Fragmenten

Anti-romanti

[Hoe ik Valentijn ook dit jaar zal overleven zonder (dure) cadeaus]

Laat een ding duidelijk zijn en wie mij voldoende kent zal dit zeker beamen: ik bèn een behoorlijk romantische ziel. (Understatement? Neen toch 🙂 .) Precies daarom vind ik onverwachte, romantische wendingen zo tòp. Maar please, alsjeblieft, zwijg me van Valentijn of consoorten, die opgeklopte commerciële boel. Om dan nog maar te zwijgen van al die Valentijnsacties waarmee we dezer dagen – als aanloopje ‘naar’ – om de oren worden geslaan. Doe mij maar een verrassing (of meerdere 🙂 ) geheel onverwacht en die hoeft heus geen buitensporige gedaantes aan te nemen.

Zo’n verrassing hoeft ook niet noodzakelijkerwijze ‘uit liefde’ te zijn, ook in vriendschappen bestaan verrassingen. Ik – en ik niet alleen – heb er ook een grondige hekel aan dat anderen op Valentijn (en dan ook maar alléén op Valentijn) daar zo mee uitpakken naar anderen toe.  Ik heb daar dan al eens serieuze bedenkingen bij eerlijk gezegd, meer bepaald over de waarachtigheid van het ding dat Liefde heet…

Niet alleen op Valentijn maar gedurende het jaar pleit ik ervoor om lief te zijn voor elkaar. We zijn natuurlijk allemaal mensen, hebben elk al eens een mindere dag. Zolang men echter in een relatie geeft zonder dat dit gebeurt uit eigenbelang is er m.i. sprake van èchte, ware liefde. Of nog: liefde laat zich niet vertalen in (dure) cadeaus… Doch, Valentijn vieren, ik heb daar nooit aan meegedaan. Ook dit jaar vormt daar geen uitzondering op. Daarom was ik zo blij en aangenaam verrast door dit tegenoffensief dat door Q Music het leven werd ingeroepen. Merci, Q Music, voor uw schoon cadeau!

13 februari: de anti-romanti Top 60

♥♥♥

anti-romanti
anti-romanti

Op 12  13 februari 2017 (zie link) zal er op Q-Music een play list te horen zijn aan anti-romanti top hits. Daar kan ik mij best in vinden, in die Top 60. Al voeg ik er eerlijkheidshalve aan toe dat ik toch wel eerst enkele songs diende op te zoeken. De meeste van die tophits weet ik zeker wel te smaken. Daarom: een lijstje (lang leve lijstjes 😉 ) met mijn 11 toppers uit die anti-romanti Top 60:

Nr in de top 60:
(op moment van publicatie van dit bericht)

59. Black eyed peas: Don’t phunk with my heart

55. Pink!:  So what

53. Katy Perry: Hot ’n cold

51. The pussycat dolls: I don’t need a man

47. Aretha Franklin: Respect

39. Marco Borsato: Ik leef niet meer voor jou

38. Shaggy: It wasn’t me

33. Anouk: Nobody’s wife

32. Gotye: Somebody that I used to know

15. Adele: Rumour has it

5. Alanis Morissette: You oughta know

En hoe ik 14 februari dit jaar zal doorbrengen? In elk geval zonder (dure) cadeaus en verder… wie zal het zeggen? 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BRON foto: Q-Music

16 gedachten over “Anti-romanti

  1. Had er geen flauw idee van dat dit de oorspronkelijke gedachte is achter Valentijn. Maar dan nog… ik zou die persoon dan eerder verrassen op zo’n onverwacht moment…

   Geliked door 1 persoon

 1. Groot gelijk!
  Het ganse jaar elkaar waarderen en af en toe onverwacht verrassen is veel meer waard dan dat commercieel Valentijnsgedoe.

  Like

  1. Vind ik ook Els. De onverwachte verrassingen zijn nog het meest gemeend vind ik… Ik vind het ook maar een commerciëel gedoe met Valentijn.

   Like

 2. Dat commerciële gedoe rond Valentijn, daar heb ik het ook absoluut niet voor. Toen ik deze ochtend dit initiatief op Q hoorde vond ik het dan ook een fantastisch idee 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ieder doet daarin wat hij/zij wil natuurlijk, Evi maar dat commerciële errond is er me ook teveel aan. Zo geforceerd, de èchtheid is dan ver te zoeken vind ik. Ik ga zeker luisteren MAANDAG naar die play list 🙂 .

   Like

 3. Ik vind het echt jammer dat alles tegenwoordig zo commercieel is geworden. Dat is meteen ook de reden waarom ik het vertik om lijstjes met romantische boeken te delen naar aanleiding van Valentijn. Ik vind het leuk om een lief kaartje te krijgen én ook bloemen zijn hier heel erg welkom. Alleen liefst op een onverwachts moment en niet op die ene dag waarop iedereen zegt dat het MOET. Enkele weken terug zag ik bijvoorbeeld een leuk kaartje voor mijn echtgenoot én dat heb ik toen bij zijn computer gelegd tegen dat hij thuiskwam. Niet omdat het moest maar omdat het me leuk leek. Het was alleszins een verrassing.

  Like

  1. Denk niet dat ik deze al heb beantwoord. Zat helaas bij de spam (sorry dat ik het nu pas merk, Liesbet). Ik ben het met jou eens. Een gedwongen, opgedrongen boel daar doe ik ook niet aan mee. Ik ben zelf al enkele jaren single (een beetje bewust in feite). Als ik al een partner zou hebben zou ik die ook op onverwachte momenten verrassen in elk geval…

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.