Fragmenten

Geen drash national op 21 juli

Het was dan toch eens mooi weer vandaag, op onze (BE) Nationale Feestdag, 21 juli. Geen drash national zoals dat wel eens in de volksmond wordt vernoemd. Quid? Drash national. Drash staat voor ‘een felle regenvlaag’, zo eentje waar je tot op het bot drijfnat van wordt. Not this time.

Vandaag was het een zonnige dag, een dag waarop we vrolijk mochten wezen en genieten van die broodnodige vitamine D.  Ronduit genieten van een extra dag en dus ook van een verlengd weekend. Misschien ben je vandaag gaan brunchen op een of ander zonnig terrasje? Zocht je een van de vele zomerbars– of strandbars op vandaag? En vervoegde je je in de gezellige mensenzee voor vuurwerk in de nacht? Of ben je misschien gaan kijken naar het défilé? Wat er ook van zij, ik hoop dat je genoten hebt, van dit extra dagje. Net zoals ik.

Hier was de hoofdmoot ‘take it easy on yourself‘. Ik heb alles nog eens goed op een rijtje gezet. Niet in het minste wat m’n gezondheid aangaat. Het blijft me parten spelen. Ik zal keuzes moeten maken. De draad weer oppikken van datgene wat ik graag doe. Minder tijd stoppen in tijdvreters, dan wel in tijdgevers. Andermans zorgen niet tot mijn zorgen maken. Inspiratie opdoen, leuke ideeën uitwerken.

M’n creativiteit opnieuw bovenhalen want dàt is wat me ècht, opr-echt gelukkig maakt. Met m’n nieuwe bril op m’n snoet (binnenkort daarover meer) rondkijken, rustig genieten van al het moois rondom mij. De zon tot mij laten komen.

Zon, zee en verre godverlaten stranden. Dit jaar kunnen we er enkel maar van dromen. Maar ach, dromen mag. Een dagje naar zee, dat zit er wel in. Prioriteiten stellen, weet je wel. Het komt wel weer terug. Goede tijden, slechte tijden. Rustig aan. Wat komen moet, dat komt. Mijn hoofd en lichaam vragen nu om gas terug te nemen. En dat is ook wat ik zal blijven doen.

Alert blijven. Elk signaal goed aanhoren. Rustig blijven. Geen paniek of onrust toelaten. En zoals het een echte Belg betaamt: een frietje op het menu of een echte Brusselse wafel met alles erop en eraan. Ik neem m’n creatieve pen weer op, gevoed met al het goede en positieve dat nu op m’n pad moge komen.  Of zoals Einstein het zo mooi kon zeggen Creativity is intelligence having fun.

Hoop dat je er vandaag van genoten hebt 😉 . So did I.

 

BRON foto: pixabay.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

8 gedachten over “Geen drash national op 21 juli

 1. Het werd onverwacht een fijne dag waarvan ik genoten heb en toch ook een aantal dingen op een rij heb gezet…..succes met je keuzes, het is en blijft niet makkelijk een evenwicht vinden.

  Like

  1. Heb er ook van genoten in elk geval. En dat evenwicht vinden…hier ook letterlijk tegenwoordig. Bedankt voor de succeswensen. Jij ook overigens in dat zoeken naar het juiste evenwicht ;-).

   Like

 2. Dat evenwicht zoeken is en blijft een moeilijke he. Groot gelijk dat je probeert om meer te luisteren naar elk signaal en vervolgens de nodige actie ondernemen. En naar die nieuwe bril ben ik wel heel benieuwd!

  Like

 3. Haha, we hebben hier gisteren tegen elkaar nog gezegd ‘Dit jaar geen drash national’. Op die manier is het natuurlijk een pak leuker voor de mensen die daar al van ’s morgens vroeg staan te wachten om naar de optocht te kijken. Zelf bleven we gewoon rustig thuis en deden een klein fietstochtje dat werd afgesloten met een verfrissend ijsje. Je kon bij het ijssalon een Belgisch ijsje bestellen maar drie bolletjes is toch net iets te veel.

  Like

 4. Niet op de 21ste maar wel op de 22ste in een drash gezeten :p Andermans zorgen overnemen is ook iets waar ik op moet letten dat ze de mijne niet worden 🙂 Ik heb frietjes van de frituur gegeten op de nationale feestdag 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.