Fragmenten

Wat 2017 bracht…

Die eerste week na de feestperiode is altijd wel weer een beetje opnieuw wennen. Even bekomen en weer stilaan in een normaal ritme belanden. Het leven van alledag weer oppikken. Op verschillende blogs zoals hier en daar en ook elders zag ik leuke overzichten verschijnen. Dat vond ik een goed idee om er hier ook eens werk van te maken. Tijdens het jaar deel ik hier af en toe wat pesoonlijke anecdotes in ‘Wat het weekend bracht‘. Een volledig jaaroverzicht in ‘Wat 2017 bracht‘ leek me dus wel mooi daarbij aansluiten. Een terugblik…

Januari 2017 was de maand om er meteen in te vliegen. Mijn VDAB opleiding werd verdergezet in het kader van de zoektocht naar een nieuwe job. Meteen na die opleiding kon ik (in maart) aan de slag al was dit helaas van tijdelijke duur. Toch zal die ontzettend fijne werkervaring me voor altijd bijblijven. Dankzij die opleiding heb ik tevens mezelf weer een beetje beter leren kennen door de ogen van anderen.

Leuke momenten samen met onze kleine maar wel fijne famillie, veel plezier gemaakt en samen gelachen,  nog enkele bijkomende ⇓ eigen naaiwerkjes uitgewerkt na 1 semester avondschool. Dit is kort samengevat wat februari bracht.

make-up tasje en bijpassende toiletzak

In maart werd m’n VDAB opleiding dan definitief afgerondOpnieuw gaan studeren als 45+ en over de hele lijn slagen voor zo’n opleiding, géén sinecure. Reden te over dus om dit te vieren en wel met lekkere paastraktaties en deze ⇓ home made cake voor mijn lieve collega’s-medecursisten. Aan die opleiding heb ik ook enkele nieuwe vriendschappen overgehouden met wie ik nog steeds een fijn contact heb. 2017…ook het jaar waarin er -gelukkig- weer meer werd gebakken… iets wat ik hoop in 2018 zo mogelijk nog vaker te doen.

Met de eerste zonnestralen die de lente ons bracht, kwam ook de goesting om weer een keertje af te spreken. Een eerste fijne blogger meet-up stond dan ook in april op de agenda in deze ⇓ mooie studentenstad. Het volledige relaas (met nog méér sfeerfoto’s 😉 ) kan je er daarzo nog eens op nalezen.

Leuven – oude markt

Wat me van mei is bijgebleven is vooral de hereniging met een aantal nonkels en tantes. Door spijtige omstandigheden hadden we al heel lang geen contact meer gehad. Het weerzien na enkele decennia was dan ook heel confronterend en heeft me emotioneel diep geraakt. Een memorabel moment dat me nog heel lang zal bijblijven.  Het zijn- en blijven  immers zulke lieve, warmhartige mensen. Het soort mensen waarvan ik hou, bij wie ik me goed voel. Einde mei werden we dan met z’n allen verrast door tropisch warme temperaturen. Een logje over hoe ik op zulke dagen verkoeling vind kon dus niet uitblijven.

Genieten, dat staat voor mij vooral gelijk met genieten van kleine dingen. Zo ook het bezoeken van marktjes en daarover kwam ik iets vertellen in juni. Eveneens in juni was ik voor het eerst de gelukkige winnaar van zo’n give-away en wel op deze blog. Het begon te kriebelen om wat meer orde op zaken te stellen waardoor m’n garderobe een grondige make-over onderging.

Einde juni viel ons ook het goede nieuws te beurt dat de dochter voor haar eerste jaar aan de hogeschool was geslaagd. Met veel trots werd m’n moederhart vervuld.  Tijd om te klinken ⇓ ! Ook een volgende meet-up deze keer met medeblogster Evi – stond in juni op de agenda. Hiervan lees je het volledige fotoverslag zowel bij Evi als hier op de blog.

klinken!

Juli bracht ook veel moois met terrasjesweer en buiten genieten. Met open ogen en een open mind genoot ik dan ook van die zonnige dagen, ging ik wat vaker op stap en hield de camera in de aanslag om die mooie momenten vast te leggen.

slotjes brug

Augustus was de maand waarin ik spijtig genoeg afscheid diende te nemen van die ontzettend fijne collega’s. De tijdelijke job zat erop. Al zal dat afscheid me voor eeuwig en drie dagen bijblijven. Het gaf me een duwtje in de rug en heeft me heel veel moed ingesproken. Niet in het minste door dit ⇓ mooie kaartje en dan vooral de oprechte woorden. You hold a place in my heart.

succes!

In september startte ik met yoga lessen waardoor Mijn work-out plan eindelijk meer vorm kreeg en dat was nodig ook! Diezelfde maand kwam m’n dochter me ook een wel erg leuk nieuwtje vertellen. Iets wat ik al heel lang vermoedde. Trouwe lezers weten waarover ik het heb ;-). Dat leuke nieuwtje nog steeds actueel. Voor de nieuwkomers onder jullie:  je leest er meer over in [Happy 2018 !] 😉

Een vriendin was intussen mama geworden en verraste ik met een baby bezoek en enkele  – uiteraard zelf ingepakte ⇓  – cadeautjes. Nog meer verrassingen die maand want dankzij snail mail herontdekte ik het plezier van echte brieven schrijven èn krijgen. En samen met mij genieten ook anderen daarvan 🙂 Als je ’t mij vraagt: het brengt mensen dichter bij elkaar.

Nog maar net was m’n verjaarmaand voorbij of ik mocht in oktober al het volgende vieren. Met name: m’n tweede blogverjaardag en meteen de eerste 100 volgers op m’n blog. Hier thuis mochten we genieten van de vele gezellige avonden met z’n drie. Niet in het minste herwon ik die maand ook de leesflow terug en werd ook een oude vriendschap weer nieuw leven ingeblazen. *dankbaar* Laat me dus rustig stellen dat oktober – dat deel uitmaakt van m’n lievelingsseizoen – vooral neerkwam op genieten zonder meer.

100

En tot slot: november/december.  In november werden de auto rijlessen met de dochter verdergezet. Intussen al goede vorderingen daarin aan het maken. Wordt hier dus ongetwijfeld vervolgd in 2018. Ik werd ook helemaal blij van m’n warme winterjas en die oergezellige bijpassende muts (ja, zo’n èchte muts met pompon en alles :-p ) in die gure dagen die er in december toch ook zijn geweest. Wat december eveneens bracht – met die feestperiode – kon je eerder daarzo lezen. Kort samengevat: verrassen en verrast worden.

2017 was zeker niet het gemakkelijkste jaar ooit door onzekerheid en zorgen voor morgen. Die zorgen nog niet meteen van de baan, al worden ze veel draaglijker gemaakt door alle steun, moedgeving en vriendschap die ons omringt. Een nieuw jaar, een nieuw begin dus. De traditionele Libelle kalender 2018 ⇓ wordt alvast ingevuld. Met doelgerichte vooruitzichten, interessante uitdagingen en gewoon vol goede en frisse moed verder doen zoals we bezig zijn. En mocht ik hier (of elders) dit jaar wat vaker afwezig zijn, welnu…dan ben ik naar alle waarschijnlijkheid bezig in een goed boek ;-). Iets met een challenge en zo ;-).  Binnenkort daarover méér. So longcheerio.

Deze slideshow vereist JavaScript.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

22 gedachten over “Wat 2017 bracht…

 1. Dat klinkt als een mooi, inzichtrijk jaar, met moeilijke momenten, maar ook met steun en ondersteuning op die momenten… Ik wens je met heel mijn hart een even leuke, maar dan blijvende ipv tijdelijke job toe in 2018!
  En je prijs, die is (eindelijk) onderweg; je ontvangt hem een van de komende dagen!

  Like

  1. Dag Haaike :-). Dat is het inderdaad helemaal geworden, 2017. Met hoogtes en dieptes en vooral veel inzichten. En wat een mooie inlevende wens, waarvoor dank, dat hoop ik inderdaad ook. Ik houd jou op de hoogte -> zodra ik het pakket ontvang geef ik jou een seintje (elders 😉 ) .

   Geliked door 1 persoon

  1. Zoals elk jaar met goede en minder goede momenten maar toch de moeite om op terug te kijken Evi. Daar hoop ik inderdaad ook op, dat we ook in 2018 nog eens afspreken 😉

   Like

  1. Dat overzicht is er gekomen dankzij enkele geheugensteuntjes Lize. Ondermeer de maandelijkse ‘moOImenten’ en ‘Wat het weekend bracht’. Ook in m’n Bullet Journal houd ik een soort dagboek bij wat ook mijn geheugensteuntje is ;-). En dank je om het een leuk overzicht te vinden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een fijne terugblik Hilde. Je hebt gelijk hoor wat die snail mail en brieven betreft. Het brengt inderdaad mensen dichter bij elkaar. Ik heb ook het gevoel dat je zo’n brief net als bij een persoonlijk gesprek nog meer aandacht hebt voor wat je leest. Tijdens het lezen van een mailtje ben ik toch al sneller afgeleid doordat er bijvoorbeeld meerdere tabs openstaan. Voor het lezen en beantwoorden van zo’n brief neem ik echt de tijd. Dat is duidelijk een offline momentje voor me. Dankjewel voor de link trouwens. xxx

  Like

  1. Daar kan ik mij helemaal in vinden. Brieven schrijven is echt zo’n heerlijke ontspanning (ontsnapping :-p ) geworden en werkt ook voor mij bijzonder rustgevend. Het uizoeken van bijhorende verrassingen – al dan niet zelfgemaakt – vormen daar dan nog eens een plus bij. En wat die link betreft dat is graag gedaan hoor.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hoe meer ik je jaarverslag las.. hoe meer overeenkomsten 🙂
  Zo verjaar ik ook in september. Zijn die maand (en oktober, november, december) mijn lievelingsmaanden.
  Ik woon ook ergens op een regenboog tussen Antwerpen en Gent.
  Maar vooral het sociale isolement.. daar weet ik nu ook alles van. Daarom heb ik zoveel respect voor je.. de manier waarop je dit doorbrak! Super toch!

  Like

  1. Oh, echt, straf die toevallen toch. Ik ben blij dat je er wat aan hebt. Zal hier af en toe wel iets persoonlijk op m’n blog gooien. Als Brabantse in Oost-Vlaanderen is – en blijft – het wel wennen, vooral wat dat sociale contact betreft. Maar ik blijf eraan werken 😉 Reacties als deze van jou geven me dan ook heel veel moed en steun, waarvoor dank.

   Geliked door 1 persoon

   1. Oh leuk. M’n middelbare- en hoge schooltijd heb ik doorgebracht in Mechelen, provincie Antwerpen. Ik heb zo’n vermoeden dat we elkaar nog veel te vertellen hebben 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.