Creaties

DIY: handlettering voor nieuwjaar

[4 tips, 4 x last-minute inspiratie voor nieuwjaarswensen]

Straks is het januari, het leven is al veel te kort – Clouseau kan het nog steeds zo mooi bezingen. En ja, weldra ìs het dan zover: het nieuwe jaar kondigt zich aan. De hele maand januari mag het dan nog: nieuwjaarskaartjes versturen. Had je te weinig tijd de voorbije periode, teveel geloop van hot naar her, tekort aan die bezongen tijd en kom je nu pas op de valreep aan het kaartjes schrijven toe? Geen nood, hier vind je nog wat last-minute inspiratie voor je nieuwjaarswensen :-). Hier met de techniek van handlettering.

Handlettering is iets wat ik in 2016 heb ontdekt. Anders dan met kalligrafie bestaan er voor handlettering (ofte lettertekenen) geen strakke regeltjes maar heb je hierin meer de vrijheid om zelf eigen ideeën toe te voegen. Eens je ermee begint, komt de inspiratie vanzelf :-). Hoe ik dit heb aangeleerd lees je via deze [link].

Tip N° 1: geïnspireerd door een one-liner

In dit geval klonk het originele Life is like a box of chocolates: you never know what you’re gonna get (geplukt uit de film ‘Forrest Gump’ met Tom Hanks). Ik maakte er vervolgens deze variant op:

nieuwjaarskaart
nieuwjaarskaart 1
Tip N° 2: een klassieker

Maar dan wel een klassieker die wat wordt aangekleed. Een toast op het nieuwe jaar/Let’s celebrate un peu…beaucoup…à la folie…

Tip N°3: met een woordje van dank

Een bubbel vriendschap…/Een goeiedag… met termen die passen bij het hele feestgebeuren.

Tip N° 4: geïnspireerd door (de titel van) een boek

In dit geval: het boek ‘Big magic’ van- en door Elizabeth Gilbert, tevens de auteur van het meer gekende ‘Eten, bidden, beminnen’. Ik zag de boekbespreking van ‘Big magic’ een aantal keren de revue passeren bij andere bloggers en ook via Goodreads. Dat heeft me ertoe aangezet om daarmee iets te verwerken in een nieuwjaarskaartje zoals hier:

nieuwjaarskaart 6
nieuwjaarskaart 6

En last but not least: geniet nog van de laatste uurtjes van 2016. Ik wens elke lezer een mooi en vooral gezellig jaareinde toe en een 2017 waarin ieder die dit leest geliefd, gezond en gelukkig mag zijn.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

4 gedachten over “DIY: handlettering voor nieuwjaar

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.