Fragmenten·Ontdek je plekje

Wat het weekend bracht (20)

In deze weerkerende rubriek – Wat het weekend bracht – laat ik jullie af en toe een kijkje nemen in de privésfeer van Regenboogbui. Wat houdt mij/ons zoal bezig? Hoe worden mijn/onze weekends zoal ingevuld? Wat interesseert, boeit, triggert mij/ons?

Het voorbije weekend had heel wat extra’s in petto. Van spannende momenten, leuke vooruitzichten tot de gewone, banale dingen. Met een extra verlofdag op maandag omwille van Pinksteren werd het meteen een verlengd weekend en dus ook een iets uitgebreider verslag deze keer 🙂

Vrijdag

Op vrijdag werd er richting Gent gebold in verband met nog een aantal schoolregelingen voor de dochter. Op weg daarnaartoe, hebben we wel even geluk gehad. De bestelwagen vlak vòòr ons op de autosnelweg kreeg met name een klapband. Wat een knal, echt verschietachtig.  De stukken band vlogen in het rond richting onze auto. Gelukkig heb ik tijdig kunnen uitwijken. Voor mijn dochter, die intussen ⇓ leert autorijden, was dit behoorlijk confronterend. Gelukkig ook hielden we er noch lichamelijk, noch materiëel iets aan over. Geluk ligt toch ècht wel in een klein hoekje.

L

De bestelwagen die zich vervolgens naar de dichtsbijgelegen parking heeft begeven, ben ik wel even gevolgd om zeker te zijn dat alles oké was, zowel van zijn- als van mijn kant. Die bestuurder was ook heel hard geschrokken, dat zag je zo. Ik bleef kalm, beleefd en begripvol maar ook kordaat. Mocht er toch enige schade zijn opgelopen, dienden immers de nodige papieren voor de verzekering te worden opgemaakt.

Daar was die bestuurder het volledig mee eens. Met beleefdheid, begrip en voorkomendheid kom je toch een heel stuk verder in het leven… Nadat alles in orde bleek reden we dan verder richting Gent. Daar werd eerst alles geregeld voor de school, waarna ik door de dochter werd getrakteerd op een heerlijke banana milkshake. Een zalig moeder-dochter momentje 🙂

Zaterdag

Zaterdag heb ik nog wat schade ingehaald rond wat er tijdens de week niet van was gekomen. Kuisen, opruimen, de was, strijken. Nu ja, niet anders dan in elk ander normaal huishouden in feite.  Daarna me ook ten volle geconcentreerd op een vragenlijst (TMA analyse) als voorbereiding op een assessment center dat er volgende week zou aankomen. Best spannend. Wie heeft hier al ervaring met assessment? Tips altijd welkom.

En dan… iets wat allicht elke blogger deze dagen zo in de ban houdt: de vraag rond de privacy verklaring, die van kracht gaat vanaf 25 mei 2018. Het heeft nogal wat voeten in de aarde en dan zeker voor ons, gewone hobby bloggers als slechts minuscuul, klein onderdeel van de gehele blogosfeer.

Door een eerder bericht daarrond weekte dit heel wat reacties los en ben ik diezelfde zaterdag begonnen aan het schrijven van zo’n privacy verklaring, al ben ik er nog niet helemaal uit. Vooral het luikje ‘in begrijpelijke taal schrijven’ vind ik belangrijk. Still working on it… Verschijnt uiterlijk 24 mei 2018 via een aparte pagina op deze blog. Better safe than sorry, zoiets?

Zondag

Op zondag kwam de dochter langs om haar vriend – die weldra jarig was – te verrassen met home-made brownies. En dan komt de traditionele oven van de mama goed van pas 🙂  Er waren nog enkele brownies over ⇓ en daarvan wilde ik nu  toch ook wel eens proeven (al dacht mijn weegschaal op maandagochtend daar anders over…). En het mag gezegd: ze smaakten overheerlijk (recept terug te vinden op vtmkoken.be). Ook langs deze weg een dikke proficiat aan de jarige 😉

brownies

Pinksterzondag, dat staat hier gelijk met ROPARUN, een prachtig initiatief waarmee verschillende goede doelen worden gesteund. Elke stad/elk dorp hier in de buurt heeft wel iets om trots op te zijn. Voor onze vorige woonplaats betekent die trots ongetwijfeld Roparun. Men is er zelfs al tot 7x toe in de prijzen gevallen als ‘Roparunstad van het jaar’. Dus trok ik nog eens met fototoestel naar onze vorige woonplaats 🙂

 

Het hele centrum wordt dan omgetoverd tot een decor met telkens een ander thema. Het thema voor dit jaar … ⇑ rarara? En het moet gezegd: het was ook deze keer weer tot in de puntjes uitgewerkt. Aan werkelijk alles was er gedacht: van eet- en drinkkraampjes tot een rode loper voor de renners en fietsers, een D.J. van dienst en randanimatie voor de jongere bezoekers. Voor ’s avonds zag ik ook overal lampionnetjes hangen. Leuk, gezellig sfeertje daar 🙂

Van mij mogen ze ook deze keer in de prijzen vallen :-), zou geheel terecht zijn. Het hoogtepunt was natuurlijk het piratenschip. Ik had het al eerder op foto gezien maar in het echt? Wow, nog véél impressionanter. En wat een meevaller met dat weer ook! Telkens er een renner/fietser passeert, wordt er dan luid geapplaudiseerd als extra aanmoediging, echt bijzonder.

Roparun 2018 – Jozef Van Acker, bouwer van het piratenschip

[Iets over het schip: de bouwer ⇑ van de oorspronkelijke boot  – Jozef (‘Jef of the Caribbean’) Van Acker, 88 jaar –  gaf in een interview te kennen dat hij hieraan 30 jaar gebouwd heeft. Heel die tijd stond deze boot in z’n tuin, waar het werd weggehaald door de brandweer. Zo werd de boot door brandweerlui omgebouwd tot een piratenschip om uiteindelijk te schitteren op Roparun. Het schip zou ook te koop staan. Interesse, iemand? ;-)]

Maandag

Pinkstermaandag. Daar heb je ‘m, die extra verlofdag 🙂 Waar is de tijd dat ik zelf nog op ambachtenmarkten ging staan, ondermeer op deze van ⇓ Daknam (nabij Lokeren)? Een jaarlijks gebeuren dat telkens plaatsvindt op Pinkstermaandag. In de volksmond ook wel de Trappistenfeesten genoemd. Afhankelijk van het weer, de planning etc. ga ik daar dan wel eens een kijkje nemen. En het weer wàs hier een meevaller, ook op maandag dus ook daar even naartoe geweest.

Wat viel er te zien?

 • de klassiekers: kantklossen / zijdesjaal schilderen / haken (amigurumi) / graveerwerk (in glas) / wol spinnen / breien
 • natuurlijke materialen: houten voorwerpen gemaakt van olijfhout / rieten voorwerpen (o.a. manden) / lederen voorwerpen
 • workshops: schapen drijven / hoe zelf een maliënkolder maken? / potten bakken (keramiek) / ukulélé / hoe maak ik een visnet?
 • upcycling: handtassen gemaakt met clipjes van blikjes / juwelen gemaakt met koffie cups
 • 13-in-een-dozijn: zelfgemaakte juwelen / kaarten / kaarsen / naaiwerken / vilten tassen
 • eigen kweek: honing / kazen van bij ons / aardbeien / rabarber / vetplantjes
 • bijzonder: zelfgemaakte kostuums uit de middeleeuwen / oude pompen

Er zijn dan verschillende eet- en drankgelegenheden verspreid in de omliggende straten over de gehele markt. Ook voor deze editie van de ambachtenmarkt trok Daknam een massa volk. Veel gelegenheid om mooie foto’s te schieten was er dus niet. Al blijft het lieflijke kerkje ⇓ daar op het dorpsplein wel een trekpleister.

 

Vorige edities van Wat het weekend bracht via deze [link]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~=

 

BRON foto’s: eigen beeldmateriaal

Advertenties

10 gedachten over “Wat het weekend bracht (20)

 1. Oh jee dat moeten inderdaad schrikken zijn zo’n klapband. Gelukkig was er niks aan jullie auto. Ik hoop het nooit te moeten meemaken.
  Brownies zijn altijd lekker!! #chocolade-verslaafd Ik moet dringend eens een vegan, suikervrij receptje vinden 😀

  Like

 2. Wat een goedgevuld weekend alweer. Wel jammer van die klapband. Ik kan me voorstellen dat dat voor je dochter – die zelf aan het leren rijden is én dus nog niet het zelfvertrouwen heeft van iemand die al jaren achter het stuur zit – beangstigend moet zijn geweest. Al een geluk bleef het bij schrikken én liepen jullie geen schade op.

  Like

  1. Het was gelukkig niet m’n dochter die reed op dat ogenblik, al schrok ze zich ook een bult als passagier. En terecht wat je zegt: gelukkig is het bij enkel schrikken gebleven, zonder meer.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.