Dag boek

Boekenbuit Q4 – 2016

[Waarom ik deze boeken het afgelopen kwartaal dan tòch heb gekocht]

Per kwartaal kom ik hier die boeken uit de doeken doen die ik aankoop.  In een vorige reeks [Je bent wat je leest] gaf ik een overzicht van boeken die ik meebracht van de bibliotheek. Het draaide dan telkens rond de thema’s Kook/Doe/Wees/Lees. Die lijn wil ik hier nu doortrekken met de aangekochte boeken per kwartaal.  Dit is meteen de laatste boekenbuit van dit jaar. Temidden de feestvoorbereidingen vind je hier mogelijk nog inspiratie voor een leuk Nieuwjaarscadeau :-). Een overzicht.

Kook (1 boek)

Niet veel soeps 🙂 hier (tenzij vooràl dure kookboeken). Tussen het overaanbod aan kookboeken – en  zéker nu met die feestdagen die eraan komen – sprak dit me nog het meeste aan:

Supersnelle verrines – uitgeverij Deltas

Supersnelle verrinesVoor feestelijke hapjes en dito desserts zijn er nu verrines (terrines dans un verre 🙂 ). Hoewel telkens bereid met gewone basisingrediënten, krijgt het toch nèt dat tikkeltje meer door de mooi ogende presentatie, lekker bovendien :-). Creatief in de keuken dus, dankzij verrines.

Ik probeer graag op voorhand (nieuwe) recepten uit voor tijdens de feestdagen. Dit boekje leent zich daar uitstekend toe.

 

Standaard boekhandel prijs: 10,95,-

 

Doe (2 boeken)

Elke Vanelderen – Van naald tot draad

Afbeeldingsresultaat voor van naald tot draad

Dat ik opnieuw creatief aan de slag zou gaan. Daartoe zelfs een volledig jaar avondschool zou volgen. De stikmachine die ik initieel kocht om – eindelijk –  zèlf broeken in te korten kreeg al gauw een nieuwe wending. En daar ben ik wàt blij om! Tijdens m’n bezoekje aan het hobbysalon, vond ik dit superleuke boek, echt iets voor een beginner als ik :-). Met duidelijke instructies, stap-voor-stap projecten om meteen zelf aan de slag te kunnen.

Men leert..

 • de verschillende soorten stoffen kennen
 • verschillende naaisteken onder de knie krijgen
 • een patroon tekenen
 • eenvoudige kleine projecten uitwerken (zoals placemats/een kussenhoes/een herbruikbare boodschappentas/keukenschort…)

Lannoo prijs tijdens het hobbysalon: 6,-

Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo!

Handlettering doe je zo!Meteen na aankoop (letterlijk, ècht wel) ben ik hiermee aan de slag gegaan. Hoe me dat afgaat, liet ik daarzo weten in een aparte blogpost.

Waar men voorheen vooral kalligrafeerders aan het werk zag, is handletteren (ook wel lettertekenen genaamd) nu vooral hip. Erg leuk om doen en het leent zich voor allerlei gelegenheden. Voor wenskaarten, cadeaulabels, menukaarten tot zelfs muurschilderingen  en decoratie. Toepasbaar op papier maar ook op krijtbord of zelfs op glas. Er zijn een aantal boeken rond handlettering op de markt, dit boek sprak me in dat aanbod het meeste aan qua opzet, manier van uitlegggen, tips & tricks, waar je dan zoal inspiratie vindt voor eigen toepassingen etc.

Pipoos prijs: 14,95,-

Wees (1 boek)

Jolijn Hendriks – Puur lichter leven

 

Puur lichter leven - Jolijn Hendriks

Volgers  zagen het hier al enkele keren de revue passeren, dit non-fictie boek. Ik verwijs dan ook graag naar de eerdere recensie die ik hierover schreef. Er zijn al vele boeken rond dit onderwerp (hooggevoeligheid) geschreven en dit is voor mij toch wel een van de meest toegankelijke. Me deze aankoop nog geen seconde beklaagd, een schat om in huis te hebben.

Standaard Boekhandel prijs: 14,99,-

Lees (3 boeken)

Kristin Hannah – Twee zusjes

Afbeeldingsresultaat

 

Van deze auteur las ik ‘Wie naar de sterren grijpt’ (mijn recensie hierrond vind je op Goodreads). Ik vond dit zo mooi geschreven dat ik benieuwd was naar méér. Haar meest recente werk ‘Verder dan de sterren‘ ligt intussen ook al enkele maanden in de winkel. Wat me ook opvalt: boeken die zijn uitgegeven bij The House of Books spreken me telkens opnieuw aan. Zo ook deze roman ‘Twee zusjes’.

Meghann is een succesvol echtscheidingsadvocaat. Jaren geleden werd zij, door een ruzie met haar stiefvader, gedwongen tot een hartverscheurende keuze waarmee ze de liefde van haar zus Claire verspeelde. Inmiddels gelooft Meghann helemaal niet meer in liefde en vriendschap.
Claire is voor de eerste keer in haar leven verliefd. Terwijl haar trouwdag nadert, neemt zij contact op met haar zus. Na meer dan twintig jaar zullen Meghann en Claire  – die denken niets meer met elkaar gemeen te hebben – elkaar eindelijk weer zien. De moeilijke jeugd die zij samen deelden is echter nog lang niet vergeten. (BRON: Boekenvoordel)

Boekenvoordeel prijs: 4,99,-

Tatiana De Rosnay – Het appartement

Het appartement

‘Haar naam was Sarah’, een roman die me voor eeuwig en drie dagen zal bijblijven van deze auteur. Beklijvend mooi! Ook hier was ik dus benieuwd hoe ik ander literair werk zou smaken. ‘Het appartement’ valt eerder onder de noemer thriller. Een auteur die verschillende genres schrijft weet me altijd wel te boeien.

Een jonge vrouw, Colombe Barou, wordt door haar bovenbuurman ’s nachts uit haar slaap gehouden. Wanneer ze besluit zijn appartement binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen. Met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de lezer tot de laatste pagina in haar greep te houden. (BRON: Standaard Boekhandel)

Action prijs: 2,95,-

 

Mary Kubica – Bevroren

BevrorenEen boek dat leest als een trein, een ware page-turner. De korte inhoud op de achterflap heeft mijn verwachtingen dus ruimschoots ingelost. M’n boekrecensie hierover lees je in een eerder bericht (Book challenge –  update  # 10).

Colins opdracht is duidelijk: Mia Bennett, dochter van een prominente rechter, ontvoeren en afleveren bij zijn opdrachtgever. Hij treft haar in een bar en krijgt haar zover dat ze met hem meegaat. Maar dan verandert er iets en van het ene op het andere moment besluit hij haar mee te nemen naar zijn blokhut, ver van de bewoonde wereld. Een zenuwslopende tijd breekt aan. Voor Colin en Mia, die samen vastzitten in een claustrofobische situatie. Voor rechercheur Gabe Hoffman, die weet dat in een vermissingszaak elk uur telt. En voor Mia’s familie, die geen idee heeft waar hun dochter is en of ze nog leeft… Wordt het Colin uiteindelijk te heet onder zijn voeten en levert hij Mia alsnog af, of heeft hij zo zijn eigen plannen met haar?
(BRON: Standaard Boekhandel)

Standaard Boekhandel prijs: 5,-

Van deze auteur ligt momenteel ‘Ben zo terug’ in de winkel.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

11 gedachten over “Boekenbuit Q4 – 2016

  1. Een boek heb ik hiervan al gelezen, dat van Mary Kubica en vond ik in elk geval al heel goed ;-). En btw: gisteren ook nog naar Boekenfestijn Gent 🙂 geweest …

   Like

 1. Het Handlettering -boek spreekt me al een hele tijd aan. Alleen weet ik zo niet meteen of ik er de tijd ga voor vinden om me er echt op toe te leggen. Ik weet dat het een luxeprobleem is maar ik heb nogal veel hobby’s en net als de meeste mensen niet voldoende tijd. 😉

  Like

  1. Ik heb me voorgenomen om enkel nog die hobbyboeken te kopen waar ik dan ook ècht iets mee aanvang. Het handletteren lukt nog steeds…al begrijp ik jou heel goed ivm dat ‘weinig tijd’. Soms moeilijk om te kiezen hé tussen al die creatieve hobby’s, voor mij ook heel herkenbaar…

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik vond Verder dan de sterren een beetje een tegenvaller, de voorganger over dezelfde personages was veel beter. Maar De Nachtegaal blijft bij uitstek mijn favoriete boek van Kristin Hannah.

  Like

  1. …Dan denk ik dat we het over hetzelfde boek eens zijn. Ik las ‘Wie naar de sterren grijpt’ en vond dit ook mooi geschreven. ‘Verder dan de sterren’ heb ik nog niet gelezen… Dank je voor de bijkomende tip re. ‘De nachtegaal’ van diezelfde auteur.

   Like

  1. Benieuwd dan naar jouw bevindingen over het boek dat jij gekozen hebt ;-). Ik ben er in oktober mee gestart en vind het nog steeds inspirerend, heb er ondermeer m’n kerstkaartjes mee geschreven :-).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.