Fragmenten

moOImenten (december 2017)

moOImenten is het vervolg op GeluksmoNUmentjes, een maandelijks weerkerende rubriek met een samenraapsel van al die kleine geluksmomenten van de afgelopen maand. Vanzelfsprekende dingen om eens wat vaker bij stil te staan en dankbaar mee om te gaan.
Dingen om fier op te zijn, iets wat mij/ons vrolijk heeft gestemd en/of waardoor ik/wij met vreugde worden vervuld. Hier gaan we dan voor de maand december. Een maand die hier vooral in het teken stond van elkaar verrassen en verrast worden zoals zo dadelijk zal blijken. 
Dankbaar om…

♥ Een herwonnen vriendschap en de vele mooie raakpunten dat zoiets teweegbrengt.
♥ Een onverwachte uitnodiging uit een al even onverwachte hoek om – voor het eerst sinds jaren – oudjaar in goed gezelschap te kunnen doorbrengen.
♥ De vele lieve, attentvolle zelfgeschreven ⇓ wenskaartjes voor kerst/nieuwjaar die we mochten ontvangen en dan vooràl de oprechtheid die daaruit spreekt.

kerstkaarten

♥ Het spontane cadeautje dat ik van de dochter krijg, tijdens ons memorabele moeder-dochter moment op die ene kerstmarkt.
♥ Een goed gesprek met dochterlief waardoor ze mij heel wat goede moed insprak.
♥ Het krijgen van de vele complimentjes (over mijn kapsel/die nieuwe muts waarmee ik goed sta/mijn DIY projectjes…).
M’n nieuwe horloge in rose goud en taupe. Lang achter gezocht…uiteindelijk gevonden.
♥ Zulke fijne vriendschappen in m’n leven. En ook van sommigen: een onverwacht cadeautje…

 

Fier op…

♥ Mijn eerste zelfgemaakte adventskalender en dito kerstkaartjes .

kerstkaarten

♥ Onze weer eens ijverige student die bovendien heel veel leuke ideeën uitwerkt voor diverse schoolopdrachten.
Hun zo waardevolle manier van omgaan met elkaar.

Genieten van…

Quality time: samen met de dochter naar een gezellige kerstmarkt op een al even gezellige plek die voor mij steeds meer vertrouwd aanvoelt. En ècht wat hebben we ervan genoten!
♥ Een deugddoende powernap zo af en toe – zonder schuldgevoel – waardoor daarna alles eens zo vlot gaat.
♥ Het gezellig samenzijn tijdens de kerstperiode, genieten van elkaars aanwezigheid, van de liefde en warmte rondom mij.
♥ De schoonheid die sneeuw met zich meebrengt. Gelijkgestemden die daar ook zo van genieten.
♥ De vele fijne momenten samen met vriendinnen, de tijd die daartoe wordt vrijgemaakt. En nog een kerstmarktje – klein maar fijn en gezellig – met een van hen.
♥ Avonden vol gezelligheid/op en top Hygge met lekkere thees, de warmte en gezelligheid van- en met elkaar, leuke gesprekken, brandend kaarslicht, een hartverwarmend drankje en koekje of snoepje erbij…fleece dekentje… klaar!
♥ M’n zalig warme muts en dito jas op van die gure winterdagen.
Warme voeten in wintertijd.
Lekkere, niet-te-versmaden ⇓ Mozartkugeln bij de thee (of koffie, zo je wil 😉 ). -> is elk jaar wel een zoektocht om deze te vinden dus wàt blij dat ik ze ook dit jaar weer vond…

Mozartkugeln
Vrolijk door…

♥ De volgende lading snail mail in m’n brievenbus met zoveel leuke verrassingen (alwéér 🙂 ).
♥ Een dankbaar sms-je van een snail mail vriendin, zomaar.
♥ Een lief sms-je van de dochter vol dankbare woorden in de week dat ze bij de papa is…
♥ Deelnemen aan zo’n tijdschriften winactie en… totaal onverwacht als winnaar uit de bus komen waarna ik het cadeau wel degelijk ook in ontvangst mocht nemen. Ik kon het eerst moeilijk geloven…
Het zelf inpakken en oppimpen van ⇓ dat ene zorgvuldig uitgekozen cadeautje voor Oudejaarsavond. Merken dat de ontvanger (ik wist niet op voorhand wie het zou worden) hier blij mee is.

inpakken en weggeven

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

24 gedachten over “moOImenten (december 2017)

 1. Ja, leuk hé, al die échte kerstkaartjes! Ik merk dat we er elk jaar meer en meer krijgen. Ze zullen hier nog wel even aan de muur blijven hangen denk ik :-).
  Een schitterend 2018 gewenst!

  Like

  1. Dag Talitha en welkom op deze blog :-). Ja die herwonnen vriendschappen hé. Wel verrassend hoe men dan – na al die jaren – toch nog zovele raakpunten heeft. Echte post is echt erg leuk. Het brieven schrijven (ofte snail mail), ik heb er zeker ook de smaak opnieuw van te pakken. Leuk hé.

   Like

 2. Je hebt zo te lezen een goeie band met je dochter, leuk! Die mozartkügln zag ik vorig jaar overal in Wenen, ik wist dat je ze hier ook kon krijgen. Waar heb je ze gevonden?

  Bedankt voor je kaartje! Mijn brieven lopen hopeloos achterop, ik moet nog mensen beantwoorden van in april vorig jaar #shameonme!

  Like

  1. Dat is inderdaad zo Sofie, mijn dochter en ik hebben een goede band. We hebben ook geen geheimen voor elkaar :-). Die Mozartkugeln heb ik deze keer gevonden bij Kruidvat. Is inderdaad een Oostenrijks produkt. Ik ken het van op onze wintervakanties van vroeger. En Wenen is mooi hé.
   Graag gedaan ivm kaartje. Benieuwd naar jouw post 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Het zijn momenten om met veel dankbaarheid op terug te kijken in elk geval Lize. Beste wensen alvast en naar ik hoop had jij ook een fijne Kerst- en nieuwjaarsperiode in je nieuwe stekje ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Dag Sas :-). Dank je voor deze fijne reactie. Het waren ook best alle positieve momentjes, stukjes geluk om met een blij gevoel op terug te kijken. En kerstkaartjes zelf schrijven…ik doe niets liever 😉

   Like

 3. Wat een prachtig lijstje met mooie momenten en andere dingen om met een glimlach op terug te blikken. Ik word ook nog altijd blij van het ontvangen van kerstkaartjes, juist in deze tijd van appjes en e-mails! Wat mooi dat je ook een paar hele lieve berichtjes kreeg. Ik kan me voorstellen dat zoiets je echt vrolijk maakt 🙂

  Like

  1. Het is fijn om zulke momenten te verzamelen en ze op een later tijdstip met de glimlach terug te lezen en op die manier een beetje te herbeleven. Kerst- en andere wenskaartjes schrijf ik nog altijd liefst zelf. Dat vind ik veel persoonlijker dan digitale wensen. Al maakt zo’n lief berichtje af en toe me natuurlijk ook heel blij. Dank je voor je lieve reactie hier. Ook dat maakt mij blij 😉

   Like

 4. Oh tof, dan is het jullie toch gelukt om samen naar de Kerstmarkt te gaan. Dat zal wel weer een heel fijn moeder/dochter-moment zijn geweest. Ik kreeg gisteren bij mijn tante een hele stapel oude tijdschriften mee én kwam daar tijdens het inladen al een bekend ideetje in tegen. Blijkbaar hadden ze bij Libelle ook van die leuke naamlabels met letterblokjes. Ik vind het echt een ideetje om te onthouden. Tot nu toe heb ik die letterblokjes enkel in bladwijzer-juweeltjes gebruikt maar daar komt waarschijnlijk verandering in wanneer ik nog eens een cadeautje wil personaliseren. Ik ben trouwens heel blij voor jou dat je ook deze maand weer zoveel mooi warme momenten bij elkaar kon sprokkelen.

  Like

  1. Ja dat moeder-dochter moment was echt heel leuk, ik heb daarvan dan ook met volle teugen genoten, zo’n gezellige avond :-). De Libelle haal ik zo af en toe een keertje en wist niet dat het daarin verschenen was. Des te fijner te mogen vernemen dat het jou ook leuke ideeën geeft. Het verzamelen van die moOImenten blijft hier overigens een vaste maandelijkse rubriek, het voedt me immers met heel veel positieve energie wat een grote hulp is op momenten dat het minder gaat 😉

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik had eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik voor december zoveel bij elkaar zou kunnen schrijven. Het was immers een behoorlijk rustige maand 🙂 en toch… Ik merk wel dat het een kwestie van oefenen is: hoe meer ik die momenten verzamel, hoe vaker ze op m’n pad komen. Iets met positiviteit dat het positieve aantrekt en zo 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.