Creaties

Nieuw seizoen, nieuwe updates (winter 2017)

Naar goede gewoonte per seizoen een overzicht van wat jij, beste lezer, hier op Regenboogbui zoal mag verwachten. Er wordt dan ondermeer nagegaan wat hier door jullie graag wordt gelezen en…minder graag. Welke thema’s/onderwerpen komen hier zoal aan bod? Ik duik nog eens in de archieven en dis daaruit enkele berichtjes op.

Het is een eenvoudige manier om in slechts enkele klikken the look and feel van deze blog te leren kennen, zonder dat je eerst urenlang dient te swipen ;-). Suggesties zijn overigens ook steeds meer dan welkom. Helemaal onderaan dit bericht vind je de respectievelijke links naar de vorige seizoensupdates.

Winter…dat staat voor mij gelijk met avonden vol gezelligheid, het creëren van een warme, huiselijke sfeer. Een leuk boekje waardoor ik me dan graag laat inspireren is [HyggeThe art of Hygge/How to bring Danish cosiness into your life]. Think: feel good drankjes, plaids van heerlijke stoffen om onder weg te kruipen, recepten voor van die  heerlijke crumbles, met liefde gebreide huisspulletjes, de juiste sfeer met het juiste (kaars)licht / zuiverende planten / of nog [Eline’s huis – winter] met eenvoudige DIY tips voor gezelligheid in- en rond huis. In de aanloop naar kerst mocht ditmaal zo’n zelfgemaakte adventskalender hier ten huize natuurlijk niet ontbreken :-). Of misschien zocht je nog wat inspiratie voor zelfgemaakte wenskaarten? En wat te denken van zelfgemaakte enveloppen?

En een winter zonder sneeuw, dat is toch geen winter? Lees ook waarom sneeuw zo belangrijk is voor ons, mensen, dieren, de natuur. Om die sneeuw nog wat langer vast te houden, werd hier in huis die winter look een beetje gecreëerd met kerststerren van papier. Want…helaas…we zullen enkel kunnen dromen van ‘A white christmas’ als we de laatste weerberichten mogen geloven…

Warmte en troost, ook daar ontbreekt het niet aan in wintertijd. Ik grijp dan makkelijk naar comfort food, hou van ovenschotels/hartverwarmende vers ge(s)maakte soep en kom daar af en toe ook iets van tonen [in: De eetweek van een flexitariër – januari]. Ook van die ovenheerlijke quiches en home made cake zijn zo twee van die toppers die ik graag zelf bereid.

De combinatie Boek en gebak zijn voor mij als boekenliefhebbber dan ook  een match made in heaven. Je weet wel, van die leuke hotspots waar je in alle stilte een goed boek kan genieten terwijl je van een hartverwarmend drankje nipt en je tegoed doet aan zo’n heerlijk home made gebak. Voel je vooral geroepen om ook je eigen hotspots te delen met de andere lezers hier ;-).

Winter betekent ook het seizoen waarin die zo typische winterkwaaltjes wel eens de kop durven opsteken. Hangt het hier in huis, probeer ik altijd eerst mezelf te behelpen op natuurlijke wijze [in: Kuch…hoest…darmen overhoop]. Of kende je al hèt ultieme middel bij grieperige toestanden? [in: Wat het weekend bracht (6)]. En laten we vooral onze ijverige studenten niet vergeten, die nu extra in de watten worden gelegd [in: Brain food voor studenten].

In wintertijd wordt veelal binnen geleefd. Er wordt hier ook weer wat meer gelezen intussen. Tot groot jolijt van mezelf :-). Welke boeken me zoal aanspreken, vind je ondermeer in [Boeken: gekocht, gelezen en goedgekeurd] en [Boeken: mijn toppers van 2016]. Zo’n echte challenge liet ik dit jaar aan me voorbijgaan al blijf  ik bijzonder graag de lees updates van anderen lezen…;-) En wat is dat toch met die [Boekenleggers en hun verhaal]?

De komende weken/maanden zal er ook weer druk geblogd worden rond Poëzieweek  en gedichtendag (januari) / Tournée minérale [in: Mocktail mania] en Valentijn [in: Anti-romanti]. Of wat dacht je van een blogje rond gember? [in: December, denk gember). En vind je geen inspiratie voor die last minute Kerst- of Nieuwjaarscadeaus? Misschien staat er hier of daar nog wel wat bruikbaars tussen.

Opruimen, ontspullen, minimaliseren, mindfulness, dit rijtje is eindeloos en zie ik al eens verschijnen op lijstjes van ‘goede voornemens’ voor het komende jaar. Misschien doe je zelf graag een keertje mee met zo’n 30 day minimalism challenge. In de Libelle Happy home challenge alvast veel, héél véél tips – voor elke leefruimte – om ook daar, al wat overbodig is tot een minimum te beperken. Immers: minder rommel in huis = minder rommel in het hoofd 😉

Tot slot: ben jij helemaal klaar voor Kerst? Of kijk je graag na of je aan alles hebt gedacht? De kerstplanner vormt hierbij een goede hulp, er valt allicht iets aan tips uit te rapen 😉

Overzicht: pagina’s

Bovenaan het menu vind je – naast de zichtbare pagina’s – ook nog sub-menu’s. Ook deze werden hier en daar aangepast. Met bijkomende links (want daar maken jullie graag gebruik van 😉 ), nog meer persoonlijke weetjes over de blogster achter deze blog. Dus ik zou zeggen kijk ook daar eens rustig rond.

En hiermee zijn we beland bij de laatste update van 2017. Wij gaan er hier ook eventjes tussenuit. Samen gezellig genieten van de komende tijd, the most wonderful time of the year.  Reacties worden zeker nog wel beantwoord en ik blijf het wel een beetje meevolgen vanop een afstand hier. Maar het mag gerust wat rustiger aan nu. Concreet betekent dit geen nieuwe berichtjes meer vòòr Kerst. Na Kerst zijn we er opnieuw. Zo heb jij, beste lezer, ook de tijd en ademruimte om hier op eigen ritme rond te kijken en nog veel voornamer: zelf te gaan genieten. Ik wens het ieder van jullie in elk geval van ganser harte toe, dat genieten!

Groetjes en tot gauw 😉

Eerder verschenen

Nieuw seizoen, nieuwe updates (herfst 2017)
Nieuw seizoen, nieuwe updates (zomer 2017)
Nieuw seizoen, nieuwe updates (lente 2017)

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.