Creaties·Fragmenten·Ontdek je plekje·Wonen en méér

Vakantie is…

Elk jaar opnieuw wordt ernaar uitgekeken, naar die leukste tijd van het jaar: vakantietijd! Dat aftellen gebeurt voor de ene al eerder dan voor de andere. Sommige plannen zijn dan heel concreet, anderen laten alles liever aan het toeval over. Los, onvoorbereid, op avontuur.  Into the wild… Mijn wilde jaren liggen intussen al een tijdje achter mij 😛 . Doe mij dus maar concrete plannen en rustig aan. Alhoewel…

In vakantietijd mag alles gerust wat losser, minder strak, òòk hier op deze plek. Meer mildheid voor mezelf. Vakantie betekent voor mij vooràl: doen wat ik/wij graag doe(n). Late night movie en pas gaan slapen wanneer de vermoeidheid toeslaat? Doe maar! Op een vrije dag pas dan opstaan als ik voel dat mijn lichaam aan het ontwaken is. Op een ochtendlijk vroeg uur of eerder tegen de middag brunchen op het terras? Maakt niet uit, zolang het maar oké aanvoelt. Geen wekker, enkel m’n inwendige bioritme volgen. Winterslaap in zomertijd. Waarom ook niet? En da’s nog niet alles.

Al eens vaker samen gaan eten in plaats van thuis zelf te koken. Veelvuldige terrasjesdagen of simpelweg thuis genieten in de zon. Al blijf ik daarin toch een tikkeltje alert (de aard van dit beestje). Genieten oké maar dan toch liever met mate hier op Plage Maison. Onder het motto: verwennerij mag, maar niet elke dag.

Daartoe sla ik dan zo’n extra voorraad van dat overheerlijke zomerfruit in, voor het geval ik hier thuis zo’n goestingske voel opkomen. Ik verheug me nù al op zo’n ⇓ heerlijke verse fruitsla. Nog steeds enthousiast overigens over m’n superhandige ⇓ bewaardozen met koelwand (de blauwe) of met koeldeksel (de roze) zodat vers fruit ook voor onderweg mee kan. Ik wil ook weer vaker gaan experimenteren met m’n blender voor heerlijke smoothie bowls nu er meer tijd voorhanden zal zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik hou ervan, van dat genieten. Moet kunnen. Zoals het meepikken van een foodtruckfestival ginds en een leuke culinaire markt elders. Ik zoek leuke feesten op, vooral wanneer ze gratis zijn 🙂 . Naar jaarlijkse gewoonte of omwille van het leuke kader. Hieraan deelnemen geeft me al meteen dat èchte vakantiegevoel, ik waan me dan zò op een andere plek, ja zelfs in een ander land met al dat lekkers, de sfeer errond, de gezelligheid van het samenzijn, het kijken naar mensen (en bekeken worden :-p ), het flaneren zonder meer. Met andere woorden: actief deelnemen aan het leven buiten.

Een beetje gas terugnemen, ook dat, en alles eens op een rijtje zetten. Wat wil ik? Wat doe ik graag? Hoe wil ik m’n vrije tijd weer meer naar eigen waarde invullen? Waar voel ik me het beste bij? En hoe vul ik dat dan in?

En als dan lichaam en geest zijn ondergedompeld in dat bad van chill out factor 100% ben ik klaar om weer door het bos de bomen te kunnen zien. Het geheel van dingen die dienen te gebeuren. Het voelt niet meer zo aan als ‘moeten’, wel als iets dat me voldoening schenkt wanneer het voltooid is. Doel heiligt de middelen.  Het leven stopt immers niet na vakantietijd.

Dan knallen we er met z’n allen weer opnieuw hard tegenaan. Alsof het nooit vakantie is geweest. Foute boel, toch? Ik wil met jullie iets afspreken. Watch this. Laat ons vanaf nu elke dag bewuster omgaan met wat we zien, horen, ruiken, voelen, proeven. Vasthouden aan dat éne moment dat ons zoveel voldoening heeft geschonken. Het stukje hemel op aarde waarvan we even mochten proeven. En je zal zien: alles zal veel vlotter lopen, aangenamer ook, alles wordt weer helder klaar. Poets je lens eens op. Houd je fototoestel vanaf nù altijd en overal in de aanslag.

Open je ogen en maak foto’s, véél foto’s, héél véél foto’s van het gekste, het simpelste, het mooiste, het lelijkste, het lekkerste, het slechtste, het meest rustige of net omgekeerd het wildste moment in vakantietijd. Stel met die foto’s een tè gek fotoalbum samen, of een moodboard. Houd een vakantiedagboek bij. Om met een warm en voldaan gevoel op te kunnen terugvallen. Iets waar je achteraf eens hartelijk om kan lachen. Laat nog even nazinderen. Niets zo leuk als herinneringen oprakelen. Herinneringen voeden de geest, geven energie, laden op. Waar wacht je nog op? (je moest al weg zijn – alé hop)

(I’ll be back…for more 😉 )

Aanstekelijke inspiratie voor dit logje vond ik bij wishflower.

 

BRON fotomateriaal

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

15 gedachten over “Vakantie is…

  1. Oh leuk dat jouw vakantie net begonnen is. Met de Scandinavische landen ben ik (nog) niet zo vertrouwd. Ben dus wel een beetje benieuwd hoe het daar zal geweest zijn, in Denemarken. Een fijne reis en vooral een fijn verblijf toegewenst alvast.
   P.S.: Die bewaardozen heb ik ooit eens gekocht bij Lidl, tijdens een van hun weekaanbiedingen ;-). Ik zou ze nog maar moelijk kunnen missen…

   Like

 1. Ik ben al lang niet meer gebonden aan werkuren / vakantiedagen , maar toch bekruipt me elk jaar weer dat zomergevoel van alles kan en niets moet. Het komt wellicht ook omdat ik aan de kust woon en tijdens de zomermaanden overheerst hier het vakantiegevoel en de inwoners zelf ondergaan dat ook een beetje, de een al meer dan de ander. Voor mij is het belangrijkste dat het goed weer is zodat ik als ’t ware buiten kan leven en als de kleinzoons hier zijn dan is het voor mij écht vakantie . In het huishouden wordt dan enkel het hoogstnodige gedaan!

  Like

  1. Goed weer doet veel, inderdaad. Het lijkt me wel leuk, zelfs als men niet meer gebonden is aan werkuren, om toch telkens weer dat vakantiegevoel aan zee te herbeleven. Je lijkt me een hele lieve oma.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.