Creaties

DIY: vintage knutselen met Action

Wie Action zegt, zegt goedkoop. En laat net dàt nu  – voor een craftaholic als ik – een welkom geschenk zijn. Zeker nu er meer binnen wordt gefröbeld. Mensen zoeken alternatieven waarmee ze zich kunnen bezighouden op herfstige dagen.

Voor mij betekent dit (ondermeer) het uitwerken van DIY projecten zoals vintage knutselen met Action. Veel is er niet voor nodig en ze zijn in no time klaar, deze vintage wenskaarten voor elke gelegenheid. Kijk maar.

Benodigdheden

  • lijmstift
  • kaartenblok
  • bureau onderlegger
  • viltstiften in bijpassende kleuren

Werkwijze

De kaarten zitten samen in zo’n ⇓ kaartenblok. Per blok zijn dat 12 complete kaartensets.

kaartenblok

Per kaart zijn alle onderdelen al aanwezig. Hier komt geen schaar aan te pas, dankzij de voorgeponste vormen. [⇓ foto links]
Druk deze vormen er gewoon uit. [foto rechts ⇓]

Schik nu eerst alle vormen en kleef ze vervolgens in de juiste volgorde voor het gewenste resultaat. Tip: op de achterzijde van elk kaartenblok staan de voorbeelden afgebeeld.

kaart – gekleefd

Een kaartje kan iemands dag helemaal opfleuren. Er hoeft niet speciaal een gelegenheid te zijn daarvoor. Ook een kaartje dat ‘zomaar’ wordt verstuurd kan voor iemand een hemelsbreed verschil maken. Ik koos hieruit alvast de volgende kaarten voor de vriendinnen [foto rechts ⇓]:

  • Kaart met fiets: voor S. die graag mooie fietstochten onderneemt, haar grote hobby :-).
  • Kaart met pauw: voor K., met wie ik voorbije zomer een prachtige art nouveau woning met glasramen met het thema pauwen heb bezocht.
  • Kaart ‘You make me happy’ met rozen: voor C. die van rozen houdt en bovendien een vriendin die ik de laatste tijd weer wat vaker zie, wat mij gelukkig maakt.

De viltstiften in bijpassende pastelkleuren ⇓ zijn te koop in elke speelgoed-/ hobbyzaak. De papieren luchtballonnen op de foto rechts komen uit die Flow special die ik hier eerder heb getoond ⇓.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “DIY: vintage knutselen met Action

  1. Mooi zeg!
    Ik heb de Action nog niet zo lang geleden ontdekt en ik vind het geweldig hoeveel spulletjes je er kan kopen om creatief bezig te zijn. Zelf hou ik enorm van de stickers, ik plak er mijn BuJo vol mee 🙂
    Die kaarten kan ik ook eens proberen, morgen heb ik trouwens weer een uitstapje naar de Action gepland 🙂

    Like

    1. Hey Jasmien. Dank je wel.
      Ik was gisteren nog in de Action en merkte dat men net bezig was met het aanvullen van de rekken. Heb hier ook al een hele verzameling stickers. Die gebruik ik voornamelijk om te verwerken in snail mail en ook in m’n BuJo :-). Ik heb al die stickers ondergebracht in zo’n accordeon map met per vak een thema (bijvoorbeeld stickers herfst-winter / lente-zomer/ stickers voor Kerst/ verjaardag/ stickers met enkel quotes/ cijfers en letters / eten en drinken / mode en beauty…). Dat maakt het gemakkelijk om terug te vinden. Er is wel altijd iets verrassend bij de Action te vinden en de grootste verrassing: helemaal niet duur. Ook van washi-tape en rub-on stickers bijvoorbeeld heb ik al een mooie voorraad bij elkaar.

      Geliked door 1 persoon

  2. Wat een mooie fleurige kaarten kun je met deze papierblokjes maken! Ik ben ook echt fan van alle knutselspullen bij Action. Zelf ben ik meestal niet zo van de zelfmaakpakketjes en vind ik het het leukst om alles zelf bij elkaar te zoeken, maar ik moet zeggen dat deze boekjes er wel erg leuk uitzien 🙂

    Like

    1. Dank je Romy en ja ze spraken me ook meteen aan :-). Ik vond ze zoiets nostalgisch hebben, iets waar ik ontzettend van hou. Als echte paperlover probeer ik graag regelmatig nieuwe dingen uit. De Action is daar idd ‘the place to be’ voor. Er valt altijd wel iets te rapen… Binnenkort kom ik ook m’n – zelfgemaakte – kerstkaarten tonen hier 😉

      Like

  3. Met deze sets heb ik nog niet gewerkt. Ondertussen heb ik echter zoveel materiaal verzameld dat ik nog wel ‘enkele’ kaarten kan maken met alle effen knutselkarton en papier met leuke printjes die ik nu nog in huis heb. De luchtballonnen zijn wel een leuke detail om in een kaartje te verwerken. Ik heb trouwens net mijn laatste kerstkaarten afgewerkt. Nadat ze allemaal gestempeld/geschreven zijn kan ik dus binnenkort weer aan wat andere thema-kaarten beginnen.

    Like

    1. Er valt altijd wel wat te vinden in de Action. Telkens ik er buiten kom, heb ik weer wat meer inspiratie opgedaan. M’n kerstkaarten worden hier deze week ook verder afgewerkt (binnenkort hier ook op de blog 😉 ). Oh en vind je die luchtballonnen leuk? Ok, goed om weten 😉

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.