Fragmenten

Wat het weekend bracht (16)

Het leek wel ‘complimenten weekend’, het afgelopen weekend, in plaats van complimentendag. Altijd fijn, zo echt en oprecht complimenten mogen ontvangen. Zou dit alles te maken hebben met het feit dat ik steeds meer mezelf volg? Dankzij de juiste keuzes die ik maak? Weloverwogen keuzes weliswaar. Wie zal het zeggen? In elk geval, ik heb ervan genoten. Van die complimenten èn van dat weekend… Volgen jullie even mee?

Vrijdag

Met een van de vriendinnen werd er afgesproken om er op vrijdag eens zo’n gezellige keuvel- en knutselnamiddag van te maken. Er wordt dan telkens op voorhand overlegd wat we zullen doen en afhankelijk van het materiaal dat ervoor nodig is, bij wie- en ook wanneer dit zal doorgaan. Zo maakten we vorige keer zelf geurzakjes met lavendel ⇓.

lavendel geurzakje

Deze keer werd het dan een namiddag in het teken van handlettering. Hiermee ben ik zelf zo’n klein jaar (sinds oktober 2016) bezig intussen, met dat handletteren. Die vriendin wil het ook zo graag onder de knie krijgen en dus leerde ik haar met veel plezier enkele tips and tricks hierrond. Alle begin is moeilijk en ik stelde haar dan ook gerust dat het eerst wat tijd en geduld vraagt eer men daar goed en wel mee weg is.

Net zoals ik, is ze iemand die moet leren loslaten. Eens dat goed zit, vlot het handletteren als vanzelf. A calm mind is a creative mind :-), meteen ook de titel van zo’n ⇓ interessante special die laatst bij de Flow zat… Ook die ene ⇓ pagina uit m’n handlettering werkboek (bol.com) was voor die vriendin een grote hulp in verband met het oefenen van die allereerste hand-letters.

handletteren

Over allereerste gesproken: zij was de eerste die me een complimentje gaf het afgelopen weekend. Dat ik veel opener ben nu, rustiger ook. Iets wat ze ook al had opgemerkt in mijn blogberichten (ook zij volgt mijn blog => thank you, C.!!!  🙂 ). Waardoor ze dan ook graag langskomt nu. Er is een periode geweest dat dat minder was, zo vertrouwde ze me nog toe. Kijk, dat vind ik nu eens tof, mensen die open en eerlijk zijn en dit op een aanneembare en vooràl niet-kwetsende manier kunnen zeggen. En zeker van èchte vriendinnen verwacht ik dit.  Complimentje # 1.

Zaterdag

Op zaterdag ben ik alvast enkele kerst- en andere cadeautjes ⇓ gaan kopen – iets wat ik alvast verder kan afvinken op m’n kerstplanner. Ook nu weer stonden de complimenten in lange rijen op me te wachten :-p. In de ene winkel gebeurde dit aan de kassa, dat krijgen van een volgende complimentje. Terwijl ik betaalde voor m’n cadeautjes.

Het ene een cadeau voor mezelf met de rest van de verjaardags pree die ik  al een tijdje had opgespaard (een heerlijk boek met vooral erg toegankelijke recepten getiteld ‘Alle dagen soep‘) en alvast een kerstcadeautje voor de oma (dat ga ik hier niet uit de doeken doen 😉 ). Door de uitspraak “Zegt u maar” was de dame die afrekende aan de kassa aldaar blijkbaar stomverbaasd.

kerstcadeaus

Ze zei dat ze dat niet gewoon was, zulke beleefde reacties. In mijn ogen had ik haar onderbroken in ons korte doch aangename gesprek, vandaar die uitspraak. Ze voegde eraan toe dat ze nu toch al lang daar werkte en dit nog geen enkele keer was tegengekomen bij klanten. Ook sprak ze de oprechte wens uit dat ik hiermee een trendsetter zou worden, met zulke uitspraken. Seriously…?!

Voor mij is dit vanzelfsprekend, waarden zoals beleefdheid, voorkomendheid… Doch blijkbaar is dat niet meer zo evident de dag van vandaag, gezien die wel erg verrassende reactie die ik hiermee had uitgelokt, zonder dat dit evenwel m’n bedoeling was… Complimentje # 2.

De tweede winkel waar ik een kijkje gaan nemen ben, is zo een van die typische winkeltjes waar ik graag vertoef. Voor originele, unieke hebbedingen, nergens anders te vinden. Wat ik wel jammer vond is dat deze winkel ermee stopt binnen afzienbare tijd. Echt zonde is het want zulke aangename mensen die daar werken. Ik tikte er een mooi verjaardagscadeau voor de dochter op de kop (het wit verpakte cadeau…). Iets uniek want door de uitbaatster in kwestie zelf ontworpen… Iets met een quote en unicorns en zo ;-)…

Terwijl ik afrekende, overhandigde de dame in kwestie me dit ⇓ mooie bedankingskaartje, dat ze aan elke klant die dag meegaf. Hiermee kende ik ook meteen haar volledige verhaal, dat op de achterzijde van dat kaartje ⇓ te lezen viel. Ik kreeg er als het ware een krop door in m’n keel… Doch dat was nog niet alles…

 

Op de vraag of het cadeautje kon worden ingepakt, zei ze dat ze dat uitzonderlijk voor mij wel wou doen. Omdat ik het zo lief had gevraagd… Ook hier was ik weer stomverbaasd. Ik deed toch niets speciaal…? Gewoon beleefd vragen of het als-tu-blieft als cadeautje kon worden ingepakt?  Ook voor deze dame was het blijkbaar uitzonderlijk, dat mensen iets beleefd vragen… en dus pakte ze het cadeautje met veel plezier voor me in. Iets waarvoor ze normaal gezien extra personeel zou moeten voorzien waardoor mijn dankbaarheid alleen maar toenam… Complimentje # 3

Het andere (=> op de foto met het inpakpapier met vissen) cadeau was een cadeautje voor mezelf. En ja…ik liet het deze keer wel inpakken, al was het dan iets voor mezelf. Eentje dat ik van mezelf mag openen op Oudejaarsavond. Moet kunnen 😉 Ook weer gekocht in  zo’n winkeltje met unieke dingen… Of naar eigen zeggen: een gezellige conceptstore waar je terecht kan voor interieur accesoires, meubilair en lifestyle artikelen. En zagen jullie dit detail: die sticker op de verpakking vind ik alleszins wel heel tof. Maakte m’n dag meteen goed 🙂

Zondag

Niet alleen zit ik terug in een goede lees flow, ook de schrijf flow zit er weer goed in. Een ⇓ volgende stapeltje voor de (pennen)vriendinnen ligt dan ook klaar om verstuurd te worden. Lang leve snail mail :-). Ook fijn te mogen vernemen als ik andere bloggers daarmee blij maak. Het leuke schriftje ⇓ getiteld morning pages (een cadeautje uit die Flow special van daarnet) ben ik op zondag beginnen invullen.

Met elke dag ruimte voor een kort geschreven stukje (het is echt zo’n mini mini-schriftje), voor mij alvast een goede oefening om dingen zo kort mogelijk te leren formuleren. En oh ja voor wie wil weten wat ik momenteel zoal lees: je vindt me op Goodreads waar ik al dat leesgebeuren – opnieuw –  bijhoud ;-). Voorts verliep de zondag hier bijzonder rustig… al waren daar weer enkele prikkels.

Een food & creative market  liet ik schoon aan me voorbijgaan. Net zoals de Libelle Winterfair. Beiden om dezelfde reden of zal ik zeggen verschillende redenen: teveel prikkels wat ook weer zou betekenen méér geld opdoen, een luxe die er momenteel niet bijkan. Ik heb overigens iets tegen (commerciële) beurzen waar men daarenboven ook nog eens inkom vraagt.

De zondagavond wordt hier straks alvast in schoonheid ingeluid met een fleece dekentje, een hartverwarmend en rustgevend kopje thee en zo’n heerlijke feel good movie. Als dat geen leuk vooruitzicht is 🙂 En binnenkort komt ook weer het – gratis – boekenfestijn er aan, leuk vooruitzicht # 2… Mooi als afsluiter toch 🙂

Meer ‘Wat het weekend bracht’ via deze [link]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16 gedachten over “Wat het weekend bracht (16)

 1. Zat de flow mindfulness nu bij een andere flow? Want ik kocht die in februari al, als ik mij niet vergis.

  Oh boekenfestijn, dat is veeeeel te lang geleden, ik wil er ook nog ens heen 🙂

  Like

  1. Die Flow special zat dus inderdaad in aanbieding in zo’n pakket met de gewone Flow, aan sterk verminderde prijs. Zag zelfs onlangs nog die pakketten liggen (ondermeer bij Standaard Boekhandel/Carrefour…). Ik koop Flow niet vaak, doch deze rond ‘Creativiteit 🙂 en mindfulness’ is echt wel heel interessant… Naar het boekenfestijn plan ik in elk geval te gaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat ben jij al snel met de eindejaarsgeschenkjes bezig, bij mij is dat altijd iets voor de laatste week!
  Ik vind het ook maar normaal om beleefd en respectvol te zijn, maar blijkbaar is niet iedereen zo…

  Like

  1. Bij ons wordt er met eindejaar niet zo gevierd, met Kerst wel. Dat is echt Kerst…feest met cadeautjes en alles erop en eraan. Cadeaus gaan zoeken in die drukte is echt niets voor mij, vandaar dat ik er hier ook liever tijdig aan begin…
   Het viel me inderdaad al op dat niet iedereen beleefd en respectvol is. Het schijnt steeds meer uitzondering dan regel te worden, die waarden, een spijtige evolutie vind ik.

   Geliked door 1 persoon

  1. We worden er nochtans al goed attent op gemaakt, als je de winkels en hun etalages ziet ;-). Ik zag onlangs zelfs een huis waar er al kerstverlichting aan de gevel hing. Daarvoor vind ik het dan weer wel te vroeg. Pas na Sint (op 6 December) wordt hier de kerstboom gezet :-).

   Like

 3. Zo te lezen heb je een heerlijk weekend gehad.
  Misschien voel jij je wel beter doordat je meer naar jezelf luistert? Een vriendin zei onlangs nog iets in de zin van: hoe jij je van binnen voelt, straal je uit. Daar zit wel iets van waarheid in, denk ik.

  Like

  1. Het is wel zo, Lize, hoe meer ik naar mezelf luister hoe beter ik me voel. Wat die vriendin tegen jou zei is dan ook een grote waarheid. Ik merk dat mensen nu ook spontaner gaan praten met me doordat ik dit (vermoedelijk) uitstraal. Altijd leuk zulke onderwerpen om over te praten 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Leuk om te lezen alweer Hilde. Gek eigenlijk hé om complimenten te krijgen over iets dat je zelf als vanzelfsprekend beschouwd. Blijkbaar is vriendelijk zijn en geduld hebben steeds meer een uitzondering aan het worden waardoor sommige mensen het des te meer appreciëren. Al vind ik het eigenlijk wel een beetje jammer vermits het een kleine moeite is die ervoor zorgt dat zowel jij als anderen zich meteen een pak beter voelen. Misschien moet je er echt een nieuwe trend van maken. 😉

  Donderdag wordt hier nog een pakje bezorgd per post en dan heb ik ze allemaal. Geen kerstdrukte voor mij dus, daar ben ik dankzij dat vooruitplannen mooi aan ontsnapt. Wel wil ik graag enkele kerstmarkten bezoeken. Dit weekend is er bijvoorbeeld eentje met allemaal eigen creaties van mensen en daar wil ik graag naartoe. Ook het Boekenfestijn is iets waar ik naar uitkijk en de kerstmarkt van de Wereldwinkel. Al valt die laatste net in het weekend waarin mijn ouders waarschijnlijk gaan verhuizen. Het zou dus kunnen dat ik dat dit jaar moet overslagen.

  Ik gunde me zelf gisteren ook een cadeautje. Een zilverkleurig armbandje dat ik bij Kruidvat tegenkwam met een sluitsysteem dat ik zelfs met mijn verkrampende vingers makkelijk aan -en uit kan doen. Ik heb het trouwens momenteel al aan dus ik heb niet braaf gewacht op een feestdag om het te openen. 🙂

  Like

  1. Dank je Liesbet voor alweer zo’n heerlijk uitgebreide en openhartige reactie :-). Wat die complimentjes betreft was ik even verbaasd met het krijgen ervan (voor – inderdaad – vanzelfsprekende dingen, althans in mijn ogen) als diegenen die me die complimentjes gaven voor…die vanzelfsprekende waarden. Ik blijf gewoon rustig mezelf en doe dit heel spontaan, denk daar heus niet bij na. In een rubriekje hier getiteld ‘De RAKtivist’ (RAK staat dan voor Random Acts of Kindness) staan er zo ook nog enkele voorbeelden van zulke vanzelfsprekende dingen. Post ik binnenkort ook nog eens een keertje…
   Over pakjes die per post worden bezorgd gesproken…ik denk dat er nog eentje onderweg is maar dan wel eentje voor jou zelf ;-)…
   Kerstmarkten oh ja daar kan ik ook zo van genieten, zelfs op m’n eentje. Maar dan wel van die kerstmarktjes waar van die typische kraampjes mbt kerst staan. Die worden helaas steeds zeldzamer. Ik ben zelf ook al eens op creatieve marktjes (vnl. ambachtenmarkten) gaan staan en een tijdje terug was er zo ook een kunstenaarsmarkt. Altijd fijn, die gesprekken die je dan zoal met andere creatievelingen kan aangaan vind ik.
   Naar het Boekenfestijn ga ik sowieso. Lijkt me leuk om dat samen met andere boekenwurmen te doen… Ik heb vroeger nog als vrijwilliger gewerkt in de Wereldwinkel. Met Kerst werd die dan omgetoverd tot een echt Kersthuis, telkens heel mooi gedaan allemaal.
   Cadeautjes to self zijn zo leuk. ’t Is maar dat ik op Oudejaarsavond alleen thuis ben, is in feite een dag zoals een ander voor mij. Zo’n cadeautje biedt dan wel soelaas, ik verheug er mij nù al op…

   Geliked door 1 persoon

 5. Zo fijn om zoveel complimentjes te krijgen! Al is het tegelijk ook wel jammer dat zoiets normaal als beleefdheid tegenwoordig een compliment waard is…
  En Fonetik is inderdaad een heel leuke winkel he! Wel grappig, ik las er net bij Kelly ook over en dacht daar ook “oh ja, Fonetik”. En nu kom ik het hier weer tegen 🙂

  Like

  1. Hey Haaike :-). Ik verbaas me regelmatig erover, dat heel vanzelfsprekende dingen niet meer als vanzelfsprekend worden gezien. Jammer eigenlijk. Reden te meer om gewoon zo verder te doen. Ik denk daar ook nooit bij na. In een apart rubriekje met als titel ‘De RAKtivist’ (RAK staat dan voor Random Acts of Kindness’) deed ik zulke waarden ook al eens uit de doeken. Ik post er binnenkort mogelijk nog eens zo eentje…
   Fonetik heb ik heel toevallig ontdekt onlangs, terwijl ik daar zo rondliep en eens buiten de gewone paden trad. Het trok me meteen aan. Ik nam ook een flyer mee met 31 unieke hotspots aldaar. Daarnaar ga ik ook eens op zoek. Iets voor de volgende ronde :-).

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.