Fragmenten

# De gelukstag

Van die kleine onverwachte dingen. Het maakt een mens gelukkig. Zoals getagd worden door een andere blog. Het is deze keer Sofie die me voor deze gelukstag heeft genomineerd. Voor de tweede maal op rij in 2018 genomineerd, dat doet wat met een mens. Dank je wel, Sofie. Met plezier geef ik antwoord op al jouw vragen.

1. Ben je zelf soms eens op zoek naar wat meer geluk?

Denk dat ieder wel in zekere zin het geluk nastreeft. Hoe men dat dan invult, is voor ieder anders natuurlijk. Had het er een tijdje terug nog eens met m’n dochter over. Zij merkte aan bepaalde details dat ik niet zo gelukkig was. Dat hing weliswaar samen met de niet zo prettige omstandigheden toen. Heel frustrerend. Nadat we hierover dan eens goed hadden doorgepraat, konden we maar 1 ding daaruit besluiten. Gelukkig zijn zondermeer met wat je hebt, wie je bent, wat je doet, helpt een mens al een heel eind verder op weg.

2. Wat maakt jou gelukkig?

Ik ben in de eerste plaats gelukkig als ik m’n dochter gelukkig zie. Gelukkig ook om kleine, belangeloze dingen. Die kom ik hier graag maandelijks delen. Gelukkig als ik goed in m’n vel zit, een leuke dag had, of nog: blij om andermans geluk waarvan ik dan deelgenoot/getuige mag zijn.

3. Maak jij anderen al eens gelukkig en op welke manier doe je dat dan?

Goh… ja, dat deel ik hier ook al eens. In het Engels hebben ze daar een benaming voor, met name RAK. Dat staat dan voor ‘Random Acts of Kindness’. Van die kleine, onbetekenende dingen, daden die – althans voor mij – zo vanzelfsprekend zijn. Toch verbaast het me telkens opnieuw hoe verwonderd anderen hierom zijn.

Enkele voorbeelden hieruit:  een nog niet verlopen parkeerticket doorgeven aan de volgende parkeerder – een luisterend oor wanneer iemand een mindere dag had – kleding doorgeven aan een vriendin met een jongere dochter – spaarzegels die ik zelf niet spaar, doorgeven aan de volgende klant – mee vers koken voor een vriendin die er zelf niet toe komt – een gevonden portefeuille terug bezorgen aan de rechtmatige eigenaar …

4. Wat ga jij doen om jezelf/anderen gelukkiger te maken?

Vooral leven naar eigen normen/mogelijkheden en niet vergelijken met die van anderen. En zeker ook: me niet druk maken om dingen die ik niet zelf in de hand heb of niet zelf kan veranderen. Daarnaast hoop ik een goed mens te zijn voor ieder rondom mij.

5. Als je een boek of film over geluk zou mogen aanraden aan de gelukszaaier, welke zou dat dan zijn?

Er zijn wel een aantal feel good movies die me met zo’n gevoel van gelukzaligheid achterlaten. Van die films die je steeds opnieuw kan zien, zonder dat ze je tegenstaan. Zo eentje is ⇓ ‘The pursuit of happyness‘. Met een onderwerp/thema dat me met name na aan het hart ligt.

The Pursuit of Happyness is het inspirerende, waargebeurde verhaal over het leven van Chris Gardner. Het leven van Chris Gardner (Will Smith) bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, moet hij hun vijfjarige zoontje Christopher (Jaden Smith) alleen opvoeden. (BRON: BOL.com)

6. Op welke drie blogs zou je graag wat geluk zaaien?

Da’s een moeilijke omdat ik vind dat ieder wel geluk verdient. Zonder onderscheid. Tussen die bloggers die ik intussen al een hele tijd volg, zijn er wel enkele-  die momenteel nog nèt dat tikkeltje méér geluk kunnen gebruiken (ze weten zelf wel waarom 😉 ). Dat zijn voor mij (A -> Z):

gelukspopjes

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “# De gelukstag

 1. Fijne antwoorden en lief dat je er net die bloggers uitkiest die wel wat extra geluk kunnen gebruiken! Ben ook genomineerd door Sofie, maar ik moet er nog mee aan de slag (en sowieso komt de nominatie, die ik daarvoor van jou krijg, eerst nog aan bod 🙂 ).
  Ik had nog nooit van die film gehoord, maar hij klinkt wel heel erg de moeite. Bedankt dus voor de inspiratie!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je voor deze begripvolle- en gewaardeerde reactie, Haaike. Heb hier heel lang over nagedacht met name. Wie mij intussen al wat beter kent weet met name dat ik zo’n ongelooflijke wikker & weger ben voor ik iets beslis. Doch eens die beslissing genomen sta ik daar ook volledig achter. Ik vond het ook heel fijn om genomineerd te worden na – inderdaad – die Sunshine Blogger Award waarnaar jij hier verwijst. Ik ben alvast benieuwd naar jouw bijdrage daarin :-).
   Die film loont beslist de moeite, althans dat vind ik toch. Is niet zo’n recente film maar blijft wel een gevoelig onderwerp/thema zo… Fijn dat ik jou hiermee heb geïnspireerd, en graag gedaan trouwens.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dankjewel voor de tag Hilde! Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat ik er de afgelopen weken niet aan toe ben gekomen om mijn blogfeed bij te lezen. Ik ben nu beetje bij beetje wat aan het bijlezen maar heb dus een behoorlijke achterstand. Deze tag heb ik al een keertje ingevuld al had hij toen nog de naam De gelukszaaiers. Als je wil kan je de antwoorden hier terugvinden … https://www.zwartraafje.be/blog/2017/09/de-gelukszaaiers/

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.