Dag boek·Ontdek je plekje

Naar de boekenbeurs!

Een verlengd weekend. Voor velen een reden om er nog eens  op uit te trekken naar de boekenbeurs.

De boekenbeurs. Het woord was gevallen. En neen, deze keer niet door mij, wel door m’n dochter. ‘Mama, ik zou eens graag naar de boekenbeurs gaan. Gaan we samen?‘ Dat hoefde ze mij geen twee keer te vragen. Nog eens een moeder-dochter momentje – die worden steeds zeldzamer – en dus iets om zéker naar uit te kijken. Het was alweer geleden van 2015, die boekenbeurs.

In tegenstelling tot mijn verwachtingen was het er erg rustig, daar op de boekenbeurs toen die dag. We konden met gemak rustig rondkijken, zonder dat er werd aangeschoven, gedrumd of zenuwachtig heen en weer werd geschuifeld.

Vele bekende koppen daar. Maar het was niet voor die bekende koppen dat we kwamen, wel voor – in de eerste plaats – kinderboeken! En wat voor een mooie buit ⇓ hebben we op de kop kunnen tikken! Ideaal voor iemand die een opleiding kleuteronderwijs volgt. Je komt er werkelijk ogen tekort, wow! Het leuke hieraan is, dat je bij elke aankoop van kinderboeken een stel prachtige posters ⇓ zomaar gratis er bovenop krijgt. Of gratis ballondiertjes, die ook.

boekenbeurs

Verrassend waren ook de verschillende standen met papierwaren (notitieboeken, agenda’s, originele bloc-notes, leuke vintage kaartjes). Vele van deze leveranciers leveren aan de gekendere boekenwinkels. Op de boekenbeurs is de prijs interessanter werd me ingefluisterd en zo is ook gebleken :-). Voor een paperlover als ik dus iets om helemaal je hart aan op te halen. M’n agenda voor volgend jaar ⇓ ligt al klaar en m’n collectie kaartjes ⇓ werd hiermee zo mogelijk nòg maar eens uitgebreid :-).

boekenbeurs

Het concept van de boekenbeurs was vernieuwd las ik op de website. Wat de boekenbeurs zo mogelijk nòg interessanter maakte.
Aan de inkom vind je ondermeer een grondplan met drie verschillende routes: de algemene route, de kinderroute en de kunstenaarsroute.  Ook de intussen traditionele Knack boekenbijlage ⇓ ligt er vrij voor het grijpen.

boekenbeurs

Daarnaast gingen we ook met Knack op de foto (je kon ons zelfs op het groot scherm zien die dag 🙂 ). Er zijn daarnaast ook diverse interessante lezingen, verspreid over de verschillende dagen dat de boekenbeurs geopend is (opgelet: niet doorlopend open).

Leesboeken liet ik aan me voorbijgaan, nog meer dan voldoende voer hier thuis immers. Ik noteerde wel drie titels van boeken die ik dan achteraf ben gaan opzoeken in de bibliotheek. Omdat het gegeven me aansprak, tout court. Die boeken zijn:

Wonder – R.J. Palacio

Vogeljongen – Guus Bauer

Eat that frog – Brian Tracy

Wie dus nog twijfelt om naar de boekenbeurs te gaan: gewoon doen! Het is werkelijk méér dan de moeite waard :-). Voor ons is dat alvast een memorabele dag geweest, de dochter was in haar nopjes en zo ook de mama :-).

boekenbeurs

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

23 gedachten over “Naar de boekenbeurs!

 1. ‘Wonder’ is echt een mooi boek! Ik ga dit jaar ook nog naar de boekenbeurs. Op mijn lijstje staan twee boeken, maar wellicht kom ik er met veel meer naar huis. En er zal ook wel een kinderboek (of meer) bij zitten… 🙂

  Like

  1. Het is met periodes dat ik (graag) lees. Door dit bezoek aan de boekenbeurs zit de zin om te lezen er weer opnieuw in :-). Loont beslist eens een bezoekje zo’n boekenbeurs.

   Like

 2. Leuk om jouw verslag te lezen 🙂 Ik twijfel nog omdat het er meestal zo druk is maar denk toch dat ik komende zondag naar de boekenbeurs ga.

  Like

  1. Toen wij geweest zijn was het echt goed te doen. Ik mijd vooral dagen waarop quasi iedereen gaat zoals tijdens een brugdag/feestdag etc. Dan kan het er inderdaad op de koppen lopen zijn, weet ik uit eerdere ervaring van vorige edities. Dat was bij ons gelukkig niet zo.

   Like

  1. Genoten hebben we zeker. Weet niet of ik was geweest, indien m’n dochter het me niet had gevraagd. Nu toch ontzettend blij dat ik geweest ben, is echt een leuk vernieuwd concept.

   Like

 3. Wonder is een ongelooflijk mooi boek! Ik ben sinds de geboorte van Tuur niet meer geweest naar de Boekenbeurs, wat intussen toch al drie jaar geleden is. De laatste keer vond ik er namelijk niets aan: te druk, en nu niet meteen een aanbod dat ik niet in de boekenwinkel zelf kon vinden. Maar misschien moet ik het toch nog eens een kans geven.

  Like

  1. Op dagen dat quasi ‘iedereen’ gaat (zoals op een brugdag/feestdag) mijd ik het ook, Evi. Toen wij geweest zijn en zoals je hier kon lezen was het heel goed te doen. Het aanbod is ook zoveel uitgebreider dan dat in een boekenwinkel. Ik leerde er tevens bijvoorbeeld onafhankelijke boekenwinkels kennen. Wat me heeft verrast is het nieuwe concept. Bij mij was het intussen al drie jaar geleden dat ik er nog een keertje ben geweest. We hebben nu afgesproken om er elk jaar samen naartoe te gaan, m’n docher en ik :-).

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik denk inderdaad dat gaan op dagen dat iedereen gaat niet zo een sterk plan is. Dus misschien moet ik het volgend jaar toch nog eens een kans geven. En je brengt me trouwens op ideeën met dat moeder/dochteruitje ervan te maken 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Enkele collega’s gingen intussen afgelopen zaterdag en dat was ook goed doenbaar hoorde ik vanmiddag aan tafel ;-). Loopt nog tot 11/11 met een kleine tussenpauze nu van 5/11 tot 7/11. Leuk dat ik jou kon inspireren, bedankt om te laten weten Evi 🙂

    Geliked door 1 persoon

  1. Oh wow, nog iemand die Wonder zo’n mooi boek vindt. Ga het zeker lezen, het verhaal sprak me meteen aan toen ik de korte inhoud las. Waar een boekenbeurs al niet goed voor is hé ;-).

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben ook geweest, met mijn mama 🙂 Dat is al traditie van toen ik kind was. Wij kiezen meestal de nocturne-dagen, en gaan dan op het moment dat de scholen net weg zijn, en de avondbezoekers er nog niet zijn. Heerlijk. Ik snuister alleen maar, boeken leen ik uit de bib. Het enige dat ik kocht was de nieuwe CD van het geluidshuis, gesigneerd. Mijn gasten zijn de sprookjes al lang ontgroeid, maar dàt vinden ze nog allemaal fantastisch.

  Like

 5. Ik vind het echt fijn dat dat bezoekje voor jullie allebei zo goed is meegevallen. Het zou leuk zijn mocht het een jaarlijks terugkerend moeder-dochter dagje kunnen worden. Ik kocht dit jaar één boek voor mezelf, een pakje briefpapier (hier immers ook een stationary lover) en een boek voor iemand anders. Oh én dat wilde ik je ook nog laten weten. Een tijdje terug heb ik online boekenstickers besteld. Je zei me vorige week nog dat je die niet kon vinden en ik wilde je geen hoop geven voor ik wist of het ook echt toffe stickers waren. Maar dat kan ik dus nu wel doen. In een volgend briefje stuur ik er zeker enkele voor je mee. Zo blij dat ik uiteindelijk – na lang zoeken – toch leuke boekenstickers heb gevonden.

  Like

  1. Als ik daaraan terug denk, waan ik me weer zó toen, daar… en dat vult m’n hart dan met een grote vreugde. Ik dacht eerst nog een tweede keer te gaan, dat heb ik zo gelaten. Het is mooi zoals het geweest is en wil daar verder niet aan raken ;-). En een bijkomend traditioneel momentje voor de komende jaren. En oOOOh die boekenstickers…nu maak je me wel heel curieus Liesbet.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.