Creaties·Fragmenten

# Sunshine Blogger Award

Onverwachte verrassingen zijn de mooiste :-). Dat is hiermee nog maar eens bewezen. Zoals een blogger award die je dan plots – vanuit het niets – krijgt toegekend. Het was Gerda van Wish-me-avril die me deze Sunshine Blogger Award heeft gegeven. Ook langs deze weg nogmaals hartelijk dank hiervoor, Gerda!

De Sunshine blogger award: omdat we wel van wat zonlicht houden

Hieronder de regels die aan deze Award verbonden zijn:

 • Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en tag haar in je blogpost.
 • Beantwoord de 11 vragen die de blogger voor jou heeft opgesteld.
 • Nomineer zelf 11 bloggers om deze Award te ontvangen en stel ze 11 vragen.
 • Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger Award in je blogpost.
sunshine blogger award

Vraag & antwoord

 1. Wat is jouw favoriete ingrediënt in gerechten?
  Ik kan moeilijk zonder koolhydraten en dan vooral koolhydraten afkomstig uit graanprodukten (pasta/aardappelen/rijst) en brood. Daarnaast is zuivel ook iets dat dagelijks deel uitmaakt van m’n flexitarische voedingspatroon.
 2. Heb je wel eens angst overwonnen?
  ‘Eens’ is hier toch wel een understatement. Er zijn wel enkele situaties in m’n leven geweest waarbij de angst me om het hart is gevlogen. Die ga ik hier echter niet allemaal uit de doeken doen. Eentje wel, dat was die periode waarin ik te horen kreeg dat ik voor een zware operatie kwam te staan. Die angst is er een die ik inderdaad heb overwonnen.
 3. Glas half vol of half leeg?
  Meestal half vol – ik geloof nog steeds meer in het goede, dat alles steeds beter kan. En dat hoeft geeneens gepaard te gaan met zware inspanningen, door kleine attenties kunnen we immers elkeen ons steentje bijdragen tot een mooiere wereld.
 4. Geloof je in liefde op het eerste gezicht?
  Een coup de foudre zoals men wel eens zegt. Ja, ergens wel. Denk ook dat naarmate men ouder wordt, men daar betere inzichten in verwerft en wel sneller doorheeft of iets gemeend is of niet.
 5. Hoe creatief vind jij jezelf?
  Ik vind van mezelf dat ik heel creatief ben. Word daarin ook makkelijk geprikkeld. Er hoeft zich maar een nieuw creatief idee aan te reiken  en ik spring vaak mee op die kar. Mijn creatieve hobby’s heb ik zo een keertje gebundeld, ik schrok er zelf van hoeveel er dat intussen zijn geworden.
 6. Hutten bouwen of nagels lakken?
  Had je mij deze vraag zo’n tien jaar geleden gesteld, dan klonk het antwoord zonder de minste twijfel: “Hutten bouwen”. Inmiddels heb ik al meer rust gevonden in m’n leven, ben niet zo heel avontuurlijk aangelegd hoewel nagels lakken nu ook niet bepaald iets is dat me danig typeert. Dat laatste iets dat je me vooral in de zomer zal zien doen, en dan nog … enkel m’n teennagels want ik ben een echte nagelbijter :-p
 7. Hou je van kamperen?
  Als jong meisje deed ik niets liever, ik houd mooie herinneringen over aan de vele kampen met de jeugdbeweging waarbij ik toen was aangesloten. Inmiddels ben ik nogal gehecht aan een minimum aan basiscomfort zoals ik dat hier thuis gewoon ben. Dus neen, echt kamperen met zo’n tent en al, een gemeenschappelijke wasplaats? Dat is doorgaans niet aan mij besteed hoewel zo’n micro avontuur zoals een eenmalige overnachting in een boomhut me misschien toch zou kunnen bekoren. Bij wijze van uitzondering dan.
 8. Hoe sportief ben jij?
  Totaal niet. Ik hou van rustige manieren van werken aan een goede work-life balance zoals een deugddoende wandeling in de natuur, recreatief fietsen, gewoon rustig aan. Maar echt sporten om te presteren of om-in-het-plaatje-te-passen? Neen, doen we hier niet aan mee.
 9. Wat is de beste quote die je ooit hebt gehoord?
  Let your smile change the world, but never let the world change your smile.
 10. Wat is je favoriete kledingstuk in huis?
  Momenteel (= wintertijd): een cardigan, lekker warm en lekker zacht. Zo eentje die ook heel slijtvast is en van opperbeste kwaliteit.
 11. Stel je bent een dier, wat voor soort ben je dan?
  A-ha! Tijd om eens over m’n lievelingsdier iets los te laten. Een dolfijn. Die lacht altijd en schijnt ook zo’n intelligent dier te zijn. Heb ooit dolfijnen in het wild gespot samen met m’n dochter.  Een heel bijzonder moment was dat.

Nominaties (A->Z)

Goh…er zijn zovele goede blogs door wie ik me geïnspireerd weet. Kiezen is delen, zoveel is zeker. Na lang wikken en wegen dan toch dit finale lijstje bij elkaar gesprokkeld. Ik nomineer hierbij:

 1. Karlienvh
 2. Le-petit-requin
 3. Lizes-boeken
 4. Loesje-zaakjes
 5. Meanderen
 6. Mode-orakels-blog
 7. Onapona’s-book-of-life
 8. Sewing-lady-web
 9. Tante-Fee
 10. The-picnic-guest
 11. Zo-simpel-is-dan-geluk

Vragen voor de genomineerden

Toch even moeten nadenken over deze vragen. Hier zijn ze dan. Aan de genomineerden: laat onderaan dit bericht zeker een link achter naar jullie antwoorden. Die kom ik dan met veel plezier lezen op jullie blog.

 1. Wat betekent creativiteit voor jou?
 2. In welk soort interieur voel jij je het best?
 3. Ware vriendschap betekent voor mij…
 4. Wintervakantie of zomervakantie en waarom?
 5. Wie of wat is het allerbelangrijkste in je leven?
 6. Geloof jij in toeval of denk je dat alles een reden heeft?
 7. Als je boeken leest, door wie of wat laat je je hierin dan inspireren?
 8. Als je iets niet kan kopen dat je absoluut wil, voel jij je dan ongelukkig?
 9. Mocht je zelf de wereld kunnen verbeteren, wat zou je dan anders doen?
 10. Vind je het belangrijk om te voldoen aan wat anderen van jou verwachten? Waarom (niet)?
 11. Stel: morgen dien je alles achter te laten. Welke drie dingen zou je dan absoluut willen meenemen?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

25 gedachten over “# Sunshine Blogger Award

 1. Leuke tag en bedankt om mij te nomineren! Ik probeer er donderdag of ten laatste zondag werk van te maken. En net als loesjezaakjes ga ik het in mijn BuJo noteren 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh ja, dolfijnen zijn fantastische dieren! Heb ze ook al in het echt gezien en dat is inderdaad indrukwekkend he!
  Bedankt voor de tag; ik maak er werk van! Fijne, maar soms ook uitdagende vragen stelde je samen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ècht wel hé. Ik vond dat ook erg indrukwekkend, en dan die typische dolfijnen geluidjes erbij, heerlijk!
   De tag…ja, dacht dat jij er wel wat mee kon aanvangen. Ben nu wel benieuwd naar je antwoorden ook Neem gerust je tijd.

   Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt het verdiend Isabelle, zonder dank. Vind het ook fijn om op die manier andere blogs te leren kennen. Nu al benieuwd naar je artikel :-).

   Like

 3. Wat een leuke tag Hilde. Zo leer ik je meteen weer nog een beetje beter kennen. Dus doe ik hetzelfde voor jou door twee van de vragen zelf ook te beantwoorden. Als kind én tiener én ook nog een tijdje als twintiger had ik een panische angst voor honden en katten. Die heb ik overwonnen dankzij onze huidige buren die twee honden én een kat hadden toen ze naast ons kwamen wonen. Ondertussen zijn het twee katten en een hond geworden. Eén van hen was ontsnapt en in de gracht gesukkeld die achter ons huizen loopt dus toen heb ik dat hondje (een Malteser) eruit geholen en via onze tuin terug naar hen gelokt. Ik moest het hondje daar echt voor optillen omdat ik het anders niet aan hen kon geven en dat was de eerste stap. Hun andere hond (een labrador) was steeds ging steeds (volgens de buren) opmerkelijk rustig met me om. Die kwam naast me liggen, of voor me met zijn hoofd op mijn knie. Iets dat hij anders blijkbaar nooit deed en door hen beide heb ik mijn angst overwonnen.

  Voor jouw vraag 8: Ik merk wel dat ik zoiets echt jammer kan vinden maar probeer het dan zelf te maken of op zoek te gaan naar iets anders dat ik graag zou willen. Doorgaans vind ik het erger wanneer ik naar iets heel leuks heb uitgekeken om te doen (bijvoorbeeld een midweek rust in Centerparcs, of een lekker etentje) en dat ik dan de dag zelf te ziek ben of dat iemand anders ziek is geworden waardoor het niet kan doorgaan.

  Like

  1. Ik vond het dan ook een leuke tag om te beantwoorden, altijd fijn als mensen zoiets doen.
   Een mooi verhaal over hoe je je angst hebt overwonnen. Kan mij daar wel iets bij voorstellen :-). Ik zie het zelfs helemaal vóór me, vooral het gedeelte van die labrador (dat zijn zulke lieve honden hé – een van m’n lievelingssoorten qua honden overigens – hoewel ik zeker ook geen hondenheld ben).
   Doorgaans kan ik best vrede nemen met iets als ik het niet (meteen) kan kopen en maak mij daar dan een gedacht van, zonder het te willen compenseren of mij daar ongelukkig door te voelen. Momenteel voel ik me zelfs stukken beter met ‘minder’ in huis te hebben, ben hier heel ijverig aan het opruimen geslagen, dat voelt echt wel goed nu. Immers: minder rommel in huis = minder rommel in m’n hoofd.

   Geliked door 1 persoon

 4. Proficiat met je award! Wat leuk om je antwoorden te lezen. En fijn dat je mij nomineerde, ik nam nooit eerder deel aan ’n tag. Daar is waarschijnlijk een reden voor: kijk hoe lang het duurt eer ik hierop reageer, haha. Ik bewaar de vragen en zodra ik wat blogtijd heb beantwoord ik ze met plezier.

  Like

  1. Dank je Mel voor de felicitaties. Ben al benieuwd naar jouw antwoorden. Laat zeker een link achter hieronder dan naar jouw eigen post. Die zal ik met veel plezier komen lezen dan.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dag Haaike, blij jou hier nog eens te mogen lezen. En hé…daar stond geen DL (deadline) op hé, het gaat tenslotte om jouw blog hé 😉 Toch fijn dat je hebt meegedaan, waarvoor dank.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.