ze behoren ongetwijfeld tot mijn favorieten van de laatste jaren. En wàt een prachtversie van ‘Imagine’, die van Emeli Sandé…

C.D.’s
…geoefend in ‘out-of-the-box’ thinking

Een werkpuntje waarop ik me in het bijzonder deze vakantie heb gericht. Het hoeft niet meer allemaal zo tot in de puntjes. Ik kan wel tientallen voorbeelden aanhalen, wat ik hiermee dan precies bedoel. Naar de toekomst toe, zal dit zéker belangrijk voor mij, voor ons, worden.

Trouwe volgers konden het hier al eerder lezen: ik sta voor een grote nieuwe uitdaging.  Een job waarin dit ongetwijfeld ook goed van pas zal komen en vooràl nodig zal zijn. Wordt hier ongetwijfeld vervolgd ;-).

…relax, sit back…tea time!

Er kwamen opnieuw momentjes van genieten van een heerlijk kopje thee, bij wijze van high tea met zo’n lekker gebakje van bij de bakker. Of gezellig ’s avonds samen voor de beeldbuis met een fleece dekentje en kaarslicht.

Van dochterlief kreeg ik dit bijzonder mooie ⇓ cadeautje (gespot bij deze theewinkel), waardoor ik losse thee heb leren herontdekken. Wat zo’n heerlijk kopje verse thee al niet kan doen! Het helpt mij ook om goed te kunnen slapen, zo ’s avonds een kopje thee drinken. Een gewoonte die we ons intussen eigen hebben gemaakt :-).

cadeau
…geknutseld

De crafter in mij heeft er hoge nood aan, om af en toe gevoed te worden met creatieve prikkels. Dit is immers mijn manier om dat volle hoofd op tijd en stond eens leeg te kunnen maken. Ik kwam al eerder tonen hoe lettertekenen me zoveel plezier heeft geschonken en bleef hierin verder oefenen tijdens deze kerstvakantie. Ook heb ik opnieuw veel creatief plezier beleefd aan een aantal zelf ingepakte kerstcadeautjes.

…geschreven

Er werd nog wat geschreven voor de blog. En niet te vergeten: handgeschreven kaartjes met daarop onze kerst- en nieuwjaarswensen. Ook m’n dagboek annex Bullet Journal kreeg weer wat meer aandacht in deze periode. De nieuwe voor 2019 heb ik nog niet opgestart, ben nog aan het nadenken over het juiste concept.  No sweat, man ;-).

post
…de juiste balans behouden

Dit is wellicht het voornaamste dat ik heb onthouden uit deze vakantie. Ik vond de juiste balans tussen afspreken met anderen enerzijds en voldoende tijd overhouden voor mezelf anderzijds. Andere jaren deed ik vooràl flink m’n best om mijn agenda dan eivol te proppen met afspraakjes want ik wou niemand teleurstellen. Of nog: snel nog een en ander afwerken in die laatste dagen van het jaar, alsof m’n leven ervan afhing en alles eindigde met die laatste dag van het jaar. Resultaat: ik kwam moe terug uit vakantie. Dit jaar heb ik dit totaal anders aangepakt, wat ook de juiste keuze bleek.

Zo heb ik ondermeer genoten van enkele mooie kerstmarktjes. Samen met m’n broer – we zien elkaar niet zo vaak – had ik afgesproken in Leuven. Bijzonder mooi vond ik de versieringen aan- en rond het stadhuis van Leuven en dan zeker dat éne sprookjesachtige huisje met daarrond reuzegrote houten rendieren, een tafereel dat zò geplukt leek uit de Efteling. Een grote prachtige poort ontving ons met open armen. Jammer van dat fototoestel dat was thuis gebleven, al vond ik langs deze weg heel mooi beeldmateriaal hierrond en kon ik dit alles op die manier nog eens herbeleven.

Ook de winterfeesten van Gent vond ik zeer geslaagd. Dat het een kerstmarkt vol originele specialiteiten zou worden, is zeker niet gelogen. met heel veel originele cadeau-ideeën. Wij – m’n dochter en ik – gingen op een moment dat het niet superdruk was en dat is dan ècht genieten in zo’n sfeer. Ook heel veel lekkers ontdekt daar. De sfeer die er rondhing vonden wij heel aangenaam, gemoedelijk. Het was een heerlijk moeder-dochter momentje, tussen de blokperiodes door.

En dan was er natuurlijk ook Kerst – een echt familiegebeuren – en de jaarwissel, momenten die ik allebei dit jaar mocht doorbrengen in goed en aangenaam gezelschap. Van die lichtpuntjes die ik me eveneens nog lang zal blijven herinneren.

De balans hiermee opgemaakt, was dit met recht en rede een memorabele vakantie te noemen, waaraan ik nog vaak zal terugdenken. Bedankt aan ieder uit m’n omgeving die hierin zijn/haar steentje heeft bijgedragen! Ik draag jullie in mijn hart ♥ ♥ ♥ 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

BRON foto: pixabay.com

15 gedachten over “Waarom deze kerstvakantie ècht vakantie was

 1. Fijn dat het zo’n deugddoende vakantie voor je werd Hilde. De films die je toonde heb ik ook allemaal graag gezien. Chocolat, You’ve got mail en The Holiday heb ik zelf ook in de kast staan. De cd van Amy MacDonald trouwens ook. Ik heb eerder deze week wel enkele films uit de kast verdwijderd omdat ik ze al lange tijd niet meer bekeken had en ik sowieso minder films bekijk als vroeger. Het werd tijd om weer eens kast per kast na te gaan wat weg mocht en vervolgens na te denken over wie ik er een plezier mee zou kunnen doen.

  Like

  1. Vakantie? Ah ja, de kerstvakantie, intussen ook alweer bijna een maand geleden.
   Wel treffend, Liesbet, dat jij precies die films ook graag ziet. Je herinnert er me nu ook weer aan, dat er hier ook eens een grote kuis dient te gebeuren in onze kast met DVD’s èn CD’s. Dat zal echter nog niet zo voor meteen zijn. Ik breng die dan gewoonlijk naar de kringwinkel.

   Geliked door 1 persoon

   1. Jaja, ik ben nog steeds aan het bijlezen. Ik weet dat er mensen zijn die dan in één klik alles als gelezen aanduiden maar dat krijg ik niet over mijn hart. Ik ga er dan maar van uit dat mensen liever vertraagde reacties krijgen ipv geen. 🙂

    Ik heb de gewoonte om eerst eens rond te horen bij vrienden en familie en als er daar geen interesse is doe ik het materiaal binnen bij de kringwinkel. Die is gelukkig heel dichtbij.

    Like

   2. Daarin is ieder vrij hé Liesbet. Ik lees nu zoals het me uitkomt en ook enkel die blogs waar ik op dat ogenblik het meeste aansluiting bij vind. Niet uit beleefdheid of omdat ik me verplicht voel.
    Sneller iets wegbrengen naar de kringwinkel is hier nog een serieus werkpuntje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.