Fragmenten

Wat het weekend bracht (12)

Het weekend, daar telt vrijdag voor mij al mee. Hoe zo’n weekend wordt ingevuld, kom ik hier af en toe delen in de weerkerende rubriek ‘Wat het weekend bracht’.  Het voorbije weekend was behoorlijk rustig doch ook weer iets bijgeleerd. Lees zelf maar 🙂 .

Vrijdag

Op vrijdag diende nog een en ander geregeld in verband met het voorlopige rijbewijs van de dochter. Dat is intussen allemaal in orde gebracht. Voortaan zie je ook mij dus rondtoeren met zo’n ‘L’ op de achterruit en een tweede spiegel op de voorruit 🙂 .  Rijlessen met de dochter… het beloven nog spannende tijden te worden hier ten huize Regenboog…

L
Zaterdag

Zaterdag had ik afgesproken met Sandra. Waar we aanvankelijk hadden gekozen voor Gent, werd die keuze snel omgebogen naar Mechelen.  Omwille van de Gentse feesten die van start zijn gegaan vreesden we daar voor een massa toeloop tijdens het weekend. Iets wat we wilden vermijden. Gent is overigens een stad waar ik ook erg graag vertoef en is een volgende keer aan de beurt. Hieronder ⇓ een foto genomen te Gent toen op een rustig moment en een stralende dag.

In Mechelen was het in elk geval erg gezellig.  Als kleur- en stylingconsulente werd me door S. ook bevestigd dat ik een lentetype ben. De kleuren die het beste bij me passen zijn opvallende, warme tinten. Eens thuisgekomen heb ik meteen de juiste kleurenkaarten ⇓ opgezocht. Deze gaan dus voortaan overal mee in de handtas voor mijn volgende capsule wardrobe 🙂 .

In een van de mooiere kledingzaken die Mechelen rijk is, vond ik alvast dit ⇓ leuke T-shirt/blouse voor een stevig soldenprijsje (50% korting). Flatteert mooi en een kleur die me altijd al heeft (aan)gestaan. Ook de verfijnde details waarmee het is afgewerkt maken het een tikkeltje bijzonder.

En oh ja: voor wie in Mechelen gratis parking tijdens het weekend zoekt -> deze is te vinden op de Zandpoortvest. Op weekdagen parkeer je hier tevens tegen een gunsttarief. Vanaf daar bereik je makkelijk te voet het centrum via de Kruidtuin.

Het werd een fijne namiddag met leuke babbels, lekker eten op een terrasje op de mechelse Grote Markt en mensjes kijken 🙂 . Moe maar voldaan van het vele stappen (lang leve beweging) keerde ik ’s avonds terug huiswaarts.

Zondag

Op zondag stond er niets in het bijzonder gepland. Het weer was nu ook niet bepaald uitnodigend. Out of the blue kreeg ik dan plots een welgemeende ‘Hoe gaat het met jou?’ vraag van iemand die ik lange tijd niet meer had gehoord. Daar heb ik dan een tijdje mee gechat, wat die zondag dan ook – althans voor even – doorbrak.

Voorts heb ik die tijd vooral nuttig ingevuld èn er een filmmarathon op nagehouden. Het kan niet elke dag zon zijn hé 😉 . Things can only get better… Voordeel om aan de rand van de stad te wonen: een buurtwinkel waar je ook op zon- en feestdagen terechtkan voor ⇓ wat movie treats op zulke momenten. Remember > vakantie > alles wat losser > doen wat we graag doen 😉 .

 

BRON foto’s

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

11 gedachten over “Wat het weekend bracht (12)

 1. O jee, meerijden met je dochter met de L… ik weet er alles van. Ik heb meer gezweet dan haar. Spannende tijden waren dat. Hopelijk verloopt het bij jou en je dochter iets beter. Het verhaal bewaar ik misschien wel voor een blogje…
  En ja, het mooie Gent. Wij wilden volgende week ook een dagje gaan, maar de drukte van de Gentse feesten laten we ook liever aan ons voorbijgaan, dus dat gaat niet door. We gaan dan maar naar een dagje naar het mooie Middelburg (NL).
  Dat je mag schitteren in je nieuwe shirt als lentetype.
  Groeten van een wintertype!

  Like

  1. Leren autorijden is zeker niet gemakkelijk. Hier moeten we er nog aan beginnen. Eerst privé en dan via lessen via de autorijschool.
   Gentse feesten vind ik elk jaar weer gezellig echter voor een namiddagje shoppen was dit niet ideaal ;-). Het T-shirt draag ik in elk geval erg graag, dank-je-wel. Weten welke kleuren je staan doet zoveel met je uitstraling.
   Middelburg bezochten wij ook vorig jaar, tijdens dat heerlijke verblijf in Zeeland: https://regenboogbui.wordpress.com/2016/08/16/zeeland/

   Geliked door 1 persoon

 2. Oh die L roept herinneringen op aan de rijlessen met mijn papa zoveel jaar geleden 🙂 Mooi shirt ook! En ben heel benieuwd naar welke films je hebt gezien tijdens je filmmarathon.

  Like

  1. Die herinneringen en verhalen komen nu ook hier weer boven, Evi (“Mama, hoe ging dat bij jou?”). Leren autorijden is zeker niet makkelijk. De basis gaan we haar zelf aanleren. Daarna volgen ook lessen via de autorijschool. Dank je om het shirt mooi te vinden, ik draag het ontzettend graag 🙂 . En oh zo fijn jouw oprechte interesse in de films. Deze keer waren het deze drie: You’ve got mail / The holiday / Sleepless in Seattle. Echte feel good movie dus en gezellige wintersfeer in zomertijd 😉 . Moet kunnen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.