Fragmenten

Nieuw seizoen, nieuwe updates (herfst 2017)

Naar goede gewoonte wordt hier bij het begin van een nieuw seizoen een overzicht gepost op de blog. Wat viel hier zoal te lezen? Wat lazen jullie graag? Of minder graag? Aan welke thema’s/onderwerpen mag je je het komende seizoen verwachten? Het antwoord op deze- en andere vragen in dit seizoensoverzicht.

Wat haalt lezers naar deze blog? Herkenbaarheid is iets wat aantrekt of omgekeerd afstoot. Wat voor mij werkt, werkt daarom nog niet voor een ander ;-). Toch tracht ik hierin de middenmaat te houden. Enerzijds post ik dan berichten die algemeen interessant kunnen zijn, anderzijds berichten die iets meer op m’n lijf geschreven staan. Zoals in Gezonde chocolade en waarom een gezonde zonde af en toe ook kan en mag. Het werd hier alleszins goed gesmaakt :-).

Nu de herfst zijn intrede doet, wordt onze zomergarderobe weer netjes omgeruild voor de herfsteditie. Tijd dus om m’n garderobe opnieuw onder handen te nemen voor de herfsteditie [in: Hoe creëer je een capsule wardrobe in 5 stappen?].

Terrasjesdagen worden nu weer ingeruild voor zo’n heerlijke kop koffie veraf of dichtbij [in: Koffie – mythe of waarheid? (+ barista’s)]. Ken je trouwens deze leuke plekken al, waar je je tegoed kan doen aan zo’n lekker gebakje terwijl je een van de boeken daar leest? In mijn receptenmap ontdekte ik dan weer mijn verzameling voor theeleuten 🙂

koffie

Misschien ben je wel toe aan zo’n herfst midweek? Daartoe geef ik jou alvast budgetvriendelijke tips mee in Slim op reis (1). In Slim op reis (2) dan weer een erg handige check-list en ondermeer iets over verkeersregels in andere europese landen, hoe die wel eens kunnen afwijken van deze in eigen land… Ik hou van de herfst, prachtig seizoen met z’n kleurrijk palet, die zo typische herfstgeur die dan in de lucht hangt. Ik kwam het vorig jaar al even tonen in het prachtige herfstkader van deze mooie plek. Of ook nog die daar. De foto’s hierna geven jou al een idee 🙂 . Aan méér van dat mag je je alvast verwachten 😉 .

paddestoelen I

Niet alleen herfstgeuren, ook geuren in het algemeen hebben me altijd al geboeid. Ik verklap jou welke mijn lievelingsgeuren zijn en hoe deze voorliefde is ontstaan. Ik werk ook graag met geuren, pas geuren toe in m’n dagelijkse doen [in: Een geurend huis (+ aromatherapie)].

Geur en gezelligheid hangen ook vaak samen. Misschien vind je daartoe inspiratie in zo’n geweldig goed boek dat die gezelligheid mee in de hand werkt? Of staat herfst voor jou gelijk aan hèt moment om je interieur een metamorfose te laten ondergaan? Ben je eerder zo’n stille genieter, die vooral graag boeken léést zonder er verder iets mee te doen? Mogelijk vind je op de blog hier dan interessante leestips.

Herfst staat voor mij gelijk aan het seizoen waarin alles wat rustiger mag. Het drukdoende gezoem van de zomer voorbij. Het ontbreekt me dan wel eens aan energie en dan ga ik op zoek naar manieren om die energie op peil te houden. Zulke tips kom ik hier dan ook graag delen zoals in Energiedip? Lees dan deze tips.

Een vitamine D tekort en hoe je dit kan verhelpen, het overkwam ook mij. Het is altijd wel een beetje zoeken 😉 Zo ontdekte ik ook hoe simpelweg een ander ontbijt daartoe kan bijdragen, tot meer fut en energie [in: Het andere ontbijt en Granola uit de oven]. Anyhow, sinds m’n work-out plan (ein-de-lijk, een ècht plan :- p ) is alles voor mij ook in positieve zin veranderd. Meer bewegen, zo gezond en bewust mogelijk leven.

granola bewaren

 

Dat ik het afgelopen seizoen ook veel plezier beleefde aan zo’n blogger meet-up, kwam ik hier en daar tonen. Ik raad het éénieder aan, dit werkt echt inspirerend! Inspiratie haal ik ook héél vaak uit jullie reacties, beste lezers 🙂 .  Een welgemeende dank-jullie-wel is hier dan ook zeker op z’n plaats!!!

Dankbaarheid…het woord is gevallen. Dankbaar om kleine, vanzelfsprekende dingen. Het is iets waar ik elke maand opnieuw bij stilsta [in: moOImenten]. Al loopt het leven uiteraard ook hier niet altijd van een leien dakje. Een goed opvangnet voor die mindere momenten is dan van cruciaal belang. En keuzes maken, de juiste mensen in je leven toelaten, dat ook. Je ups and downs delen op de juiste manier. Een bekentenis hier.

Die tandem, enerzijds algemene berichten, anderzijds berichten die persoonlijker zijn, wil ik hier blijven besturen. Mede dankzij jullie inspirerende gedachten, reacties, (ongezouten) meningen. Laat maar komen, die herfst, ik ben er helemaal klaar voor. Jullie hopelijk ook 🙂 .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

13 gedachten over “Nieuw seizoen, nieuwe updates (herfst 2017)

  1. Ja, echt een prachtseizoen om van te genieten. Dank je wel voor deze fijne reactie.
   Met een vitamine D tekort had ik een tijdje terug (voor ’t eerst) te kampen. Intussen ken ik al verschillende mensen uit m’n vriendenkring die dat het hele jaar door nemen. Ik ga dat vermoedelijk nu ook doen… Schijnt ook goed voor de immuniteit, zo’n Vit. D kuur..

   Geliked door 1 persoon

   1. Bleek zelf ook een kleine tekort te hebben. Heb er toen over geschreven (kopje vitaminen) en nu ook in huis. Wel belangrijk dit aan te vullen, vooral nu de winter eraan staat te komen.

    Like

 1. Die term capsule wardrobe kom ik steeds vaker tegen maar eigenlijk draag ik vrijwel hetzelfde in de herfst en winter als in de zomer. Alleen worden mijn leggings langer en doe ik eventueel een extra hemdje aan onder mijn kleedjes. Het enige dat ik dus moet doen wanneer de zomer eindigt is mijn korte leggings naar achter schuiven en de lange naar voren.

  Het duurt nog eventjes voor het zover is maar in het najaar gaan wij meestal met ons tweetjes een midweek naar Centerparcs. Frisse wandelingen, ’s avonds een beetje zwemmen of mijn spieren en gewrichten tot rust laten komen in het bubbelbad in het tropisch zwembad, … Tijdens die midweek kan ik doorgaans echt tot rust komen.

  Like

  1. Topjes die ik in de herfst draag, draag ik ook in de zomer. In de herfst/winter met een dikkere cardigan, in de zomer met iets lichter zoals een gilet. Iets wat ik ook geleerd heb dankzij die capsule wardrobe. Wel maak ik een onderscheid tussen zomer- of winterbroeken. Ik vind jouw tip een goede, om kleedjes het hele jaar door te dragen, al zijn er bij mijn winterkleedjes bij die toch nèt iets te warm zijn om tijdens de zomer te dragen of omgekeerd zomerkleedjes die er echt te zomers uitzien om in wintertijd te dragen.
   Zo’n midweek da’s echt relaxen hé. Geniet er maar van! Zal ongetwijfeld helpen voor jouw spieren en gewrichten. En inderdaad een goede manier om tot rust te komen, even weg van alles wat ‘moet’. Ont-moeten is zo belangrijk 😉 https://regenboogbui.wordpress.com/2016/09/27/ont-moeten-2-filmtips/

   Geliked door 1 persoon

 2. Na die twee heerlijke nazomerweekends mag de herfst van mij nu ook gaan komen 🙂 En ik genoot ook zo hard van onze blogdate! Ik mail je gauw voor een nieuwe datum!

  Like

  1. De herfst herbergt echt schatten voor wie er oog voor heeft. Al heb ik ook genoten van de zomer, dankzij onder andere die – inderdaad leuke – blogdate. Ook ik kijk uit naar een volgende.

   Like

  1. Leuk te mogen vernemen dat je er wat aan hebt 🙂 – bedank-je. De herfst is echt m’n lievelingsseizoen en zeker zodra die op z’n hoogtepunt is met al die prachtige, machtige kleuren.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.