Fragmenten

Nieuw seizoen, nieuwe updates (zomer 2018)

Oplettende lezers hebben het vorig seizoen allicht opgemerkt: er verscheen toen géén seizoensupdate. De lente voelde toen nog niet echt aan als lente. Al heb ik zeker wel genoten van zo’n heerlijke wandeling in die koude die alsnog was komen aankloppen.

Van het ene uiterste in het andere nu met deze zomerupdate. Heel even leek het er zelfs op dat de hondsdagen al daar waren, met zowel in april als in mei temperaturen van + 25°c. Ik vind dat altijd een beetje dubbel – opwarming van de aarde en zo – al kan ik gerust genieten van die zon op m’n terras onder een parasol. De tijd van zonnebaden aan zo’n drukbevolkt zwembad ligt evenwel ver achter mij. Te druk voor mij. Ik zoek steeds vaker die rust op.

Hoe mijn droomvakantie er dan wel uitziet? Die speelt zich bij voorbaat af in een afgehuurd vakantiehuisje op een plek waar het niet tè warm is met toch dat stukje privacy. Met de nodige zonbescherming (niets mis met zonnecrème ouder dan een jaar, zo blijkt uit onderzoek), mijn favo zonnebril en worden het nu lenzen of een bril voor ’s avonds? First world problems, I know…

Op diezelfde vakantieplek pik ik bij voorkeur ook een graantje mee van de plaatselijke cultuur & architectuur. Vakantie souvenirs om toe te voegen aan het fotoboek. Dat zulke vakanties ook op een goedkopere manier kunnen is dan natuurlijk mooi meegenomen. Jullie tips/ervaringen hier zijn overigens nog steeds méér dan welkom (pretty please).

Al denk ik dat het ook dit jaar plage maison zal worden… Ik hoop op een mooie, zonnige zomer, want sinds ik heb ondervonden wat voor belangrijke rol Vitamine D in m’n leven beginnen spelen is, is die zon toch méér dan welkom. Maar zoals gezegd: aub niet tè warm.

Zijn er toch dagen met van die hallucinante temperaturen, dan haal ik m’n trukendoos boven [in: Hoe ik verkoeling vind bij tropische temperaturen]. Voor mij geen cocktail, doe mij maar een mocktail  of zo’n heerlijke home-made icetea aub. En als ik door die afpeggerende warmte geen zin heb om veel te koken, zoek ik wel soelaas in een snelle maar toch gezonde hap. Ook van quiche zijn we hier grote fan.

Enkele goede boeken en heerlijke vakantielectuur, die mogen natuurlijk niet ontbreken. M’n fantastische e-reader komt dan weer goed van pas. Wat mij ook mateloos boeit zijn niet zo alledaagse tijdschriften rond bepaalde thema’s [in: Vreemde tijdschriften].

Budgetteren, sparen, verder werken aan m’n ecologische voetafdruk, het zijn zo van die thema’s die me blijven bezighouden. Ondermeer door het less is more principe, dankzij lagom. Ik deed ook voor het eerst mee aan  #meiplasticvrij waarbij ik op héél wat tips van jullie mocht rekenen, waarvoor mijn beste dank! Ook het gebruik van – het milieuvriendelijke – bamboe in de keuken was voor mij een leerrijke ontdekking.

Op vlak van creativiteit, ligt het hier nu al een tijdje stil. Wie toch naar tijdloze inspiratie op zoek is, kan op Regenboogbui nog steeds terecht in [het crea hoekje]. Al die verschillende hobbymaterialen zorgden er wel eens voor dat m’n hoofd soms te vol kwam te zitten [In: hoofd leegmaken, orde op zaken en dan verder…]. Soms helpen zelfs de meest eenvoudige trucs om die inwendige rust terug te vinden [in: Wat ik doe om rust te vinden]. En lichter leven – in de letterlijke zin dan – ik vond eindelijk een goede, afdoende manier om dat vol te houden.

Vaste rubrieken die het komende seizoen zullen blijven, zijn alleszins: Wat het weekend bracht / moOImenten / af en toe iets rond boeken met daartussen al eens een persoonlijke # tag. En als het seizoen het toelaat 🙂 : Nieuw seizoen, nieuwe updates.

Nog even for the record, de top 5 van meest bekeken berichten het afgelopen kwartaal:

op 5: Hoe ik mijn leven organiseer met èn zonder BuJo (+ tips)
op 4: Hoe creëer je een capsule wardrobe in 5 stappen? (+ tips)
op 3: De prachtige 80 / boeken 
op 2: Boekrecensie: Nooit meer diëten 2 – Sandra Bekkari
op 1: Lenteschoonmaak – ramen lappen met bamboe

Tot slot: deze blog is er een waarop er wordt geleerd en gedeeld. In de mate van het mogelijke, tracht ik jullie iets bij te brengen met wat ik hier zoal kom schrijven. Dat is nog steeds de hoofdbetrachting van deze link blog. Ik ga heel erg mijn best doen om dit zo te behouden. En omgekeerd zeker ook: ik leer graag bij. Zolang alles maar netjes, respectvol en beleefd verloopt (zie ook blog etiquette). Suggesties/vragen zijn ook nog steeds meer dan welkom. Ook het contactformulier (zie menu bovenaan) kan daartoe worden gebruikt. Op naar de zomer!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Advertenties

6 gedachten over “Nieuw seizoen, nieuwe updates (zomer 2018)

  1. De zon is duidelijk van de partij de laatste weken maar jammer genoeg meestal net iets te hevig aan het stralen. Mijn suikerwaarden zijn de voorbije weken dan ook nogal in de war. Om het met een kort versje te zeggen … Bij die tropische temperaturen krijgt mijn suiker zotte kuren. 😉

    Like

    1. Inderdaad, de temperaturen swingen tegenwoordig de pan uit. Ook niet mijn favoriete dagen. Ik heb vooral veel deugd nu van vers fruit, veel water drinken en ijslolly’s :-). Van veel zoet word ik niet bepaald gelukkig (en mijn weegschaal al helemààl niet).

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.