Welzijn·Wonen en méér

Warme voeten in de winter

[Hoe ik in wintertijd steeds warme voeten heb]

Warme voeten overdag

⇓ Voeten, ik heb ze graag warm.  Koude voeten vind ik maar niets.  Al houd ik òòk van dat mooie dat de winter ons brengt, toch zijn warme voeten voor mij een must. Overdag zorg ik voor degelijke kousen en van die thermozolen met lamswol en/of aluminiumlaagje die je dan in de schoenen kan schuiven. Sommige dien je eerst nog op de juiste maat te knippen. Ik heb er altijd wel enkele reserveparen van liggen. Verkrijgbaar ondermeer bij Action/schoenwinkels/… en tijdens het jaar bij de weekaanbiedingen van winkels zoals Aldi/Lidl…

thermozolen
thermozolen

 

⇓ Ook bamboe sokken dragen bij tot dat behaaglijk warme gevoel. Deze paren vond ik toevallig bij Colruyt en de verpakking beloofde alvast foot friendly warme sokken. Op het label las ik de weldadige kenmerken van bamboe er nog eens op na:

 • buitengewoon zacht en behaaglijk gevoel
 • zeer comfortabel en fris
 • duurzaam natuurlijk materiaal
 • ademt zoals katoen
 • natuurlijk antibacterieel effect
 • biologisch afbreekbaar
warme sokken
warme sokken

⇑ Die belofte werd ook waar gemaakt. De kwaliteit blijft ook comfortabel goed, zacht en warm, zelfs na verschillende wasbeurten. Super!  Als dàt geen reden genoeg is om ze te kopen. Ik wist wel dat bamboe goede eigenschappen had (lees ook: ramen lappen met bamboe) maar qua draagcomfort had ik het nog niet zelf ondervonden, tot nu 😛 .

Warme voeten ’s nachts

Een vroeger gebruik leert ons dat onze voorouders de voeten warm konden houden door peperbollen in hun sokken te stoppen. Dat peper een verwarmend effect heeft, dat wist ik uit de cursus aromatherapie die ik hiertoe ooit heb gevolgd. Doch… peperbollen in sokken? Dat heb ik hier nog niet geprobeerd. Er bestaan evenwel nog meer middeltjes tegen koude voeten.

Zo zouden wisselbaden vlak voor bedtijd helpen. Hierbij wissel je af tussen een warm- en een koud (brrr) voetbad, eindigend met het koude voetbad. Het zou de doorbloeding bevorderen en zodoende warme voeten bieden.

⇓ Persoonlijk geef ik de voorkeur aan snel resultaat met van die heerlijke bedsokken of huissokken. Ze bestaan in allerlei vrolijke kleurtjes, zitten lekker comfy en voelen ook heerlijk zacht en warm aan. Want koude voeten, dan heb ik het volledig koud, brrrr… niets voor mij. Geen gedoe meer met kersenpit kussentjes of gesleur met voetbaden. Met deze warme sokken zit het meteen goed. Die vind je tegenwoordig quasi overal (Blokker/Casa/…). Zelfs in interieurzaken of alles wat maar van veraf of van dichtbij draait rond cocooning. Laat de winter maar doen, hier is ’t lekker warm vanbinnen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “Warme voeten in de winter

  1. Ik zie het me ook nog niet doen, Sofie, evenmin peper op de sokken (wat ook zou helpen) om dezelfde reden die jij aanhaalt. De rest heb ik wèl uitgeprobeerd en m’n voeten zijn- en blijven lekker warm :-).

   Like

 1. Ik ga een paar van jouw tips ter harte nemen. Ik heb deze week namelijk allerlei vreemde symptomen gehad aan mijn tenen: krampen, rode/paarse tenen, gezwollen pijnlijke tenen, enorme jeuk aan mijn tenen… Diagnose: wintertenen – écht niet fijn! Intussen heb ik lekker dikke winterpantoffels besteld en morgen ga ik dikke sokken en thermozolen zoeken!

  Like

  1. Dag Mel en welkom op deze blog :-). Auwch, dat klinkt behoorlijk pijnlijk zulke wintertenen. De dikke winterpantoffels zullen dan zeker goed van pas komen. Ik hoop voor jou dat het snel soelaas brengt, die tips ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb er al vaak van gehoord en ook op ’t internet is er veel over terug te vinden over dat weldadige effect van peper in sokken. Ik zie het mezelf ook niet meteen doen echter Sandra. E.O. van zwarte peper, daar kan ik dan weer wèl van meespreken ;-).

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik wist helemaal niet dat er zo iets bestond als bedsokken. In de winter gebruik ik meestal een kersenpitkussentje om warme voeten te hebben in bed.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.