Creaties·Fragmenten·Wonen en méér

Is ’t voor een cadeautje, mevrouw?

Cadeautjes. Krijgen. Leuk!
Cadeautjes. Geven. Nog leuker!

Wie het hier al een tijdje volgt, zal het niets verbazen dat ik daar graag werk maak van zelf ingepakte cadeautjes, elk jaar opnieuw.  Zelfs zo’n kleine attentie bij een doordeweeks bezoekje, ik vind daar werkelijk m’n plezier in.  Dan verheug ik me al op voorhand in die vreugde van het geven. Echter, geven doe ik niet zomaar en evenmin aan gelijk wie.

The best gift is you

In dat geven leg ik liefst een stukje van mezelf met name. Iets geven louter uit beleefdheid, ik doe daar liever niet aan mee. Ben ik ergens op een feestje uitgenodigd, hangt het er maar van af, hoe goed ik de gastheer/-vrouw in kwestie intussen ken.

Precies omdat ik dat altijd zo goed mogelijk wil doen, dat geven, vind ik het belangrijk dat ik me ‘in de plaats van…’ kan stellen.

 • Waarin ligt zijn-/haar (grootste) interesse?
 • Wat heeft hij/zij wel- of niet graag?
 • Kan ik hem-/haar plezieren met een smaakvol, stijlvol, kleur- of geurrijk cadeau?

Maar ook: ben ik uitgenodigd voor een avondfeest, met werkelijk alles erop en eraan, dan vind ik het niet meer dan normaal dat ik iets van gelijke waarde kan (terug)schenken. Lukt dat me om een of andere reden niet, dan verschijn ik liever niet ten tonele.

Maar door de band en zoals gezegd: ik geef graag. En ja, nu komt het…ook aan mezelf.

Sinds ik dit jaar er bewust voor gekozen heb om vaker crea(c)tief bezig te zijn, koop ik vooral doe- en hobbyboeken (zoals je eerder hier en daar kon zien) in plaats van literaire werken. Een mens maakt nu eenmaal keuzes en da’s maar goed ook.

Kijken en vergelijken in dat uitgebreide aanbod aan hobbyboeken, daarvoor beland ik gewoonlijk in dezelfde boekenwinkel. Wanneer ik dan zo’n doe boek op de toonbank leg, krijg ik gewoonlijk diezelfde vraag “Is ’t voor een cadeautje, mevrouw?” M’n antwoord ligt dan al klaar.

“Ja…een cadeautje… voor mezelf (en het is hier dat er vervolgens een brede lach op m’n gezicht verschijnt).” Het komt wel eens voor dat de winkelbediende – die dan evenmin een lach kan onderdrukken en het spel graag meespeelt – dan het leuke “Zal ik het dan voor u inpakken?” eraan toevoegt waarop ik dan (zij het soms twijfelachtig) diegene vriendelijk bedank.

Kijk, dat zijn nu eens van die fijne momenten om aan vast te houden. En ja, ik vind daar dubbel plezier in.

Enerzijds bij de aankoop van zo’n doe boek -> bij het doorbladeren van zo’n leuk boek beginnen er dan al enkele leuke nieuwe projectjes onder m’n hersenpan op te borrelen.  Ik verheug me dan al op voorhand om deze te kunnen uitwerken.  Anderzijds bij thuiskomst wanneer ik er dan meteen mee aan de slag kan. Als dat geen Groot Klein Geluk is! Dus ja…’t is voor een cadeautje, een cadeautje voor mezelf :-p

cadeau

 

 

BRON foto’s: pixabay.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

19 gedachten over “Is ’t voor een cadeautje, mevrouw?

  1. Oh leuk die herkenbaarheid 🙂 . Plantjes heb ik ook graag in huis (ik woon ook op een appartement). Ik heb geleerd om dat vaker te doen, zo’n cadeautje voor mezelf zonder daarmee te overdrijven natuurlijk. En idd… het doet een mens echt goed.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het doet echt deugd, en het moeten helemaal geen dure dingen te zijn!
    Ik woon ook op een app, dus een plantje af en toe is zooooo leuk!

    Geliked door 1 persoon

 1. De volgende zeker laten doen! Af en toe laat ik dat doen, zelfs al gaat het om dingen voor mezelf. Ik kan daar dan ook echt van genieten om het nadien uit te pakken 🙂

  Like

 2. Hihi, zo toevallig: heb in België een tijdje geleden ook eens de vraag “is het voor een cadeautje” beantwoord met “neen, aleja, een cadeautje voor mijzelf, maar dat moet niet ingepakt worden” 😉
  Fijn he, cadeautjes geven, of het nu aan iemand anders is of aan jezelf (jouw cadeautje komt er trouwens nog aan, maar doordat mijn zomer zo heel anders is uitgedraaid, is die hele give-away blijven liggen… Sorry!)

  Like

  1. Ja leuk hé zo van die vragen. Volgende keer laat ik het gewoon tòch inpakken, voilà! Cadeautjes geven ja ik verheug mij daar ook altijd zo in, de vreugde van het geven en inpakken en vooral het anderen blij maken hé.
   En ach Haaike zit daar maar niet mee hoor. Ik heb daar alle begrip voor gezien de omstandigheden (inderdaad en spijtig genoeg voor jou) en dat is heel menselijk. (maar blijf stiekem natuurlijk wel erg kurieuzeneus 😉 ). Lief dat je daar aan denkt. Ik denk aan jou hoor!!!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.