De gebruikelijke boterhammen ’s morgens bij het ontbijt beu? En zin in iets nieuw? Iets dat je meteen die kick start geeft om jouw dag energiek te beginnen? Dan is – zelfgemaakte – granola uit de oven dè oplossing. Hier lees je hoe je deze in no time zelf bereidt. Veel beter en vooràl gezonder dan die voorverpakte versie uit de winkel.
Wat heb je nodig?

- 2 el kokosolie
- 150 g havervlokken
- 30 g chiazaad
- 50 g zonnebloempitten (-> bron van vezels)
- 30 g veenbessen
- 40 g amandelnoten (-> rijk aan magnesium)
als smaakmaker:

- snuifje zeezout
- 1/2 el kaneel (-> zorgt voor balans in je suikerspiegel)
- agavesiroop of ahornsiroop
Hoe bereid je het?
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Hak de amandelnoten fijn.
amandelnoten - Vermeng de fijngehakte noten met het mengsel van havervlokken, chiazaad en zonnebloempitten.
- Smelt de kokosolie.
- Roer de kokosolie onder het mengsel (2). Zorg ervoor dat deze gelijkmatig wordt opgenomen. Dit vergemakkelijkt het bakproces straks.
- Voeg de smaakmakers toe.
- Verdeel het geheel over een vuurvaste ovenschaal.
- Bak zo’n 20 à 30 minuten in de oven. Schep in de helft van de baktijd het mengsel om.
- Snijd intussen de gedroogde vruchten (veenbessen) in kleinere stukjes.
- Haal de gebakken granola uit de oven. Laat afkoelen.
- Voeg de veenbessen toe.Vermeng een laatste keer.
- Bewaar in een goed afsluitbaar recipiënt.
granola bewaren
Zelfgemaakte granola: lekker met…
♥ griekse yoghurt
♥ ⇐ vers fruit
♥ bio koemelk of plantaardige melk
of ook…
♥ als topping op een verse smoothie
♥ als crunchy laagje op pannenkoekjes
Zo zie je maar: mogelijkheden genoeg met jouw zelfgemaakte granola. Laat het smaken!!
Meer granola?
Granola, choc-ola!
Mijn eerste granola
Cranberry koekjes als zonnig ontbijt
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik noem het muesli.
Maar ik geniet er ook van.
Smakelijke groet,
LikeLike
What’s in a name :-). En genieten it is, zoveel is zeker.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben ook gek op granola! Dat doet er mij aan denken dat ik het nog eens moet maken, is alweer even geleden 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik had het een tijdje geleden gemaakt voor een vriendin bij wie ik op ziekenbezoek ben gegaan en hop…ik heb de smaak nu ook weer te pakken. Is hier heel snel op, die home made granola, zo lekker. Ik ben er ook gek op ;-).
LikeGeliked door 1 persoon
Ja, inderdaad. Een leuke tip ook om granola op een pannenkoek te doen, dat probeer ik volgende keer ook 🙂
LikeLike
Fijn te vernemen dat je er wat aan hebt. Benieuwd wat je ervan zal vinden :-).
LikeLike
Lekker! De stroop of suiker laat ik weg…
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben helemaal mee 😉 . En zal jou zeker ook smaken!
LikeGeliked door 1 persoon
Lekker! Ik heb al verschillende keren granola gemaakt en vond ze allemaal lekker 🙂
LikeLike
Ja echt hé, ik kan er van blijven eten.
LikeGeliked door 1 persoon
Ik eet het ook graag en geregeld, maar ik heb het zelf nog nooit gemaakt.
LikeLike
De voorverpakte versie vind ik doorgaans veel te gesuikerd. Iets wat ik heb ondervonden sinds ik het zelf ben beginnen maken.
LikeLike
Ziet er heerlijk uit! Moet ik dringend ook nog eens zelf maken 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik kan ervan blijven eten 🙂 . Is ook snel op als ik het maak.
LikeLike