Fragmenten

moOImenten (januari 2018)

Ook in 2018 gaan we ermee door…met deze moOImenten. Wat ooit is begonnen onder de noemer geluksmoNUmentjes en na een aantal edities werd omgedoopt tot wat je nu voor jou ziet. Op andere blogs vind ik dit ook altijd fijn om te lezen. De ene noemt het ‘Count your blessings’, de andere post die geluksmomenten onder de noemer ‘As we speak ‘- beide termen overgenomen uit het engels –  doch het komt op hetzelfde neer.
Klein geluk kent grootse effecten. Door hierbij wat vaker stil te staan, groeit daar het besef van dankbaarheid. Dat klein geluk gaat dan over iets om fier op te zijn, iets wat mij/ons vrolijk heeft gestemd en/of waardoor ik/wij met vreugde worden vervuld.
Dankbaar om…

♥ Een attentvol berichtje op messenger van de nieuwe bewoners van het appartement waar ik jarenlang zelf had gewoond (tot 2013). Een berichtje met als boodschap dat men op dat (oude) adres een lief kerstkaartje op mijn naam had ontvangen en de vraag hoe men dit best aan mij kon bezorgen. Er zijn nog eerlijke, oprechte mensen in deze wereld 🙂
♥ Een prachtig samengestelde ⇓ pakketje in m’n brievenbus, de give-away die ik eerder had gewonnen. Ondermeer van die heerlijke  zwitserse Zimtsterne (de sterrenkoekjes op de foto) waren niet te versmaden en dan ook snel op 😉 (gelukkig had ik er nog net op tijd een fotootje van genomen). Wat zat er nog in het pakketje? Lekkere zelfgemaakte granola (yummi) ** vier-seizoens-bladwijzers met op de achterzijde van die geweldig toffe quotes/one-liners ** een mooi paar kousen van het merk Braintree (think eco) ** en een mooi adressenkaartje 🙂 Ook langs deze weg nogmaals BEDANKT aan de gulle schenker. Je hebt er duidelijk je werk van gemaakt!

give-away – gewonnen!

♥ Die ene behulpzame heer toen hij merkte dat ikzelf (met m’n 1.62m) niet tot bepaalde koopwaar in de supermarkt kon reiken.
♥ Mijn lieve, meelevende buren, van wie ook een kerstkaartje in de brievenbus. En de vele andere kerstkaartjes die nog nà 1 januari in de brievenbus vielen.
♥ Ieder die ons waardevolle en spontane hulp heeft geboden bij het uitvoeren van – niet altijd even evidente – schoolopdrachten van de dochter.
[FOTO onder: een zelfgemaakt bordspel]

bordspel

♥ Steun uit m’n omgeving in mijn zoektocht naar…
♥ Een gratis brood bij onze warme bakker.
♥ Nog steeds…de bijzonder praktische zijde van waar wij nu wonen met vele handelaars op wandelafstand zoals een warme bakker, een buurtslager, een buurtwinkel (ook open op zon- èn feestdagen 🙂 ), apotheker maar ook krantenwinkel, bibliotheek…
♥ Een vroegere collega die spontaan hulp en advies biedt. Een stimulans.
♥ Onverwacht worden uitgenodigd voor ‘een potje koffie‘ en een vlotte babbel.

Fier op…

♥ M’n dochter en haar inspirerende ideeën, persoonlijke groei, haar realistische kijk op de dingen, de bewuste keuzes die ze maakt.
♥ Het ruim op schema ⇓ zitten met m’n Goodreads reading challenge. [de eerste recensies van 2018 lees je daarzo]

♥ Het ‘‘ zeggen bij een leuk voorstel uit eigen vriendenkring. *zelfontplooiing*
♥ Het kunnen uiten – met de juiste woorden – van wat soms onderhuids al eens vast komt te zitten.
♥ De juiste balans opmaken en doen waar ik me goed bij voel.  Laten varen wat me géén energie geeft.
♥ Het zelfgemaakte insektenhotel bij een bevriend koppel in hun tuin. Werkelijk knap gedaan!!
♥ M’n mama – een fiere oma – die me vol trots komt vertellen dat ze nog eens zelf een fotoboek heeft gemaakt.
♥ M’n dochter die de examenstress goed weet te doseren.
♥ De nodige moed bijenrapen en ermee aan de slag gaan.

Genieten van…

Genieten…zonder meer…van die eerste nieuwjaarsdag. En ook nog even nagenieten van die fijne bijeenkomst op Oudejaar.
Goede zelfzorg bij die eerste hardnekkige winterkwalen die de kop opsteken.
♥ Een uitgebreid en deugddoend badje op zondagmorgen.
♥ Heerlijk ontspannende uren vol leesplezier.
♥ Bijeenkomsten met/bij vriendinnen en weer eens lekker kunnen bijkletsen.
♥ Een heerlijke avond eropuit en wel in het bijwonen van een fantastisch optreden [check this one out]. De juiste companie, leuk gebabbeld en veel gelachen. > Alvast een bijkomend puntje doorstreept op m’n bucket list 😉
♥ Een deugddoende wandeling in de natuur, op eigen ritme en met het juiste gezelschap.
♥ Een leuke spaghetti-avond, met leuke mensen en interessante babbels. 

Vrolijk door…

2017 was blijkbaar het jaar waarin ik veel mocht winnen want ook van deze give-away was ik de gelukkige winnaar. Dat eveneens mooi verzorgde pakketje zat begin januari in m’n brievenbus, mèt gepersonaliseerd kaartje ⇓ vanwege de auteur zèlf van het boek. And yes…it made me smile :-p

give-away – gewonnen!

Enthousiaste deelnemers naar aanleiding van een give-away hier op de blog.
♥ De dagen die weer langzaam maar zeker beginnen lengen. Méér licht ’s avonds èn ’s morgens.
♥ Een kerstkaartje dat ik al verloren had gewaand, dan toch nog door de bestemmeling  in dankbaarheid midden januari ontvangen. ** Onze kerstboom die uitzonderlijk is blijven staan tot einde januari waardoor ik die dierbare herinneringen aan die gezellige dagen nog even kon vasthouden.
Happy mailbox: Het interessante aanbod aan volwassenvorming, hun programaboekje in de brievenbus. Een bijkomende boost om nieuwe mensen te kunnen ontmoeten ** De vele envelopjes met vrolijkmakende snail mail in m’n brievenbus.**  Mijn ledenpasje van die ene vereniging waarbij ik me vol enthousiasme heb ingeschreven.
♥ De wekelijkse huishoudelijke taken die net iets sneller worden afgewerkt waardoor het weekend plots een verrassende wending krijgt.
Happy reading: Het nieuwste boek  uit m’n favoriete kookboekenreeks in de rekken zien liggen en me verheugen op de dag dat ik het zelf in handen krijg. ** Een biografie van m’n lievelingsdichter in de boekenwinkel.  ** Een goede keuze kunnen maken voor de boekenbon die ik cadeau had gekregen. ** Momenten van ontspanning met de nieuwste Libelle Happy. ** Nog steeds: die leuke FB leesgroepen met telkens inspirerende leestips en positieve reacties. ** De leuke telefoongesprekjes met mama en het telkens uitwisselen van interessante leestips rond boeken :-).   ** Een mooie boekenbuit ⇓ uit de bib met ondermeer de nieuwste Carlos Ruiz Zafón – als ongetwijfeld mooie afsluiter in ‘Het kerkhof der vergeten boeken’ geheel.

boeken

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

22 gedachten over “moOImenten (januari 2018)

 1. Lees veel mooie momenten, en ik zie ook je stapeltje boeken, dat maakt mij ook altijd zo gelukkig, boeken lenen en dan thuis komen met een grote schat, heerlijk. Ik mag voor ongeveer 30 euro in het haar alles lezen en lenen bij ons in het dorp, wat en geschenk.

  Like

  1. Boeken zijn echt schatten voor me. Ten opzichte van vorig jaar, zit de leesflow er opnieuw goed in en daar ben ik wàt blij om. Ik kan er echt in weg duiken, in zo’n goed boek. Hier is een lidmaatschap bij de bibliotheek gratis. Enkel wanneer men een boek reserveert dient men daarvoor te betalen (1 Euro per boek).

   Geliked door 1 persoon

   1. Oh, bij jullie is het dus nog fijner geregeld, bij ons is het alleen voor kinderen gratis. Maar ik betaal er graag voor, wil het nooit missen. Fijne zaterdag!

    Geliked door 1 persoon

  1. Hey Sofie. Soms vraag ik me af of die geluksmomenten gaan blijven komen maar blijkbaar wel… Dus ze zullen hier nog wel een hele tijd blijven verschijnen. Fijn te lezen dat je mee geniet.

   Like

   1. Dat het helpt bij minder fijne momenten, kan ik heel goed geloven. Misschien zou ik beter jouw voorbeeld een keertje opvolgen 😉

    Like

   2. Heb dat ook met mondjesmaat geleerd en eerst een aantal lessen moeten leren. Is heus ook niet vanzelf gekomen. Maar da’s een ander verhaal dat ik hier niet ga vertellen 😉

    Geliked door 1 persoon

  1. Inderdaad, Willy. Zelf doe ik dat ook al eens, ze herlezen. Dan lijkt het net of ze weer opnieuw daar zijn, die moOImenten. Dank je om te komen reageren ook.

   Like

 2. Wat een zalige verzameling van fijne momenten. Dat boek van Carlos Ruiz Zafon daar ben ik heel benieuwd naar. En dat laatste kookboek van Sandra, dat is de moeite waard 😉

  Like

  1. Tot hiertoe lukt het wel om die te verzamelen al is het nu voor mij wel een mindere periode momenteel… In dat boek ben ik intussen beginnen lezen. Zo blij dat dat in de bib stond. Wat blijf ik dat een goed schrijver vinden. Zijn vorige drie boeken heb ik ook verslonden. Dat zal met dit boek niet anders zijn. Je leest het binnen afzienbare tijd wel hier op de blog 😉
   En geloof ik best dat dat kookboek opnieuw de moeite is, al zijn dat nu voor mij van die luxe dingen die nu even niet kunnen. Maar die kookboeken lopen niet weg uit de winkel hé :-). Haar drie vorige, die heb ik hier wel staan, deels als cadeau gekregen, deels zelf gekocht in ‘betere tijden’…

   Like

 3. Hoe heerlijk dat die lijst zo gigantisch lang is! En dat op amper één maand tijd! Het neemt de moeilijkheden waar je mee te kampen hebt, niet weg, maar verzacht ze hopelijk wel een beetje…
  En ik ben heel blij dat ik je met mijn pakketje een lichtpuntje heb kunnen geven; dat is héél graag gedaan!

  Like

  1. Dag Haaike. Het is voeding om me door die – inderdaad – moeilijke periode te loodsen. Doet toch veel met m’n mindset. Zolang dat lukt, is het goed. Het verzacht inderdaad, dank je wel.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind het steeds fijn om te zien dat dit lijstje vrij omvangrijk is en je dus ook héél wat mooie hartverwarmende momenten hebt beleefd. Onverwachtse hulp (zowel van bekenden als onbekenden) kan echt deugd doen hé. Zelf ben ik ook heel gelukkig dat we heel dicht bij zowel supermarkten als beenhouwer, bakker, apotheek, … wonen. Momenteel is de supermarkt die het dichtste bij ligt voor een half jaar gesloten wegens verbouwingen én ik merk echt dat dat toch een gemis is. Zo leuk ook dat beide pakketjes die je won zo mooi zijn uitgewerkt. Natuurlijk zijn het mooie sokken maar die handgeschreven briefjes en zelfgemaakte granola maken het uiteraard nog fijner.

  Like

  1. Het helpt, Liesbet, om deze dingen te blijven zien. Zoiets doet echt veel met m’n mindset. Het zijn niet noodzakelijk dingen die iets kosten die een mens gelukkig maken, wel integendeel. Iets wat ik al vaak heb ondervonden en ook steeds meer toepas. Ook heb ik creatief leren omgaan met dingen als het eens wat minder gaat (zoals nu).
   Zo’n supermarkt dichtbij…het is inderdaad handig al is die doorgaans duurder. Jammer dat die bij jou in de buurt nu gesloten is. Dat betekent misschien wel dat er meer mogelijkheden zullen zijn (groter aanbod) na die verbouwingswerken, iets om naar uit te kijken ;-). Zelfgemaakt is zo waardevol, betekent dat de persoon in kwestie daar ook een stukje van zichzelf heeft ingelegd. Momenteel ontbreekt het me aan de nodige energie om die draad weer op te pikken. Hier moet ik nu even door, Want geforceerd dingen beginnen doen, voelt echt niet goed. Mijn lichaam vraagt rust op tijd en stond, mijn hoofd wil alsmaar vooruit. De balans daarin aan het zoeken momenteel.

   Geliked door 1 persoon

   1. De prijs van de supermarkt valt goed mee vermits we het geluk hebben om vlak bij een Aldi-filiaal te wonen. Ik hoop inderdaad ook dat er na de verbouwing meer producten aangeboden zullen worden. Doe het maar rustig aan hoor Hilde. Ik begrijp dat het frustrerend kan zijn wanneer je veel ideetjes hebt maar je lichaam rust nodig heeft. Hopelijk gaat het beter wanneer je daarin de juiste balans gevonden hebt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.