Fragmenten

Nieuw seizoen, nieuwe updates (zomer 2017)

Een nieuw seizoen dus ook naar goede gewoonte een update hier op de blog. What’s new? What’s hot? Wat lazen jullie wel/niet graag? Welke berichten trokken het meest aantal bezoekers? Voor welk soort lezerspubliek wordt er hier geschreven? Waaraan mag je je verwachten het komende seizoen? Een antwoord op al deze vragen in dit seizoensoverzicht.

 Zomer…

Dat betekent zon, genieten, uitkijken naar terrasjesdagen en vooral: sit back and relax. Vorig jaar konden we hier genieten van een heerlijke en vooral deugddoende vakantie in Zeeland. Geen flauw idee wat het anno 2017 wordt. In elk geval staat de zonnecrème al een hele tijd klaar :-). Niet onbelangrijk om tijdig te smeren, zeker met mijn huidtype :-P.

Een handcrème met UV filters is iets wat ik voortaan ook steeds binnen handbereik houd. Ook die zonnebril gaat hier tijdig op (ik ben overigens gek op zonnebrillen kiezen en deed daarin al eens een koop en miskoop wat ik dan ook kwam delen). Keuzes maken is waar het altijd om draait, ook wat het volgende puntje betreft.

Bewust en gezond leven

Een bericht dat hier regelmatig wordt bezichtigd (de N° 1 hier) is Lenteschoonmaak – ramen lappen met bamboe. Of: hoe hier op een ecologisch verantwoorde manier ramen worden gelapt :-). Het is – en blijft – als het ware een zoektocht, zo ecologisch mogelijk leven. Niet dat ik het spraakmakende voorbeeld ben (verre van…). Toch ga ik regelmatig op zoek naar manieren om daarin m’n steenTJE bij te dragen. Zoals het afgelopen seizoen te lezen was in Dag van de aarde (International Earth Day). Die simpele bijdrage werd overigens al een keertje beloond middels een give-away waarmee ik gewonnen heb (ik kijk nog steeds uit naar dat pakketje…).

Ook in dagelijkse eet- en leefgewoonten trek ik die lijn graag door. Zo weinig mogelijk eten weggooien is hier intussen een goed ingeburgerde gewoonte geworden. Dat lukt doorgaans aardig dankzij het werken met een weekmenu (in: Hoe ik tijd uitspaar in de avondrush) en het koken met restjes (in: Kliekjesdagen).  Zo zijn we beland bij een van m’n volgende stokpaardjes: gezond eten.

Daarin vooràl zoek ik continu naar de juiste balans en mag hopen dat koken me nog vele plezierige momenten zal opbrengen. Jullie weten het overigens goed te smaken, de receptjes die hier worden gedeeld :-). Dat zelfs een snelle hap op een gezonde manier kan, was te lezen in 3 X een snelle hap (en toch gezond).

Ook De quiche die àltijd lukt en home-made Granola uit de oven (de beste die er bestaat is de granola die je zelf maakt 😉 )  trok het afgelopen seizoen veel bezoekers aan. Hoe ik verkoeling vind bij tropische temperaturen werd/wordt graag gelezen met enkele ultieme verkoelingstips. In Onze eetgewoonten: gezond of ongezond toch ook alweer enkele persoonlijke bekentenissen van mijnentwege…

Persoonlijke touch

Een stukje mogen meekijken in het leven van een blogger, het is iets wat ieder stiekem wel graag doet. Zo blijkt. Persoonlijk getinte berichten zoals de intussen weerkerende rubriek Wat het weekend bracht of mijn allereerste Plog: wat de week bracht mochten hier dan ook op een enthousiast onthaal rekenen. Dank jullie daarvoor!!

Dat het echter ook hier niet altijd van een leien dakje loopt, doch dat daaruit altijd wel wat te leren valt werd hier uit de doeken gedaan in Hoe voor- en tegenspoed elkaar de hand reiken of nog Solliciteren: hoe verder na een stage?  In Jaar van de veranderingen deed ik nog eens aan zelfreflectie en stelde ik een aantal keuzes in vraag. Zoeken naar de juiste balans om voor- en tegenspoed zoveel mogelijk in evenwicht te (blijven) houden doe ik óók door hierover veel te lezen [zoals in deze: Boeken voor vrouwen van 40+].  Balans betekent voor mij ook overzicht, orde, structuur. Dat streef ik zo veel mogelijk na (niet altijd evident echter).

In 1 – 2 – 3 naar mijn energie kwam ik daartoe enkele nuttige tips delen (die onmiddellijk kunnen worden toegepast 🙂 ). Ook m’n boekenkast èn kleerkast moesten eraan geloven aan dat ‘meer overzicht en structuur’.  Voelt in elk geval veel beter zo! Met de Happy home challenge werd me daartoe het spreekwoordelijke duwtje in de rug gegeven.  Met een hoofd dat vaak volgepropt zit, zoek ik ook methoden om die headspace regelmatig leeg te maken. Een bijzonder praktisch boek dat daarbij een goede hulp is:  Getting things done.  Ik pas dit intussen ook ten volle toe in eigen privé sfeer, mèt resultaat!

Creativiteit

En hoe zou ik dit kunnen vergeten? Creativiteit! Die loopt – samen met schrijven – als een rode draad door m’n leven. Als nieuwe hobby’s ontdekte ik daartoe de kunst van het handletteren en volgde ik avondschool om zelf creatief aan de slag te gaan met de naaimachine. Ook boeken lezen is een hobby van me. Zij het wel in heel wat mindere mate tegenover 2016. Toch zitten daar af en toe nog knappe  (bibliotheek)vondsten tussen (zoals in Je bent wat je leest / Boekenbuit en mijn gedacht :-p  over Boeken lezen en challenges).

Werkpuntjes

Naar de toekomst toe wil ik nòg meer op zoek gaan naar manieren om…

  • de juiste mensen te blijven ontmoeten
  • happy en healthy door het leven te blijven gaan
  • m’n energie vooràl te stoppen in wat/wie mij die broodnodige energie geeft
  • m’n vrije tijd zo leuk en relax mogelijk door te brengen met dingen die ik vooral graag doe
  • het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken door het kiezen van de juiste work-life balance
  • … dit alles met jullie te blijven delen 🙂 EN… vooràl… jullie goede raad op te volgen, met name: m’n hart blijven volgen (dankzij die extra stimulans van medebloggers naar aanleiding van …)

Wat mag je verder nog verwachten?

Ik geef de komende weken/maanden nog enkele reistips mee (voor de slimme reiziger 😉 ), doe m’n ultieme work-out plan uit de doeken, kom iets vertellen over een zoete lekkernij die ook wel gezond is, bijkomende bloggertips…maybe?, onthul enkele van m’n rituelen, toon jou hoe je zelf heerlijke drankjes kan maken en zo meer. Ik heb er alleszins opnieuw zin in…jullie ook?  Op naar het volgende seizoen dan maar 😉 .

Suggesties/vragen/opmerkingen altijd welkom. Deze ruimte is er immers ook voor jou dus laat maar horen hieronder of via het contactformulier.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

15 gedachten over “Nieuw seizoen, nieuwe updates (zomer 2017)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.