Fragmenten·Ontdek je plekje

Wat het weekend bracht (11) (+ tips: Mechelen)

Het weekend, dat begint bij mij al op vrijdag. Een werkweek achter de rug. Uitkijken naar ontspanning (als beloning voor de inspanning). Plannen maken, vooruit kijken, wat inhaalmanoeuvres in het huishouden doen en ervoor zorgen dat alles wat vertraagt. Eèèèèèn…rust! Met ook deze keer een heerlijke mix van twee opeenvolgende weekends.

Vrijdag

Met de feestdag op Pinkstermaandag was de planning een beetje in het honderd gelopen. Hierdoor schoof ook de huisvuilophaling een dagje op. In concreto: op vrijdag in plaats van op donderdag. Daar had ik eerlijk gezegd niet meer aan gedacht (misschien moest ik dus maar eens de recycle app overwegen…). Macht der gewoonte… Gelukkig stonden de broertjes en zusjes van m’n vuilniszak daar ook nog toen ik door het raam keek ⇓ en was ik met andere woorden nog op tijd daarmee. *opgelucht*

huisvuilophaling
Zaterdag

Naast de onvermijdelijke examen vibes die hier rondhingen, diende er af en toe ook tijd gemaakt te worden voor ontspanning op tijd en stond. Een volgende blogger meet-up stond dan ook al een tijdje op de agenda. Die ging door de tweede zaterdag. Deze keer had ik met blogster Evi afgesproken op zaterdag namiddag in Mechelen, een leuke en ook mooie stad waar ik 9 jaar heb gestudeerd en die Evi ook al een beetje kende.

Het werd een supergezellige en inspirerende namiddag, goed gevuld met leuke en interessante gesprekjes, heerlijk flaneren langs de Bruul (met de take-away food bar Frutsi), de Ijzeren Leen (als echte boekenliefhebbers toch ook even langs bij Standaard Boekhandel), verkoeling opzoeken in de Kruidtuin.

Kleinere straatjes verkennen zoals de Geitestraat en de Borzestraat (daar vind je Marisol) en tussendoor een terrasje opzoeken op de Grote Markt of Wollemarkt (achter de Sint-Romboutskathedraal) voor een heerlijke verfrissing. En weer iets bijgeleerd: een fietsstraat. Ik zie het steeds vaker in steden opduiken. Dat is een straat met vele fietsers die je als automobilist niet mag voorbijsteken.

Ken je trouwens het kleinste cafeetje van Mechelen en omstreken, de Borrel Babbel? Vooràl gekend bij studenten. Het bevindt zich vlak achter de Sint-Romboutskathedraal op een al even gezellig plein, erg leuk voor ’s avonds! Ook voor een wekelijkse markt kan je in Mechelen terecht en wel op zaterdag voormiddag.

Ons tochtje eindigden we op de sfeervolle vismarkt waar we ons tegoed deden aan – mmmm! – lekkere maatjes en dito glaasje witte wijn ⇑. Er heerste een gezellige drukte, de zomersfeer hing al in de lucht 🙂 . Dat was genieten, in alle mogelijke opzichten. Rond 18:00u was het dan tijd om richting huiswaarts te keren. Geen vaarwel, wel tot ziens spraken Evi en ik af 🙂 .

Bij thuiskomst werd ik verwelkomd door een luchtballon die overvloog. En kijk ⇓ die staalblauwe lucht toch eens!

luchtballon
Zondag

Door deze bijzonder warme dagen krijgt de natuur het hard te verduren. Spaarzaam omspringen met water…ik doorbreek er graag mijn badritueel voor. Douche in plaats van bad op zondagmorgen. Daarbij dankbaar gebruik gemaakt van nog steeds het leuke cadeau dat ik eerder had gekregen.

Rituals

Na de douche dan het ontbijt op zondag. En ook hier: een traditie die werd doorbroken. Geen koffiekoeken en broodjes – not this time – maar wel een tè gekke, en superlekkere chunky monkey oatmeal (⇓ foto links onder). Naar een recept van Julie Van Den Kerchove, uit haar boek Easy Vegan met Julie. Evi en ik hadden het er ook over, over deze foodie en haar lekkere en vooral toegankelijke recepten. En, lieve mensen, dit is ècht erg lekker!!

Op bloedhete dagen met tropische temperaturen zie je me niet gauw buiten. Een snelle hap als gezond tussendoortje zoals deze ⇑ crackers vol gezonde vezels (die ik overigens vond bij Frutsi in Mechelen 🙂 ) met verse plattekaas, schrijfjes radijs en snippers pijpajuin is dan een van mijn manieren om verkoeling te vinden. Het pakje is ahum overigens bijna op… Need I say more?

Vóór het middagmaal dan nog even langs bij een naburige bibliotheek. Voor schoolopdrachten het afgelopen academiejaar had de dochter regelmatig bepaalde boeken nodig. Boeken die niet altijd in onze eigen bibliotheek voorradig- of reeds door anderen ontleend waren. Bij al die verschillende uitleentermijnen wordt er dan al eens eentje over het hoofd gezien. Zoals deze *bloos*.

Gelukkig is deze ene bibliotheek ook op zondagvoormiddag open en kon een hogere boete worden vermeden. Op weg naar…stemde het straatbeeld ⇓ in de buurt van die bib – met die vele mooi verzorgde bloembakken met surfinia’s – me ook weer vrolijk.  De zondag namiddag verliep hier verder rustig. En telkens opnieuw is het dan op zulke avonden uitkijken naar zo’n mooie sunset, lees: na zo’n heldere dag.

En jij? Hoe zag jouw weekend eruit?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vorige edities van Wat het weekend bracht via deze [link].

Meer lezen?

In Wat geuren vertellen (en waarom ik ervan hou) toelichting rond die mooie rozentuin in de buurt van Mechelen.

18 gedachten over “Wat het weekend bracht (11) (+ tips: Mechelen)

  1. Mechelen loont echt de moeite, Lize. Er is veel veranderd sinds mijn studententijd (eind ’80, begin ’90) en veel moeite gedaan om er een aantrekkelijke stad van te maken. De ontmoeting met Evi was echt fijn 🙂 .

   Geliked door 1 persoon

 1. Leuk weekendje precies 🙂 En wat leuk dat je Evi ontmoet hebt.

  In Gent zijn er ook fietsstraten. Als je het niet weet, vind ik het gevaarlijk als je ze moet kruisen met de auto want ook op een kruispunt heeft de fietser voorrang. Ik vind het heel goed maar ik zou als fietser niet zomaar mijn voorrang durven nemen.

  Die chunky monkey oatmeal ziet er zooo lekker uit ❤

  Like

  1. Dat was het inderdaad, Sofie en de ontmoeting met Evi was ook heel aangenaam.
   Toen ik voor het eerst in zo’n fietsstraat terechtkwam dacht ik dat het…een straat enkel voor fietsers was en toen merkte ik nog andere auto’s in die straat. Ik vind het een goed initiatief en nu weet ik ook wat het betekent.
   Die chunky monkey oatmeal is echt zoooo lekker. Dit receptje stond eens in de Margriet 😉 . Kan niet wachten tot ik dat kookboek eens kan ontlenen van de bib. En wie weet koop ik het ooit nog wel. Ook die blog van Julie is ook zeker en vast de moeite 😉 vol lekkere recepten.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, ik let er ook op nu maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het weet. Alsinds een mooi initiatief.

    Ik heb haar site/blog eens bekeken, het ziet er idd lekker uit

    Like

 2. Wat leuk dat jullie elkaar eens offline hebben ontmoet. Maar zijn jullie ook bij De Zondvloed geraakt? Dat is een leuke boekenwinkel in Mechelen die in een bijzonder gebouw gevestigd is. Ok, ik vind het er altijd bijzonder aanvoelen. Mijn echtgenoot werkt in Mechelen en als tiener sprak ik er heel graag af met mijn nichtjes. Ook nu nog heb ik er soms een afspraakje. Onlangs nog met een lieve vriendin én toen vond ik het heel leuk om nog eens een nieuw adresje te ontdekken.

  Like

  1. Zo heb ik al een aantal blogsters live mogen ontmoeten 🙂 en dat is telkens goed meegevallen. Mechelen ken ik persoonlijk erg goed uit m’n studentenjaren en hoewel ik niet meer in de buurt woon, kom ik er nog regelmatig. Er is zoveel te beleven hé en telkens anders en verrassend. Een méér dan geslaagde namiddag die voorbij is gevlogen! Naar ‘De zondvloed’ mag je me altijd eens wegwijs maken 😉 want dat ken ik (nog) niet.

   Geliked door 1 persoon

   1. Misschien kunnen we in het najaar eens afspreken. In september begint mijn echtgenoot aan een nieuwe schooljaar op de muziekschool én hij heeft zaterdag in de namiddag les. Dus dan kan ik wel is een keertje mee naar daar rijden én met jou afspreken tijdens zijn lesuren.

    Like

 3. Ik genoot met volle teugen van onze ontmoeting zaterdag, is zeker en vast voor herhaling vatbaar 🙂 Mijn verslagje ervan komt later nog online. Fijn te lezen dat je ook zondag verder genoot van het weekend!

  Like

  1. Dat vond/vind ik ook, Evi. Ik heb daar ook van genoten en zoals je terecht opmerkt: voor herhaling vatbaar :-). Ik kijk alvast uit naar jouw verslagje hierrond.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.