Creaties

Inpakken en weggeven (2) (+ inpaktips)

[Met deze eenvoudige inpaktips is zelf inpakken een feest]

Cadeautjestijd: voor de ene worden geschenken uitgedeeld op kerstavond ofte Boxing day, in de andere familie gebeurt dit op Oudejaarsavond ofte Silvester night. Familietradities, ik hou ervan en vooral hecht daaraan. In onze familie is vooral Kerst een traditioneel feest van gezellig samenzijn, elkaar verrassen en samen genieten. Cadeautjes zèlf inpakken vind ik altijd het fijnste. Waar er vorig jaar met cadeautips werd gestart, brei ik hier graag een vervolg aan met deze bijkomende inpaktips.

Tip N° 1: schoendoos wordt ka-doos
schoendoos
schoendoos

Voor cadeaus die tè zwaar doorwegen om in gewoon geschenkpapier in te pakken biedt een schoendoos al eens een oplossing. De opschriften op die doos of restanten van prijsetiketten worden dan overkleefd met washi tape in bijpassende kleuren. Ook de geschenklinten werden in dezelfde kleur zorgvuldig afgestemd op het geschenk net zoals de cadeaulabels.

Tip N° 2: ‘rondje’ knutselen
rondje knutselen
rondje knutselen

Op inpakpapier met bolletjes werden uit een restje geschenkpapier van vorig jaar rondjes geknipt en ingepast in de voorgedrukte bolletjes. De ‘Hohoho’ op het cadeaulabel werd handgeschreven herhaald op het geschenk. Met touw in dezelfde kleuren als zowel het cadeaulabel als de opgekleefde rondjes wordt het geheel afgewerkt.

Tip N° 3: tafelvoile als extra accent
tafelvoile
tafelvoile

Over het onderste gedeelte van dit geschenk werd nog een laagje voile gedrapeerd en vastgeniet. Enkele bijkomende stroken washi tape in hetzelfde kleurenthema en dito touw deden de rest. Ook hier werden cadeaulabels afgestemd op de kleur van het geheel.

Tip N° 4: simpel maar mooi
simpel maar mooi
simpel maar mooi

In de handel vind je tegenwoordig al inpaklinten die verder niets méér vragen zoals deze linten in dezelfde kleur als het geschenkpapier met accenten zoals een mini kerstboom en kralen. Een simpel sisaltouw waaraan het geschenklabel wordt vastgemaakt past er dan ook weer bij.

Inpakmaterialen: waar vind ik ze?
 • geschenkpapier: Kruidvat
 • washi tape: Zeeman
 • inpaktouw: Hema
 • cadeaulabels: jaarlijks gratis bij Libelle
 • tafelvoile: Casa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pak jij graag zelf cadeautjes in? Welke zijn jouw inpaktips?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 gedachten over “Inpakken en weggeven (2) (+ inpaktips)

  1. De Flow, daar blader ik ook graag door 🙂 al zal ik eerder een ‘Libelle’ kopen (in onze bibliotheek kan je gelukkig ook tijdschriften uitlenen – goed idee voor m’n volgende bib bezoekje).

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor het compliment. Ik doe dat ook heel graag, zo cadeautjes inpakken, alleen al de gedachte er mensen een plezier mee te doen vind ik leuk. Tof dat je wat hebt aan de inpaktips :-).

   Like

 1. Wij hebben blijkbaar deels dezelfde washi-tape in huis. 😉 Dit jaar heb ik de verpakking vrij sober gehouden vermits ik al wat tijd kwijt was aan de meer dan 50 kerstkaarten. Toch heb ik met mijn Double Do enkele cadeaulabels gestansd en met houten ijssterren (die ik bij Wibra) kocht de verpakkingen wat opgevrolijkt.

  Like

  1. Dit jaar kocht ik niet veel knutseldingen bij om de eenvoudige reden dat er nog veel materiaal voorhanden was. Zo ook quasi alles wat op de foto’s te zien is. Zelfgemaakte kerstkaarten zijn natuurlijk altijd mooi en begrijpelijk dat je daar dan meer tijd hebt ingestoken waardoor minder tijd voor verpakkingen. Stansen ja dat ken ik ook en embossing en zo, ook leuk om doen. Houten ijssterren, klinkt in elk geval ook mooi.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.