Fragmenten

13 x … random facts die je (misschien) nog niet over me wist

13 x… een rubriek die hier al een hele tijd niet meer is verschenen. Tijd dus om deze nog eens vanonder het stof te halen en er een nieuw laagje aan te polijsten. Met deze keer een lijstje random facts die je nog niet over me wist.

Er is al veel gezegd (soms ook gezwegen :-p ) over de persoon achter deze blog. Soms viel dat in de smaak, andere keren liet dit dan weer veel stof opwaaien. Wat er ook van zei: men kent een ander nooit voldoende. Laat staan dat men zichzelf ooit door en door kent. Herkenbaar? Lees dan zeker verder want hier volgen nog enkele bekentenissen van uw dienaar 😉 .

   1. Als ik echt in topvorm ben kan ik mensen heel hard aan het lachen krijgen met een eigen soort humor (vooral taalhumor). Zulke periodes zijn er de laatste jaren steeds vaker aanwezig, vooral dankzij nieuwe vriendschappen. Een goed teken.
   2. Diep in mij huist een nostalgische ziel. Dat uit zich ook in het soort DIY dingetjes die ik knutsel, m’n voorliefde voor engelse interieurs (keep on dreaming…) en m’n levendige interesse in alles wat daar van veraf of dichtbij maar op lijkt.
   3. Waar ik me dan weer echt in kan ergeren is de overvloed aan verpakking die bovendien soms moeilijk te openen is. Ik vraag me dan af: waar is dat toch voor nodig? Ik zie daar soms echt het nut niet van in en zou dan de inhoud en al stante pede in de vuilbak durven kieperen, door die grote brok ergernis.
   4. Mijn bovenmaat verschilt twee maten van mijn ondermaat. Best vervelend soms om de gepaste kleding te vinden.
   5. M’n grootmoeder langs papa’s kant werd net geen 100. Zij is iemand naar wie ik steeds ontzettend heb opgekeken. Haar verlies heeft dan ook een enorme impact op mij/mijn leven gehad (en dat heeft het nog steeds…).
   6. In m’n leven ben ik al 4 keer in totaal verhuisd. Eerst van het ouderlijke huis naar een huurappartement (1), dan naar een eigen huis (2), vervolgens 10 jaar later gescheiden en terug naar een huurappartement (3) en tot slot naar een eigen stekje, een ruimer appartement (4) waar ik/wij nu nog steeds graag wo(o)n(en).
   7. Tussen mijn broer en mij ligt een leeftijdsverschil van 6 jaar. Hoewel hij mijn jongere broer is, is hij de grootste van ons twee. Als we naast elkaar aan tafel zitten, zien we er echter allebei even oud groot uit.
   8. In mijn reacties naar anderen toe,  kan ik soms heel uitgesproken enthousiast zijn. Ik blijf dan maar benadrukken hoe blij iets (of iemand) me heeft gemaakt, blijf dan maar complimentjes uitdelen of benadruk heel sterk hoe vreugdevol andermans geluk mij stemt. Dit alles evenwel goed gemeend en oprecht. Wordt helaas niet altijd zo begrepen
   9. Om brood op de planken te krijgen heb ik als alleenstaande ouder telkens zelf naar de beste oplossingen gezocht en mijn plan getrokken. De ene periode door na m’n werkuren nog mee te helpen in een professioneel massagesalon, de andere periode door op ambachtelijke- en kerstmarkten te gaan staan met eigen, zelfgemaakte spulletjes. Het blijft echter altijd wel een beetje puzzelen
   10. Hoewel ik helemaal geen haantje-de-voorste ben, heb ik in m’n jeugdige jaren toch behoorlijk grensverleggende dingen (althans, voor mij) ondernomen zoals speleologie, paardrijden en windsurfen.
   11. Doorheen de jaren heb ik geleerd om ook met minder gelukkig te zijn en daar op de juiste manier mee om te gaan.
   12. In m’n jeugdjaren heb ik in het uitgaansleven amper een druppel alcohol aangeraakt, ben m’n hele leven nog nóóit zat geweest en had ook een stel goede vrienden en vriendinnen die me steeds in m’n eigenheid hebben gelaten.
   13. In diezelfde jeugdjaren heb ik een New Wave periode gekend. Ik droeg toen liever zwarte kleding, luisterde naar plaatjes (toen waren het nog plaatjes) als die van Gary Numan (Are friends electric), Anne Clark (Sleeper in Metropolis), Being boiled van Human League, The Cure en hield er zo m’n eigen dansstijl op na. In 2013 zelfs stond Anne Clark nog op het podium hier in eigen land:

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 1. Welke van deze random facts wist jij al over mij?

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 2.  

   

  Meer lezen zoals dit?

 3. 13 x… kleine dingen om van te genieten
  13 x… creatieve ideeën voor een aangename werkplek
  13 x… optredens die me zullen bijblijven
  13 x… de mooiste filmmuziek
  13 x… mooie zegswijzen en spreuken
  13 x… T.V. programma’s uit m’n kindertijd
 4. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

18 gedachten over “13 x … random facts die je (misschien) nog niet over me wist

  1. Precies daarnaar was ik benieuwd…hoeveel m’n lezers van me wisten uit dit lijstje. Echt nieuw zoals in ‘nieuw’ dus. En die massages…dat is nu niet meer aan de orde, Rob.

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik wist dat je op een flat woont en ook dat je creatief bent en aardig. Aardig op zijn Hollands = vriendelijk, lief, beleefd, leuk… dus niet aardig op zijn Gents 😉!
  Verder vond ik in het verleden raakpunten tussen ons op gebied van voorkeuren voor bepaalde geuren (o.a. van Rituals). Vandaag ontdek ik hier nog een groot raakvlak. Dat is Anne Clark. Ik was groot fan, ook al was ik toen al 25+, maar rond mijn 18de was ik ook helemaal into New Wave. Of al die periodes precies kloppen weet ik echter niet goed. Maar zo ongeveer… In ieder geval luister ik nog steeds af en toe naar Anne Clark! 😃

  Like

  1. Wat een fijne, heerlijke reactie lees ik hier van jou. Wow, een kenner. Ja, aardig, ik kende het woord en de betekenis zoals jij bedoelt, toch bedankt om het hier nog even toe te lichten (voor eventueel andere meelezers :-p ) èn bedankt voor het wel erg mooie compliment!!
   Die geuren, dat herinner ik me ook nav dit bericht: https://regenboogbui.wordpress.com/2017/06/16/wat-geuren-vertellen-en-waarom-ik-ervan-hou/.

   Anne Clark heb ik toen live gezien. Heel bijzonder dat concert toen. Is in feite een heel verlegen persoon, heel bescheiden ook, maar dat wist je misschien ook?

   Geliked door 1 persoon

   1. Neen, ik weet weinig van haar, maar ik vond haar stijl altijd zo uniek en meeslepend. Our Darkness is mijn favoriete nummer. Wat leuk voor jou dat je haar live hebt gezien. Een verlegen persoon met veel vuur. Schoon is dat. Naar het schijnt ben ik ook zo iemand… zegt mijn echtgenoot. En hij kan het weten.😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Haha, wat je over jezelf nu hier onthult. Stille waters… Ik vind van mezelf ook dat ik in bepaalde opzichten verlegen ben, al zal m’n vriendenkring het daar niet mee eens zijn. Hangt er enigszins van af wie ik tegenover me krijg. Our darkness, ja dat nummer ken ik eveneens. Vind ik ook knap!

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuke nieuwe weetjes ben ik hier over jou te weten gekomen 😊 Dat van die verschillende maten heb ik ook en dat is inderdaad niet altijd even makkelijk om kleren te vinden. Ik ben intussen wel benieuwd naar foto’s uit die new wave periode 😉

  Like

 3. De New wave periode :-), ze is aan me voorbij gegaan….en die verpakkingen is ook voor mij een bron van irritatie…..en als alleenstaande is het financieel heel moeilijk, ik heb het maar 2 jaar moeten doen maar ik ben elke dag dankbaar dat ik niet meer elke maand moet tellen…..

  Like

  1. Ha! Nog iemand die zich ergert in die nutteloze verpakkingen. Een opluchting. Dat tellen op het einde van de maand is niet elke maand hoor, er zijn wel periodes… Anderzijds…is er dan eens te meer het dankbare besef hoever ik nu al sta met alles. Daar ben ik best wel trots op als ik het zo vanop een afstand bekijk.

   Geliked door 1 persoon

 4. New Wave hoor ik nog steeds graag. Al wissel ik het wel af met andere genres. Dat je creatief en lief bent wist ik al. Dat je op een appartement woonde was ook geen geheim voor me. Dat je net als ik vrij nostalgisch van aard bent wist ik ook. Bovendien zaten er ook dit keer nog meer herkenningspuntjes in dit lijstje. Zo is mijn jongste broer ook zes jaar jonger als ik én steekt hij desondanks een hoofd boven me uit. 😉

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.