Fragmenten

moOImenten (juli 2017)

moOImenten is het vervolg op GeluksmoNUmentjes, dat hier is opgestart in 2015. Een maandelijks weerkerende rubriek met een samenraapsel van al die kleine geluksmomenten van de afgelopen maand. Vanzelfsprekende dingen om eens wat vaker bij stil te staan en dankbaar mee om te gaan. Dingen om fier op te zijn, iets wat mij/ons vrolijk heeft gestemd en/of waardoor ik/wij met vreugde worden vervuld. Hier gaan we dan voor de maand juli.
Dankbaar om…

♥ Ergens…onderweg… de ontdekking van een ander interessant adres voor vers brood, nu onze eigen warme bakker met vakantie is. Eentje om te onthouden vooral ook omdat deze ene warme bakker tevens zelf mooie keramieken schalen bakt maakt (inspiratie voor een mooi, origineel geschenkidee).
♥ Die éne regenbui die lang genoeg uitbleef om net op tijd alle ramen te kunnen lappen. *geluk ligt in een klein hoekje*
♥ De dochter die wordt omringd door een stel goede vrienden, die haar positief beïnvloeden, haar begrijpen en bij wie ze ook terecht kan.
♥ Een onverwacht lief berichtje van een ver wonende vriendin, die duidelijk haar blijvende bezorgdheid (omwille van…) hiermee uitdrukte. *zeldzame vriendschappen*
♥ Elders een verjaardag wishlist zien verschijnen en het dankbare besef dat ik daar zelf al veel op kan afvinken (Een zelfgemaakte toilettas? check Een elektronische voetenvijl? check Een lekvrije waterfles met infuser voor onderweg? check Een wishlist voor boeken? check).

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Fier op…

♥ Dat ik zonder overbodige luxe tòch wat extra’s kan scoren. *budgetbeheer*
♥ Het durven kiezen voor mezelf en zo meer evenwicht creëren.
♥ Het behouden van m’n eigenheid, keuzes maken die me vooruit helpen.
♥ De dochter die een vakantiejob aanneemt, er alles voor in het werk stelt en er vol enthousiasme aan begint.  *zelfstandigheid*

Genieten van…

 

♥ Op een helderklare dag toch ook genieten van zoiets als ⇑ plukjes wolk hier en daar (zouden dat cirrocumulus ofte schapenwolkjes kunnen zijn??). Wolken kijken…en blijven kijken 🙂 .
♥ Die zalige zomertijd waarin het ritme mag vertragen en ik op snipperdagen veelvuldig buiten kan genieten.
♥ Samen op stap gaan zoals het ons uitkomt in een losse sfeer en eenvoudigweg doen waar we zin in hebben. Kortom: ècht vakantie!
♥ Het ons laten smaken van zongerijpte tomaten op hun best in allerlei variaties.
♥ M’n eigen ritme volgen en merken dat het goed is.
♥ Genieten van verwenprodukten uit een van onze favoriete winkels als extraatje voor de vakantie.
♥ Zin in een zoete zonde, de buurtwinkel al gesloten en een instant vanillepuddingske dat daar nog in m’n reserve voorraad stond te blinken. Wat aardbeitjes er bovenop – me knus settelen op het terras – heerlijk! Bovendien: snel klaar en zonder pijn in de pols van het kloppen dankzij deze ⇓ fantastische kitchen tool waarvan ik hier al ettelijke jaren dankbaar gebruik maak.

 

Vrolijk door…

♥ Een vervolg in de boekenwinkel zien liggen op het meest fantastische kruidenboek ooit en merken dat dit tweede boek van dezelfde auteur meteen in de Top 10 non-fictie belandt. Helemaal blij gemaakt door dit vervolg dat – eveneens – een succes story blijkt! * juiste keuzes maken *
♥ Ergens…onderweg… grappige en originele opschriften bemerken zoals ‘Furry tails/voor honden- en katten natuurlijk’ (een winkel voor baasjes met honden en/of katten) OF gespot op een vrachtwagen ‘This truck brings you luck.’
Leuke, gezellige vooruitzichten. *summertime = discovery time*
♥ Dankzij het bloggen: een ontstane vriendschap die steeds waardevoller wordt.
♥ Een schattig lieveheersbeestje dat zomaar komt binnengevlogen.
♥ De dochter zien glunderen na een dagje stappen, de leuke anecdotes die ze me vol enthousiasme hierrond toevertrouwt.
♥ Helemaal vrolijk worden door ⇓ hangslotjes aan een brug in eigen woonplaats (toch ook een mooi gebaar wat ze met de hangslotjes in Parijs hebben gedaan…).

slotjes brug

 

BRON foto’s: eigen beeldmateriaal

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Meer lezen?

Via 1 [klik] de vorige moOImenten.
Een andere [klik] brengt je bij GeluksmoNUmentjes, de voorloper waarmee alles is begonnen 🙂 .

14 gedachten over “moOImenten (juli 2017)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.