Fragmenten

Wat het weekend bracht (5)

De reclamefolders doen het ons graag geloven, dat het straks al lente is met de lentemode reeds in het vizier. Als ik echter de weerberichten erop nasla, staan er ons nog enkele dagen met stevige winterkou te wachten. Het is dan ook nog volop winter hé :-). Laat elk seizoen maar zijn zoals het hoort te zijn: puur natuurlijk. Bij de start van het weekend vrijdag was het alvast prijs. Hevige sneeuwbuien op de terugweg zorgden ervoor dat het bij momenten gevaarlijk glad was op de baan. Ik nam m’n voorzorgen in verband met het voorspelde winterweer voor het weekend en deed de meeste boodschappen alvast op vrijdag in plaats van op zaterdag.

De andere vrijdag ging een uitstapje richting SMAK museum Gent, een culturele activiteit die de dochter nog als last minute (zucht…) opdracht had meegekregen van de Hogeschool. Wat zowel de dochter als mij vooral aansprak, was de schilder– en niet zozeer de beeldende kunst. Zo was er een kamer met een inktblauwe wand met blauwe maskers en grappige aangezichten in felle kleuren. Die ruimte ademde ook e.z. rust uit. Dat vonden we wel erg knap. Van de beeldende kunstwerken in het SMAK snapten we echter bitter weinig…en schoon vonden we dat al helemààl niet.

Zaterdagvoormiddag lang en uitgebreid gebeld met een vriendin, eens lekker bijgepraat, het deed ons allebei deugd. Een andere vriendin die ziek te bed lag stak ik een hart onder de riem en wenste ik beterschap. Vooraleer ik het goed en wel besefte, had ik zo een halve dag in pj’s rondgelopen en deed het rustig aan.  Ook een uitgebreide douche deed deugd. Daarbij nog steeds fier op m’n zelfgemaakte make-up/toilettasje dat ik daartoe nu dagelijks gebruik (een van m’n mini naai projecten).

Het deed allemaal bijzonder goed na een stressvolle meeleefweek.  Als ontspanning tussen al de huishoudelijke taken door deed ik – ook op zaterdag – een stapje richting de reform-/natuurwinkel. Ik was eventjes vergeten dat ook daar solden werden gegeven, was dat een meevaller! Ik kocht er lekkere thee, een potje acaciahoning en een verwennerijtje voor mezelf, met een korting op alles van 50% stapte ik blij en welgezind naar buiten 🙂 .

De ene zondag stond in het kader van een – tweede – schoolopdracht en zo zijn we dan in de cinema beland voor ‘een commerciële film‘, het prachtige A monster calls. Met klinkende namen als Liam Neeson, Sigourney Weaver, Felicity Jones had ik er alle vertrouwen in dat dit een mooie film zou zijn.  Die verwachtingen werden dan ook ruimschoots ingelost. Ik had gelukkig een zakdoek binnen handbereik want ik hield het niet droog… Dit was zoveel méér dan een sprookje, zo ontroerend en aangrijpend mooi. We hebben ervan genoten. Of om hier de woorden van dochterlief te herhalen: er zit zoveel méér in die film dan wat je op het eerste zicht zou denken en zo goed bedacht

De andere zondag was ik al heel vroeg wakker, het had geen zin om nog langer te blijven liggen. Teveel zorgen aan m’n hoofd en er is héél veel dat momenteel op me afkomt. Ik heb dan, op m’n to-do-during-the-weekend lijstje, m’n haren in het verfbad gestopt. Voelde alvast een pak beter zo. Er was ook het familie etentje dat werd uitgesteld ivm de voorspelde gladde wegen en datzelfde gure winterweer. Anderzijds, het kwam me goed uit, dat uitstel.

Om m’n deadline van de opleiding te halen dien ik met name een stevig tandje bij te steken. Daarnaast ervoor zorgen dat alles in het huishouden draaiende blijft, samen de examenperiode doorkomen en het hoofd cool houden: een mens zou van minder moe worden. Op zondagavond was ik dan ook toe aan dat rustgevende kopje thee… en chillback in ’t zetelke…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

24 gedachten over “Wat het weekend bracht (5)

 1. Mode loopt altijd voor op de seizoenen. Dan weten we tenminste wat we niet mogen dragen wanneer het zomer wordt.
  Ik was ook eens in het SMAK. Ik vond het wel te doen … voor één keer.
  Naar die film zou ik ook best een zakdoek mee nemen. Ik laat ook tranen bij dat soort films.

  Like

  1. Doordenkertje…haha. Het SMAK, twijfelachtig of ik er nog een tweede keer naartoe zou gaan (tenzij voor die ‘blauwe kamer’ dan…). Gevoelige kijkers nemen idd best een zakdoek mee naar die film ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Oh dank je wel Sofie om het toilettasje leuk te vinden. Ik maakte er ook eentje voor de dochter (als kerstcadeau…gevuld met produkten van…the Lush 😉 ). Die film zou ik gerust een tweede keer kunnen zien en ja een zakdoek is nodig, zeker voor gevoelige zieltjes ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Beide weekends waren best mooi, het ene al drukker dan het andere. Het toilettasje op de foto’s betreft een en hetzelfde ;-): binnen- en buitenkant. Ik maakte er ook eentje voor de dochter (als kerstcadeau). Altijd leuk.

   Geliked door 1 persoon

 2. Een goedgevuld weekend blijkbaar…
  Hier heeft het op zaterdagavond ook nog flink gehageld. Na twee weekends met sneeuw en nu de koude in het vooruitzicht begin ik echt te snakken naar de lente…

  Like

  1. Blijkbaar wel, Sandra. Het betreft hier twee weekends ;-). Hier geen hagel gezien. Voor de lente zal je echter nog een tijdje mogen wachten. Zolang elke seizoen is zoals het hoort te zien vind ik dit positief.

   Geliked door 1 persoon

  1. Een drukke week…? De week zelf was vrij normaal hoor… Het ene weekend vond ik wel wat rust (babbel/kopje thee/PJ moment/…) en dat was – inderdaad – erg welkom.

   Geliked door 1 persoon

  1. Het ene al wat meer gevuld als het andere Evi ;-). Het tasje op de foto is de binnen-en buitenkant en dank je om het mooi te vinden. Ook voor de dochter maakte ik er eentje voor kerst, gevuld met allerlei leuke beauty spulletjes op haar maat :-). Ik doe dat graag.

   Like

  1. Dank je om het mooi te vinden, Haaike. Ik was aangenaam verrast dat we op zo’n korte tijd toch al redelijk wat konden maken (ik startte met naailessen begin september 2016). Vooral nuttige dingen spreken me aan. Kussenhoezen, herbruikbare boodschappentassen, draag- en schoudertassen zo van die dingen. 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.