Fragmenten

moOImenten (november 2017)

moOImenten is het vervolg op GeluksmoNUmentjes, een maandelijks weerkerende rubriek met een samenraapsel van al die kleine geluksmomenten van de afgelopen maand. Vanzelfsprekende dingen om eens wat vaker bij stil te staan en dankbaar mee om te gaan.
Dingen om fier op te zijn, iets wat mij/ons vrolijk heeft gestemd en/of waardoor ik/wij met vreugde worden vervuld. Hier gaan we dan voor de maand november.
Dankbaar om…

♥ Een eigen dak boven ons hoofd. Iets waar ik vooral in deze kouder wordende maanden aan denk, die mensen indachtig voor wie dit niet vanzelfsprekend is…
♥ Opnieuw een feestje in m’n brievenbus met véél, nu ja eigenlijk héél véél leuke snail mail ⇓ en vooral attentvolle verrassingen. En het mag gezegd: m’n pennenvriendinnen kennen me al héél goed. Er wordt telkens werk gemaakt van die snail mail met prachtige boekenleggers, zorgvuldig uitgekozen kaartjes, labels met toffe quotes, verwennerijen met van die lekkere (winter)thee, leuke notitieboekjes, dito stickers en cadeaulabels en zo meer. Bedankt, allemaal!

snail mail

♥ Echte vriendinnen die me steunen en vooràl oplossingen aanreiken als ik hen vertel wat mijn grote zorg en bekommernis is.
♥ Een onverwachte uitnodiging voor een bezoekje en een gezellige babbel namiddag bij een vriendin/kersverse mama.
♥ Die nieuwe warme winterjas en bijpassende sjaal, dankzij m’n verjaardagspree die ik nog even had opgespaard.
Begripvolle reacties nadat ik – door omstandigheden – enkele afspraakjes diende uit te stellen.
♥ Het zomaar krijgen van complimenten voor vanzelfsprekende waarden.

Fier op…

♥ Het tijdig beginnen voorbereiden op Kerst. Zoals het tijdig beginnen aankopen van kerstcadeaus
Steeds meer lezers die hun weg vinden naar deze blog en/of zich erdoor laten inspireren.
♥ Het steeds beter kunnen loslaten van dingen. Hierdoor een betere nachtrust creëren.
♥ De dochter die goede vorderingen maakt in verband met ⇓ het leren autorijden.

L

♥ Het bijwonen van een belangrijke vergadering en eigen mening laten tellen.
Haar vriend die er stààt voor haar, op momenten dat dit bijzonder cruciaal is.
♥ Er tijdig voor zorgen dat de auto winterklaar wordt gemaakt.
♥ Het jonge koppel hier dat het nog steeds prima doet samen. 
♥ De kalmte bewaren wanneer dit nodig is.

Genieten van…

♥ De leesflow die er weer goed in zit. Met boeken om helemaal in te verdwalen en weg te kruipen in de zetel met een hartverwarmend kopje thee, sfeervol kaarslicht en stilte…niets dan zalige stilte.
♥ Het gezellig samenzijn hier ‘ten huize’ en een eerste kennismaking met…. Het achteraf mogen horen dat het “heel gezellig was, met hele toffe mensen die over alles zo goed kunnen meepraten…” * appreciatie *
♥ De vele gratis 
⇓ specials – samen met Libelle –  tijdig ontdekken (zoals de traditionele wandkalender – love them beautiful pictures! / wenskaarten met sfeerrijke foto’s en een leuk handlettering boekje…)

Libelle – specials

♥ Een interessant gesprek bij zo’n reform winkel en weer meer duidelijkheid krijgen over het wel en wee van eetgewoonten.  Een bevestiging.
♥ Dat heerlijke warme water tijdens de handafwas, vlak nadat ik het diepvriesvak had ontdooid.
♥ Nog eens zo’n gezellig moeder-dochter momentje… Just the two of us.
♥ Die zalig warme flanellen lakens nu het stilaan kouder wordt.

Vrolijk door

♥ Bij een warme bakker: langs de verkeerde kant binnengaan en zo plots àchter in plaats van vòòr de toog staan. Hilariteit alom :-D.
Ergens…onderweg… Het grappige commentaar op zo’n camionet vlak vòòr mij. Daarop stond te lezen ‘Vuiltje’ en de chauffeur in kwestie had er ‘Geen tijd’ naast geschreven.
♥ Het nieuwste nummer (Kerstspecial) van Daphne’s Diary in de winkelrekken. Telkens opnieuw wordt ik hier oneindig vrolijk van.                 * inspiratie *
♥ De vele uren crea plezier met handlettering, het feit dat ik anderen hiermee kan inspireren.
♥ De lachmomenten samen met een vriendin, tijdens onze gezellige knutseluurtjes.
♥ De eerste sneeuwvlokken, de dochter die hiervan ook zo kan genieten.
♥ Een mooi kaartje met vakantiegroetjes krijgen ⇓ van een vriendin.
♥ Blij gemaakt door het bestelde postpakketje in m’n brievenbus.
♥ Een lief, attentvol sms-je van de dochter en haar vriend.

kaart

De vorige afleveringen gemist van moOImenten? Via deze [link] zie je ze allemaal gebundeld.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

17 gedachten over “moOImenten (november 2017)

 1. Zo mooi om dit alles te lezen. Ik zag onlangs een vuile auto rondrijden bij ons in de haven waarop in het stof op de achterruit stond geschreven: too busy to clean. Geweldig toch :-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Vorige week kocht ik ook de Libelle. Ik moest er wel de sneeuw voor trotseren, maar ik werd ook helemaal bij van het handletteringboekje én de scheurkalender die ik erbij kocht. Toen ik – helemaal doorweekt van de sneeuw, met de fiets – thuis aan kwam, zat ook nog eens de Flow in de bus. De kou was ik snel vergeten!

  Like

  1. Van zulke kleine dingen kan ik echt genieten zonder dat ze iets extra kosten. De jaarkalender werd dit jaar wel merkelijk vroeger uitgebracht. Gelukkig merkte ik dit tijdig op zodat ik die zowel voor mama als voor mezelf heb kunnen halen. Ik vind die altijd zo mooi, die kalender. Oude exemplaren daarvan houd ik dan gewoonlijk ook bij owv die prachtige foto’s telkens weer. Die verwerk ik dan bijvoorbeeld in mijn Project Life.

   Geliked door 1 persoon

   1. Mijn mama gebruikt die kalender ook al jaren, en ik vind hem ook wel mooi maar gebruik ’t niet en dan is het ook maar zonde. Dit jaar wel de scheurkalender, voor de mooie spreuken die erop staan. Die kan ik dan volgend jaar nog herwerken tot kaartjes of zo. In de Flow van deze maand zit trouwens ook een leuke kalender!

    Like

   2. Van die leuke spreuken op de Libelle scheurkalender zag ik er ook enkele staan in de ‘Libelle Happy’ en met zulke prachtige illustraties bij. Hier is de Druivelaar als scheurkalender al jaren een vast gegeven. Het aanbod aan scheurkalenders is echt enorm hé. Zelf kaartjes maken…het leukste wat er bestaat. Die voor Kerst, daar wordt hier de laatste hand aan gelegd deze week.
    Met een kalender heb ik wel genoeg 😉 – toch bedankt voor de tip uit Flow. Laatst kocht ik zo’n Flow special, ook heel mooi en interessant: https://regenboogbui.wordpress.com/2017/11/19/wat-het-weekend-bracht-16/ Nu ik begonnen ben met èchte brieven schrijven (ofte snail mail) haal ik daar regelmatig ideeën uit, ondermeer voor zelfgemaakte enveloppen https://regenboogbui.wordpress.com/2017/09/25/zelf-enveloppen-maken-met-het-scoring-board-tips/

    Geliked door 1 persoon

 3. Zo goed om stil te staan bij die kleine mooie momentjes! Dat moest iedereen meer doen…. Ik heb een abonnement op Libelle en moest onmiddellijk aan jou denken toen ik het handletteringboekje erbij zag.

  Like

  1. Het wordt vaak onderschat, de impact in positieve zin die zulke kleine geluksmomenten hebben op een mens… Ik zie soms veel verbittering en negativiteit in onze maatschappij. Dat vind ik echt ‘jammer’.
   Libelle blijf ik echt zo’n interessant tijdschrift vinden, in het bijzonder nu rond deze periode. En wat attentvol van jou om aan mij te denken bij het zien van dat handlettering boekje. Ik heb het inderdaad nog niet verleerd 😉 Je hebt er zonet voor gezorgd dat mijn dag een vrolijke noot kreeg, dank-je-wel.

   Geliked door 1 persoon

 4. Aah autorijlessen, nu iets waar ik en mijn papa nu hartelijk om lachen. Maar toen ik ze moest krijgen zoveel jaar geleden was het eerder vloeken dan lachen 🙂

  Like

  1. Als ik voor mij een auto met een ‘L’ zie denk ik spontaan aan mijn eigen auto rijlessen. Iedereen moet leren hé en dan denk ik “Ooit ben ik ook zo begonnen…” en houd daarmee dan zeker rekening, met alle respect.

   Like

 5. Leuk om ook hier nog eens te lezen dat je blij was met de post. Ik ben blij dat je lieve vriendinnen hebt die je steunen wanneer je bij hen even je hart lucht. De leesflow is hier weer even helemaal zoek. Zelfs mijn blogfeed heeft een serieuze achterstand opgespaard. Hopelijk lukt het binnenkort weer wat beter dat lezen. Ik was wel heel blij dat het tijdens ons midweekje Centerparcs wel lukte om in mijn leesvoer weg te duiken.

  Like

  1. Ja, dat was ik zeker Liesbet. En èchte vriendinnen ze zijn schaars maar ze weten heel goed hoe ze mij tot steun kunnen zijn… onvoorwaardelijk. Het online gebeuren is hier bij mij ook veel beperkter. Ik maal er echter niet om. Mij geeft het met name meer rust. En meer tijd om te doen wat ik ècht graag doe. Zo’n midweekje zal jullie echt goed gedaan hebben, blij dat je er zo van genoten hebt!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.