Fragmenten

Wat het weekend bracht (21)

Hoe was jullie (werk)week? Is die ook zo voorbijgevlogen? Hier kan het alvast tellen, met heel wat veranderingen. Welke veranderingen, dat lezen jullie ondermeer in deze weerkerende rubriek Wat het weekend bracht. Daarin laat ik jullie, lezers, af en toe eens meekijken in het leven hier van alledag. Wat hield mij/ons vooral bezig? Wat, van datgene dat anderen zoal bezighoudt, is mij/ons opgevallen? Waaraan houd ik mooie herinneringen over? Te beginnen met vrijdag.

Vrijdag

M’n tweede werkweek (op m’n nieuwe werkplek) zat er op. Een week waarin ik heel veel heb bijgeleerd en waarin ik de theorie zelfs al voor ’t eerst zèlf mocht omzetten in praktijk. Al doende leert men ni waar… De dochter had er ook haar examentijd opzitten dus was dit voor haar, haar eerste officiële vakantiedagje. We hebben er meteen een leuk en memorabel moeder-dochter momentje van gemaakt. Pizza op vrijdag kan er wel altijd bij hé ;-). En of dat heeft gesmaakt!

Nu er zich een nieuw leef – werkritme heeft aangediend, komt m’n Bullet Journal (BuJo)ook weer goed van pas. Wat ooit begon als wat experimenteren in een eenvoudig notitieboek, is langzaam maar zeker aan het uitgroeien tot een BuJo die steeds meer vorm krijgt. Met andere woorden: tijd voor the real stuff met een èchte ⇓ bullet journal. Het is nu eenmaal handiger, zo’n èchte BuJo voor het tekenen van – rechte – kaders 😉

Bullet Journal

Dit ⇑ leuke exemplaar – mèt mini-handleiding – vond ik bij  Boekenvoordeel. Ik zocht iets met blauw (= lievelingskleur) en een ontwerp dat bij me paste, m.a.w. een BuJo dat op een of andere manier creativiteit uitstraalde. De ontwerpers/schrijvers ervan hebben overigens ook een hele mooie blog.  En wat nu reeds vast staat: dat ik meer dan één BuJo ga gebruiken, iets wat ik wel vaker hoor/lees bij BuJo-ers ;-). Wordt hier dus ongetwijfeld vervolgd.

Zaterdag

Zaterdag voormiddag werd er langsgegaan bij m’n verzekeringskantoor in verband met de aanpassing voor de auto- èn ongevallenverzekering. M’n dochter die nu leert autorijden is nu immers ook occasioneel bestuurder van m’n auto. Intussen zijn ook de rijlessen via de autorijschool gestart en verlegt het oefenterrein zich van rustige wijkjes en industrieterreinen langzaam maar zeker naar het èchte verkeer.

In tegenstelling tot wat dit ⇓ artikel me liet geloven, zal mijn premie door deze aanpassing niet stijgen, maar dalen. Dit had ik niet verwacht maar is wel mooi meegenomen 🙂 Het loont met andere woorden méér dan de moeite zich goed te bevragen bij elke verandering op vlak van verzekeringen. Een oefening die m’n verzekeringskantoor wel elk jaar een keertje maakt. *dankbaar*

autoverzekering

Na het verzekeringskantoor ging het dan richting de wassstraat (car wash) waar m’n autootje meteen werd gestofzuigd zodat het weer proper de baan op kon. Gewoonlijk kijk ik dan ook een keer de bandenspanning na, wat ook deze keer is gebeurd. Terwijl ik daar zo stond te wachten aan de wasstraat werd ik ook spontaan aangesproken door de volgende wachtende in de rij. Door die leuke babbel ging de tijd sneller voorbij. Bij thuiskomst was het bijna middag en heb ik nog wat zitten prutsen in m’n ‘oefen BuJo’.

Wat me ook wel is opgevallen onderweg: al die auto’s met duvelse oortjes/ ingepakte spiegels/ vlagjes en gevels van huizen in de belgische driekleur. Onderweg zelfs een veld met vogelverschrikkers verkleed als belgisch elftal. Men kan er niet meer naast kijken/naast luisteren. Is het WK voetbal of zo… :-p ? Mij zegt het persoonlijk weinig, die voetbalgekte, al ben ik nu toch ook reuze benieuwd hoe ons belgische elftal  het er van af zal brengen de komende weken… Aan deze ⇓ foto te zien zijn ze wel in vorm.

WK voetbal
Zondag

Wakker worden op zondagmorgen en zich mogen verheugen op ⇓ aardbeitjes bij het ontbijt: als dat geen mooie start van de dag is 🙂 Op zondag voormiddag – het voordeel van wonen in een buurt waar supermarkten ook dan open zijn 😉 – nog de wekelijkse inkopen gedaan. Spaart me alvast heel wat tijd uit tijdens de avondrush.

Nadat m’n takenlijstje (hello BuJo) was afgewerkt, heb ik in de late namiddag op zondag een bezoekje aan m’n ouders gebracht. Daar wat bijgepraat en rustig terug huiswaarts om tot slot de zondagavond af te sluiten met een gezellig t.v. avondje (zonder voetbal 😉 ).

aardbeien

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Advertenties

10 gedachten over “Wat het weekend bracht (21)

 1. Ik vind het ook maar raar overal die Belgische driekleur en al dat gedoe rond de voetbal. Vaak heb ik het gevoel, dat men mee moet doen met die voetbalgekte of men hoort er niet bij. Maar mij zegt het echt niks. Al moet ik wel er bij zeggen, dat ik best wel blij ben als onze voetballers het goed doen.

  Aardbeitjes op de havermout? Dat moet ik eens proberen.
  Ik eet elke ochtend havermout met soyamelk light. Maar meestal eet ik hem warm 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Van voetbal ken ik ook niet zo veel. Toch vind ik het iets hebben, de sfeer en het gevoel van samenhorigheid die daarrond hangt als ons eigen belgische elftal speelt. Iets wat ook gegroeid is met de jaren. Op het werk vandaag zelfs enkele collega’s met hun t-shirt in de belgische driekleur.
   Die combinatie met die aardbeitjes met havermout is echt lekker. Soms durf ik er zelfs nog een lepeltje aardbeienconfituur onder roeren.

   Liked by 1 persoon

 2. een verzekeringspremie die daalt, hiervoor zou ik ook niet reclameren 🙂 Hilde

  de “duivels” hebben zopas hun eerste match gewonnen, daar zal dus gevierd worden

  zelf bekijk ik dat eerder nuchter, het spelniveau was toch dat niet…

  al zullen de kranten morgen wel het tegendeel beweren

  groeten

  Liked by 1 persoon

  1. Inderdaad, de rode duivels hebben alvast hun eerste match gewonnen. Omdat ik er zelf niet zo veel van af weet, wil ik gerust aannemen wat je er hier over schrijft, Willy. Die verzekeringspremie was inderdaad een enorme meevaller, tegen alle verwachtingen in…

   Liked by 1 persoon

 3. Ik was eigenlijk van plan om je na ons afspraakje een kaartje te sturen om je veel succes te wensen bij je nieuwe werk. Jammer genoeg is dat er uiteindelijk niet van gekomen maar ik vind het wel héél leuk om hier te lezen dat die eerste twee weken zijn meegevallen.

  Het grote aanbod fruit vind ik echt enorm fijn. Van mijn ouders hebben we heel veel aardbeien gekregen. Zoveel zelfs dat ik er op de duur ook dingen mee ben gaan bakken omdat ik het niet slecht wilde laten worden. Dat laatste lijkt hier momenteel echt een probleem te zijn. Het lijkt wel alsof er hier in huis een schimmelkweker zit. Zowel mijn basilicumplant als een plant op de vensterbank gingen stuk. Maar ook fruit en groenten die niet in de koelkast bewaard mogen worden (tomaten, courgette,..) én zelfs brood worden ontzettend snel slecht. Heel bizar én zonde natuurlijk.

  Like

  1. Daar hoef je niet mee in te zitten hoor Liesbet wat dat kaartje betreft.
   Wanneer ik bij m’n ouders langs ga krijg ik ook gewoonlijk de vraag wat ik zoal wil meedoen van bij hen. En zeker nu m’n mama is begonnen met een eigen moestuintje :-). Heb intussen geleerd om vooral datgene mee te doen waarvan ik zeker weet dat we het zullen op krijgen. Eten weggooien vind ik immers ook zo zonde. Het sneller slecht worden van eten is niet verwonderlijk met temperaturen die vooral vochtige lucht met zich meebrengen…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.