Creaties·Fragmenten

DIY: lettertekenen

Houd jij ook zo van kaartjes, van èchte kaartjes? En dan liefst nog zo origineel mogelijk met een uitgesproken zwak voor zelfgemaakte kaartjes? Dan is dit zeker ook iets voor jou, zo’n cursus lettertekenen. Als vervolg op handlettering – waar ik intussen toch al zo’n 3 jaar mee bezig ben – biedt lettertekenen heel wat bijkomende mogelijkheden.

Lettertekenen in combinatie met zentangle bijvoorbeeld is een leuke bezigheid. Een van de medecursisten noemde het zelfs ‘rusttherapie’. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen :-).

Na eerst duidelijke en heldere uitleg te hebben gekregen, konden we er zelf aan beginnen. Voor elke cursist is ruim voldoende plaats voorzien. Men hoeft zelf geen schrijf- en tekenmateriaal mee te brengen, dit kan ter plaatse worden gebruikt.

Er zijn verschillende bladen met voorbeelden (lees: lettertypes) voor elke deelnemer, die mag men dan achteraf mee naar huis nemen. Naast uiteraard ook de kaartjes die men zelf heeft gemaakt op het einde van de cursus. Ook een hapje en (warm) drankje staan vrij ter beschikking :-).

lettertekenen – materialen

Na eerst in groep uitleg te hebben gekregen, werd er individueel nog wat geoefend ⇓ op kladpapier…

lettertekenen – klad

Vervolgens werd er overgegaan naar de ‘echte’ kaartjes, nadat eerst wat bijkomende tips rond de afwerking werden gegeven. Zo heb je voor het inkleuren de keuze uit verschillende gelpennen, aquarelpotloden in combinatie met een watertank, (aquarel)stiften en kleurpotloden.  Door hier en daar nog enkele details toe te voegen, bekom je al snel een mooi resultaat.

 

Omdat ik de smaak goed te pakken had, ben ik bij thuiskomst meteen verder aan de slag gegaan. Hierna nog enkele bijkomende voorbeelden ⇓ in combinatie met handlettering.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De locatie waar wij het hebben gevolgd is de wereld van Pixel. Een aangename locatie die alles inhoudt om van een cursus, een geslaagde cursus te maken. Met ruim voldoende werkruimte voor elke cursist, alle materialen inbegrepen en een goede vibe alom aanwezig onder de medecursisten.

De dame die de cursus geeft, Jes, leerden we kennen op een creatieve hobbymarkt. Haar enthousiasme heeft toen zo aanstekelijk gewerkt, dat we meteen overtuigd waren.

We kregen heel wat tips mee. Konden met een brede lach op ons gezicht op deze dag terugblikken. En zoals Jes terecht opmerkte, was dit een eerste probeersel en louter om te oefenen ;-). Het leuke aan lettertekenen is ook, dat dit – net zoals handlettering – niet gebonden is aan strakke regels maar dat men hierin vrij expressief te werk kan gaan. Als dat niet mooi meegenomen is :-).

lettertekenen – smile

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

18 gedachten over “DIY: lettertekenen

 1. Tof hé! Vooral die zentangle, dat vind ik zo creatiefen heel leuk om zelf te doen. Website van Joanne Fink al bezocht? Ze heeft ook een hele boel filmpjes op youtube hoe ze de letters opbouwt.

  Like

  1. Echt een leuke ontdekking en vooral werkt het zo rustgevend, iets wat de medecursisten ook al lieten verstaan. Heb de smaak echt te pakken. En zeg, dikke merci voor die tip hé. Altijd leuk om gelijkgestemden hier tegen te komen 🙂 Vandaag nog een werkboek gekocht voor zentangle, van Kass Hall, echt superleuk om doen en zo veel te kunnen oefenen.

   Like

  1. Dank je wel voor jouw complimentje. Je kan precies m’n gedachten lezen :-). Ik hoop dat ik de kaartjes tijdig afkrijg zodat ik net zoals vorig jaar zelfgemaakte kaartjes kan versturen met kerst/nieuwjaar.

   Geliked door 1 persoon

 2. Fijn om hier te lezen dat de cursus een succes was waar je van genoten hebt Hilde. Het leuke is inderdaad dat ieder er een eigen inkleuring aan kan geven hé. Hier zijn de kerstkaartjes allemaal geknutseld. Nu nog de wensen uitschrijven.

  Like

  1. Altijd leuk als zoiets door anderen naar waarde wordt geschat. Voor kerstwensen zelf vind ik het eerlijk gezegd nu toch wel nog wat vroeg, die inspiratie komt meestal à la dernière minute bij me op.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.