Fragmenten

Wat het weekend bracht (4)

Het wordt hier een vaste halte, deze ‘Wat het weekend bracht’. Intussen numero quatro. En bij uitbreiding een overzicht van de laatste twee weken van het voorbije jaar 2016…

De eerste zaterdag bereidde ik me volop voor op m’n eerste proef rond bijscholing die ik nu volg. Terug in de studieboeken duiken na 26 jaar: het is géén sinecure… Twijfels, onzekerheid… Gelukkig had ik ook op vrijdag al grotendeels de kuis gedaan zodat ik daarmee niet in m’n hoofd zat tijdens het studeren. Het zou anders een groot hindernissen parcours geworden zijn. 🙂 Het resultaat na die inspanning was dan ook: met glans geslaagd. Een hele opluchting. Nog twee proeven te gaan, da’s iets voor het eerste kwartaal 2017 :-). Niet slagen is géén optie, dan stopt de opleiding met name…

Tussen Kerst en Nieuwjaar was het opleidingscentrum gesloten dus kregen we een weekje vrij. Ideaal om nog verder te werken aan m’n voornemen om nu eens ècht uitgebreid op te ruimen. M’n 30 day minimalism challenge heb ik er goed vanaf gebracht, op enkele puntjes na. Niet slecht en volgend kwartaal doen we die oefening gewoon nog eens opnieuw :-).

Die week had ik ook met een vriendin afgesproken in Antwerpen. In de eerste plaats om naar het China Light ZOO te gaan, die vriendin had nog een gratis toegangsticket over 🙂 *dankbaar*. Ik bezocht dit festival ook al een keertje in 2014 maar dan wel op een bitterkoude dag bedekt met een sneeuwwit tapijt toen en bij valavond. Dat was nu anders: het werd bezocht overdag en het weer was mistig, grijs en miezerig.

Al die kleurtjes van het festival maakten dan ook veel goed en fleurden die grauwe, grijze dag vrolijk op. Met hier en daar wat nieuwigheden tegenover de vorige editie. Sinds m’n vorige bezoek was er ook veel veranderd in de Zoo. Ondermeer de olifantentempel kreeg een opknapbeurt met nieuwe Egyptische muurschilderingen.

THEMA: vogels (China Light)

THEMA: draken (China Light)

FOTO: de vernieuwde olifantentempel

Na het bezoekje aan de Zoo nog even in Antwerp City rondgeflaneerd. Het blijft een vreemd gevoel om militairen in uniform en beladen met machinegeweer in eigen land in het straatbeeld te zien… Daar schrik ik nog steeds van. Aan de kathedraal (op de Handschoenmarkt) een vertederend mooi beeldje mogen aanschouwen: dat van Nello en Patrasche, een mooi verhaal van twee dikke vrienden. Japanners zijn er naar ’t schijnt wild van…

Ik hoop dat het beeldje nog heel lang bewaard mag blijven zonder dat er wordt over gelopen… want het is werkelijk beeld-schoon (what’s in a name). Ik kocht ook een mooie beker als aandenken met deze twee helden op getekend (zie foto onderaan). Die kreeg meteen een mooi ereplaatsje naast de bekers van andere plaatsen waar ik eveneens een mooi aandenken aan heb.

Een tweede uitstap ging richting Leuven met een andere vriendin. Met m’n ecocheques kon ik het treinticket betalen :-). Helaas was de kerstmarkt intussen al opgedoekt maar al bij al toch ook erg leuk. Telkens ontdek ik nieuwe leuke plekjes, zoals Les Parisiennes waar we samen een hapje gaan eten zijn. Een aanrader voor wie houdt van de authentieke Franse keuken en een interieur dat een en al nostalgie uitademt :-).

Ook in Leuven ontdekte ik tevens de opnamestudio van ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (Schrijnmakersstraat) maar daar gaf niemand thuis :-). Ook Würst Leuven (op het Margaretaplein), waar je JM’s haute dogs kan consumeren passeerden we. Würst heeft overigens nu ook een tweede filiaal geopend te Gent (Nederkouter).

Bij een bezoekje aan Leuven loop ik dan graag eens binnen bij Boekarest (Hoofdstad der letteren), een leuke boekenwinkel op het Ladeuzeplein en ook daar tikte ik een leuke, veelzeggende mok (voor wie ’t nog niet mocht weten: een van m’n kleine verslavingen) van Blossom Books op de kop. Cadeautje to self zeg maar :-). Ook Barboek (Schrijnmakersstraat) zijn we op ons Leuvense tochtje tegengekomen, een van die plekken dat ook perfect zou passen in het rijtje van ‘Boek en gebak‘.

Het oudejaarsweekend verliep erg rustig, gewoon op mezelf – een bewuste keuze. Vrienden weten en respecteren dit. Die feestdrukte zegt me weinig en is in zekere zin een dag zoals een ander… Blij dat we een bladzijde mogen omslaan :-P.

Vorige edities van ‘Wat het weekend bracht’ via deze [link].

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

21 gedachten over “Wat het weekend bracht (4)

 1. Proficiat Hilde! Het is niet evident om na al die jaren terug te studeren.
  Leuven ken ik eigenlijk niet, maar ben al lang van plan om er eens naartoe te gaan. Ga ik dit jaar zeker doen!

  Like

  1. Dank je, Sandra. Het is deels een eigen keuze geweest om meer toekomstperspectief te krijgen. Eén bachelor diploma is de dag van vandaag niet langer een garantie zo blijkt… En wat Leuven betreft: geef gerust een seintje, ik maak je graag wegwijs als je graag eens samen gaat…? Mooie winkels daar ;-).

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben blij dat de eerste test voor de opleiding goed is verlopen! Ik kan me voorstellen dat het weer even wennen is om terug te studeren. Ik zie hier en daar foto’s opduiken van die tentoonstelling in de Zoo, maar zelf ben ik er nog niet geraakt. Het lijkt me wel de moeite.

  Like

  1. Dag Greet :-). Dank je wel voor het blij zijn en ja…wennen is het idd maar het is een leuke groep van medecursisten en ook de instructeur is een toffe madame :-). Die tentoonstelling loopt nog tot 15 januari, je hebt dus nog kans om ze te zien. ’s Avonds heeft het ook wel iets als alles verlicht is ;-).

   Geliked door 1 persoon

  1. Mocht er van dat beeld een mini-versie voor thuis bestaan, ik had het meteen gekocht :-). Echt vertederend vind ik. Die opleiding is een opleiding in de personeelsadministratie (sociale wetgeving en loonberekening), iets totaal anders maar wel erg interessant :-).

   Geliked door 1 persoon

 3. Leuk dat je in “mijn stad” op bezoek kwam 🙂
  Telkens als ik voorbij de studio van Jeroen Meus loop hoop ik maar dat ze niet aan het filmen zijn 😉 Boekarest is inderdaad een leuke boekenwinkel! “Parsiennes” kende ik zelf nog niet.

  Like

  1. Oh leuk, jouw stad. Misschien moet ik volgende keer maar eens een seintje geven dan…? Kunnen we eens samen naar Boekarest…? Ik hoopte eigenlijk dat ze wèl aan het filmen waren bij ‘Dagelijkse kost’. Helaas, pindakaas :-P.

   Like

 4. Kijk eens aan, Leuven, dan was je niet ver van waar ik woon 🙂 Is een hele fijne stad en Barboek is zeker en vast een aanrader! Veel succes nog met de studies!

  Like

  1. Inderdaad, Evi. Goed om weten dat Barboek zo’n aanrader is, dat onthoud ik graag voor een volgende keer. Alvast bedankt voor de succeswensen :-).

   Like

  1. Ook voor jou een schitterend 2017 (en stralen zàl je hé 😉 ). Die mok…bij Blossom Books.nl en dus ook bij Boekarest in Leuven. Ongetwijfeld ook op andere plaatsen verkrijgbaar.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.