Fragmenten

Happy 2018!

Dag lieve lezers,

Hoe gaat het met jullie? En hoe is de afgelopen periode verlopen? Naar ik mag hopen naar wens. Dat wil zeggen: volgens invulling en behoefte van je eigen natuur. Vul dus zelf maar rustig aan wat dit voor jou en de jouwen betekent. Dat kan, dat mag.

Voor ons was het echt genieten…van deze heerlijke tijd. Hier alleszins iemand die van zulke tradities houdt. Traditie, dat betekent voor ons in die dagen gezellig samenzijn in aangenaam gezelschap, heel spontaan, ongedwongen,  genieten van interessante gesprekken bij een met liefde bereide maaltijd, van de sfeer en de magie van kerstmarktjes.

Elkaar verrassen, cadeautjes in- en uitpakken, zelfgemaakte kerstkaartjes per post naar elkaar sturen. Het binnen gezellig en warm maken als het buiten koud en donker is. Ja, ik geniet daar echt van. En die last-minute drukte vermijd ik door ruim op voorhand te plannen (dankzij m’n Kerstplanner :-p), dat maakt dit alles ook heel draaglijk. Elk jaar opnieuw vervult het me met vreugde als ik merk hoe ook mijn omgeving hiervan mee geniet. Het brengt mensen samen.

Het was voor ons een bijzondere kerst. Voor ’t eerst ook de vriend van… die erbij was en merken dat óók hij zich daar goed bij voelt. Het voelt heel oké zo. Mooi toch, om twee jonge mensen zo gelukkig te zien. Hoe ze omgaan met elkaar, zo waardevol. Hoe goed ze zich hier thuis voelen, elkaar steunen waar nodig, samen plezier beleven, dezelfde waarden en ideeën delen, plannen maken. Er was echter ook het gemis.

Mijn broer die er dit jaar niet bij kon zijn. Zonder hem – de grapjas van de hele companie – voelde het toch nèt even anders. Het was ook merkelijk stiller tegenover andere jaren. Volgend jaar is hopelijk weer iedereen van de partij… Met wie er dan weer wèl werd afgesproken waren enkele van m’n vriendinnen. Een mooie traditie die we in ere houden. Er werd weer tijd gemaakt voor elkaar.

Deze periode hangt hier ten huize onmiskenbaar ook samen met drukke examenvoorbereidingen. Evenwel tussendoor ook kunnen rondkuieren op  zo’n heerlijk gezellige kerstmarkt voor zo’n moeder-dochter momentje. Eentje om ons nog lang te herinneren, zo fijn! Toch ook even stilgestaan en dankbaar beseffen dat we nog steeds kunnen doen wat we willen doen. Daar ook heel bewust mee omgegaan. Want niet voor iedereen is dit zo. Dit weten en ons daar terdege bewust van zijn hoort – althans wat ons betreft – óók bij kerst en de betekenis daarrond.

Anders dan de voorgaande jaren heb ik deze keer Oudjaar niet alleen doorgebracht. Een onverwachte uitnodiging – die me aangenaam heeft verrast – heeft ervoor gezorgd dat ik die dag (nacht) in goed gezelschap mocht vertoeven. Met zowel bekenden als onbekenden. Er werd goed afgesproken wie waarvoor zou zorgen (eten + drinken) . Door lootjestrekking werd er ook voor elk nog een klein cadeautje voorzien.  Een avond gevuld met gezelschapsspelen, praten met- en luisteren naar elkaar, grappige anecdotes aanhorend en het voorbije jaar indachtig.

En dit, lieve mensen, is zoiets dat ik ieder toewens: mensen die er ècht, oprecht zijn voor een ander, onvoorwaardelijk. Die ook horen wat je wil zeggen, zelfs zonder dat dit wordt uitgesproken. Mensen die nog ècht kunnen luisteren naar wat een ander te zeggen heeft. Die dan even hun eigen zorgen en bekommernissen aan de kant kunnen schuiven. Een steeds grotere zeldzaamheid in deze tijd.

Ik wens jullie toe, dat 2018 veel goeds mag brengen. Aandacht en vriendschap. Een luisterend oor, een schouder om op te rusten als dat nodig is. Dat je kan- en vooral ook màg genieten van alles wat- en iedereen die jou gelukkig maakt. Dat je ten volle blij kan zijn voor andermans geluk en successen, ook dat. Moed, kracht, de nodige troost en steun vinden, bij de juiste mensen, voor als het eens wat minder gaat. En vooral: dat je kan weerstaan aan de onverschilligheid en negatieve krachten van deze tijd.

Dit gezegd zijnde, zijn we er helemaal klaar voor, voor dat nieuwe jaar 2018. Samen met jullie wil ik er dan ook helemaal voor gaan. Let’s do this!

HAPPY 2018!

2018

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

14 gedachten over “Happy 2018!

  1. Dank je wel om in herkenning te komen lezen 🙂 alsook voor de nieuwjaarswensen. Die woorden zijn de invulling van hoe ik het zie, denk en vooral voel. Het was idd een fijne tijd, een mooie herinnering waardig.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat mooi gezegd! Ik wens jullie het allerbeste voor 2018 🙂 En heel fijn om te lezen trouwens dat jullie de feestdagen op een fijne, warme en gezellige manier konden doorbrengen!

  Like

  1. Hey Haaike :-). Dank je ja haha een nieuwjaarsbrief die ik hier ben komen opzeggen. Dat wens ik jou zeker en vast ook toe, veel warmte en steun en…. Je bent goed op weg in elk geval, ik duim dat het voor jou in 2018 diezelfde richting mag blijven uitgaan zo. En naar ik hoop is de eindejaarsperiode ook voor jou meegevallen x

   Like

 2. Wat een mooie warme nieuwjaarswens Hilde. Ik loop nog een beetje achter met het bijlezen van blogposts maar nieuwjaarswensen mag je het hele jaar door uitspreken hé. Je las het eerder al in een privéberichtje maar ik wens je heel veel warmte toe én mensen om je heen die er echt voor je zijn. Mensen bij wie je je hart kan luchten, die zowel je zorgen als plezier mee willen delen.

  Like

  1. Het is ècht wat ik ieder toewens, Liesbet, en dat komt inderdaad recht uit m’n hart. Jouw ontzettend hartverwarmende wensen per post (ook het laatste snail mail pakketje) intussen ontvangen met zoveel dankbaarheid. Ik schrijf zeker terug maar momenteel een beetje ‘druk’ hier zoals je weet 😉 En geen nood dat je hier wat later komt reageren, Met evenveel plezier gelezen die reactie.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.