Creaties

Inpakken en weggeven (3) (+ inpaktips)

Cadeautjestijd. We zitten er weer middenin. Met Boxing Day nog vers in het geheugen komt Oudejaar er nu ook razendsnel aan. In de ene familie staat Kerst voorop, de andere familie viert vooral op Oudejaarsavond. En wat is er nu leuker dan de kunst van het geven? Het zorgvuldig uitkiezen van… Je reeds op voorhand verheugen om iemand blij te maken. Die schittering in iemands ogen bij het ontvangen.

Hier worden cadeautjes ruim op voorhand aangekocht. Zoals elk jaar, kruipt met name ook nog behoorlijk veel tijd in het inpakken – het personaliseren zeg maar – van elk cadeau. En net zoals de voorbije jaren kom ik jullie graag tonen hoe. Inpakken en weggeven…intussen de derde editie van deze rubriek.

Dit jaar heb ik het mezelf echter iets makkelijker gemaakt. De meeste cadeaus laten inpakken bij het aankopen ervan. En toch…bij iemand die graag creatief bezig is, kriebelt het dan tòch weer om er een laatste eigen accent aan toe te voegen. Met andere woorden: cadeaus oppimpen.  Dat deed ik zo.

Ingepakte cadeaus

Er bestaan verschillende leuke manieren om een reeds ingepakt cadeau toch nog met een eigen accent te versieren. Hierna volgen er enkele.

Afwerken

⇓ FOTO links Niets zo saai als wit inpakpapier. Voor mij stond dit gelijk aan een wit, onbeschreven blad. En wat vraagt zo’n blad? Juist ja: om beschreven – in dit geval versierd – te worden. Dus leefde ik mij ook hierin uit. Van niets naar iets met 2 soorten washi-tape: de bredere met sterren en een smalle strook washi-tape ernaast in glitter zilver. Daarnaast ook wat feestelijke glitter stickers. Ik zie precies sterretjes nu 😀
Het cadeaulabel met die belletjes knipte ik met een kartelschaar uit een oude kerstkaart.

FOTO rechts ⇓ Voor het cadeaupapier met die vissen vond ik washi-tape die goed paste bij het motief van de staart dus iets met een streepjesmotief. Ook de quote (want quotes vinden wij hier zalig) stond zo af te lezen op een (van de vele) rolletjes washi-tape die hier voorradig zijn. Tot slot nog een kader van washi-tape rond het eerder aangebrachte label, een cadeaulabel ‘Voor jou’ dat erop werd gekleefd en klaar.

 

Inkleuren

Dit ⇓ geschenkpapier nodigde gewoon uit om er iets méér mee te doen. Met aquarelpotloden heb ik af en toe de print van het inpakpapier ingekleurd. Hier en daar werd er ook een klein accent met een glitter sticker aangebracht zoals de sterren op de bloempotjes. Het inkleuren was echter niet zo simpel, waardoor er deze keer wel wat buiten de lijntjes werd gekleurd. Het bewijs van handmade ;-). Ook de mooi bijpassende cadeaulabels (die zitten elk jaar gratis bij de Libelle) zijn overigens bij de ontvanger niet onopgemerkt gebleven 🙂

inpakken en weggeven

Bovenstaande cadeaus zagen er aanvankelijk zo ⇓ uit:

kerstcadeaus

Zelf inpakken

Met een gratis rol cadeaupapier kon ik me ook alvast goed uitleven. Eerst werden er enkele bijpassende linten uitgezocht. Herinner je je hoe je op de lagere school nog matjes hebt gevlochten met stroken papier? Op diezelfde manier werden ook deze linten in elkaar gevlochten en vervolgens tot mini kerstkrans omgetoverd. Het detail zit ‘m ook in het hangertje van letterblokjes -> hiermee werd telkens elk cadeau geïdentificeerd en was meteen duidelijk welk cadeau voor wie was. Ook de kleuren van de cadeaulabels zijn terug te vinden in het cadeaupapier.

Diezelfde rol was dubbelzijdig te gebruiken. Omdat de andere zijde (met ijssterren motief) niet echt veel details omvatte, werkte ik dit ⇓ cadeautje dan weer af , door een kerstster van papier (hoe je die zelf maakt zie je hier) aan te brengen met daarin nog enkele krachtige woorden gehandletterd (Believe – Hope – Inspire). Een leuk accent met een felgekleurd lint fleurde het geheel ook wat op. Wit en goudkleur van het cadeaupapier: eveneens de kleuren waaruit de cadeaulabels bestaan.

inpakken en weggeven

Een combinatie van verschillende strikken in dezelfde kleur als het cadeaupapier: eenvoudig maar nog altijd mooi. Ook de kleur van  de cadeaulabels werd hierop afgestemd. Zelfs de inhoud van dit geschenkje vertoonde dezelfde kleuren als het inpakpapier. Puur toeval maar wel een mooi toeval 🙂

inpakken en weggeven

Eerder verschenen

Inpakken en weggeven (2) (+ inpaktips)
Inpakken en weggeven (+ cadeautips)

DIY: de feestbokaal -> voor leuke, originele ideeën met kurk

Advertenties

12 gedachten over “Inpakken en weggeven (3) (+ inpaktips)

  1. Dank je, Els, voor jouw bewonderenswaardige woorden.
   Het klopt wel wat je zegt 🙂 Er wordt telkens veel aandacht aan besteed, zowel in het uitkiezen- en vervolgens het inpakken ervan.
   Ook voor jou in elk geval een prettig eindejaar toegewenst!

   Liked by 1 persoon

 1. De pakjes zijn zo mooi dat ik het zonde vind om ze uit te pakken… Het gaat me dan ook door het hart als ik sommigen de met zorg gemaakte pakjes respectloos zie verscheuren. Ik hoop dat men met liefde jouw pakjes uitpakt want ze zijn ook met veel liefde gemaakt. Ik wens je een goed nieuwjaar!

  Like

  1. Mwah zo mooi gezegd. De pakjes zijn intussen uitgepakt (bij ons is dat traditie op Kerstdag 😉 ) en de ‘ooh’s’ en ‘aah’s’ ontbraken er niet aan. Met het hart gegeven…èn dito in ontvangst genomen. Ook ik van mijn kant wens jou een goed nieuwjaar. Dank je wel.

   Liked by 1 persoon

  1. Dag Lize :-). Dank om hier langs te komen, dank voor het complimentje en voor die fijne wensen.
   Ook voor jou bij deze alvast een heel fijn, inspirerend en gelukkig 2018!

   Like

 2. Mooi, dat je er op deze manier voor iedereen iets persoonlijks van maakt. Vooral het ideetje van die letterkralen ipv een cadeaulabel vind ik erg mooi. Subtiel, speels en origineel. Met twee soorten lint strikken maken doe ik zelf soms ook. Dat ziet er toch meteen helemaal anders uit. Ik heb hier nog wat andere ideetjes voor je klaarliggen. Die probeer ik je nog wel eens te bezorgen.

  Like

  1. Altijd fijn, zulke reacties, dank je wel. Dat met die letterkralen is ook weer zo’n idee-van-het-moment. Voor schoolprojecten heeft m’n dochter ook heel wat materialen nodig en daar haal ik wel eens inspiratie uit. Die combinatie van verschillende strikken vind ik ook altijd wel leuk. Ideetjes zijn zeker altijd welkom, ik leer ook graag bij 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.