Dag boek

Boeken: mijn toppers van 2016

Hier en daar worden er al eens lijstjes gepost van de best bevonden boeken van het voorbije jaar. Daar wilde ik me ook eens aan zetten, aan zo’n mooi overzichtslijstje. Temeer omdat 2016 voor mij een heel memorabel leesjaar is geweest. Tevens was dat het jaar waarin ik m’n eigen Goodreads account heb aangemaakt èn bovendien de Goodreads challenge (20 boeken lezen) met glans heb voltooid (ik las er héél wat meer, hoeveel meer precies dat lees je daarzo). Intussen is de tweede begonnen maand van het nieuwe jaar alweer een feit…

Beter laat…dan nooit zet ik daarom ook graag mijn toppers van dat memorabele leesjaar 2016 eens op een  rijtje. Toppers zijn van die boeken die ik met spijt in het hart heb weggelegd eens ze waren uitgelezen. Ik hoop ook in 2017 weer (veel) boeken te kunnen lezen, al merk ik dat die luxe die tijd heet nu niet meer zo talrijk aanwezig is natuurlijk, met de opleiding die ik nu overdag- en voltijds volg.  We zien wel… De focus wil ik daarbij leggen op een aantal eigen Leesdoelen waarbij ik  in de eerste plaats die boeken uit ‘eigen bibliotheek’ wil wegwerken 😉 . Tot…het éne of het andere boek weer nèt wat interessanter is natuurlijk 😛 *confessions of a book addict*.

Via de hyperlink kom je bij de respectievelijke RBB boekbespreking die hier eerder werd gepost.

Mijn toppers van 2016

FICTIE:

NON-FICTIE:

 • De mooie voedselmachineGiulia Enders -> Over het belang van gezonde darmen en hoe dit onze algehele gezondheid beïnvloedt. Geschreven door een student geneeskunde in taal die ook goed wordt begrepen door de niet-wetenschapper.
 • Liefde (Mijn strijd # 2)Karl Ove Knausgard -> Bikkelhard enerzijds, vertederend mooi anderzijds, een autobiografie van deze Noorse schrijver.
 • Puur lichter levenJolijn Hendriks -> Over hooggevoeligheid en hoe hiermee om te gaan om te kunnen blijven functioneren in een wereld die steeds harder wordt.
 • Nooit meer diëten 2Sandra Bekkari  -> Na jaren te hebben gezocht naar de juiste balans, nu eindelijk een manier van koken waarmee gezond en evenwichtig eten vol te houden is.

 

AUTEURS die ik in 2016 nieuw heb ontdekt en van wie ik zeker nóg boeken wil lezen

*zie foto onder

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Welke auteurs/aanraders heb jij ontdekt in 2016?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

19 gedachten over “Boeken: mijn toppers van 2016

 1. ‘Wie naar de sterren grijpt’ is inderdaad prachtig en heb al bijna alles van Kristin Hannah gelezen, maar haar beste boek vind ik echt ‘De nachtegaal’. Hou wel een doos zakdoeken bij de hand!

  Like

   1. Niets mis met enthousiast zijn Lieze, integendeel 😉 . Ik ben in elk geval benieuwd naar méér van Kristin Hannah, het was voor mij erg verrassend. Ik dacht met name dat het meer genre chick lit zou zijn wat ze schrijft, maar dat is helemaal niet zo, er zit echt wel méér in haar schrijfstijl.

    Like

  1. Wat fijn dat er leessmaken overeenkomen, Gerhilde 🙂 . Het boek dat je vermeldt…euhm…*bloos* nog nooit van gehoord (heb ik nu een groot gat in m’n cultuur ahum?). Dus ik ga het eens opzoeken. Dank je voor de leestip in elk geval!

   Like

 2. Zo te lezen hebben wij dezelfde smaak wat lezen betreft 🙂
  Ik las in 2016 mijn eerste boek van Haruki Murakami en dat zal zeker niet het laatste zijn.

  Like

  1. Een Murakami las ik ook voor het eerst in 2016, Lize maar mogelijk niet zijn beste… (Mannen zonder vrouw). Ik lees er idd regelmatig veel positiefs over. Bedankt om me er even aan te herinneren 😉 .

   Like

 3. Er staan inderdaad heel wat toppers in je lijstje! Ook wel een aantal onbekenden voor mij, maar dat geeft me alleen maar meer inspiratie 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.