Creaties·Fragmenten

Nog ergens in een doos – terugblik 2016

Een hele tijd terug – om exact te zijn begin dit jaar – postte ik hier het bericht Nog ergens in een doos. Daarin een overzicht van wat ik zoal wilde realiseren het afgelopen blogjaar. De onderwerpen die ik eens vaker aan bod wilde laten komen, hobby’s die ik hier wilde delen, nieuwe ideeën die ik uit de doeken wilde doen.

Nu het jaareinde nadert wordt het tijd om hierrond de balans op te maken. Werden deze plannen gerealiseerd? Of kon het beter? Of slechter? Af en toe aan [RBB link] zelfreflectie doen kan geen kwaad me dunkt :-).

De voornemens op een rijtje

In 2016 wilde ik hier meer komen delen rond…

 1. Aromatherapie
 2. Papier plezier
 3. Handwerken
 4. Juwelen
 5. Fotoboeken
 6. Gedichten
 7. Decoraties

Mijn kritische geest leert me dat de meeste van deze onderwerpen/thema’s werden benaderd, zij het niet in die mate waarin ik me zulks had voorgenomen, om uiteenlopende redenen… Voor (1) kwam ik hier toelichten hoe je zelf verzorgingsprodukten kon maken op basis van plantaardige crème met toevoeging van zuivere etherische olie en hoe deze aromatherapie kan worden toegepast in ieders dagelijkse bestaan. In Haar baddag een en ander over de toepassing hiervan tijdens het badritueel.

aromatherapie: basis
aromatherapie: basis

Voor (2) werd er begin maart hierrond iets geschreven rond Project life ofte hoe ik papier recycleer en hier iets creatief mee tracht te doen. In dat verlengde van Papier Plezier ontdekte ik tevens het fantastische Handlettering – een nieuwe hobby om (zelfgemaakte) (Kerst)kaartjes een persoonlijk accent te geven.

Voor (3) schreef ik me in voor een jaartje avondschool -> basis naaien en toonde al eens een uitgewerkt project hierrond. Lees verderBlogtour – Over stofjes en rokjes.

(4) Is bij een voornemen gebleven. Te weinig tijd, teveel andere creatieve hobby’s en activiteiten. Een zelfgemaakt juweel schenk ik evenwel al eens weg, in zo’n give-away zoals onlangs ter gelegenheid van 1 jaar bloggen.

(5) Toelichting rond de fotoboekservice die ik al sinds jaar en dag trouw gebruik  (+ tips) in Nog ergens in een doos: het fotoboek; andere fotoboek services heb ik evenwel nog niet uitgeprobeerd. Ik ben immers van het principe: Waarom veranderen als men tevreden is…? Of misschien overweeg ik naar de toekomst toe een digitaal fotokader…

thema 'black & white'
thema ‘black & white’

(6) Gedichten komen hier beter niet te vaak aan bod om de eenvoudige reden dat deze vooral talrijk aanwezig zijn in m’n grijze hersencellen als het een mindere periode is, zoals toen.

(7) Hoewel ik boordevol ideeën zit dienen ook hier keuzes gemaakt te worden. Soms lukt het al eens om daarrond iets te komen delen, zoals in Pomander en pommes ‘anders’ of ook nog in Pasen.

heerlijk geurende citruspomander
heerlijk geurende citruspomander

Met andere woorden: deze plannen zijn grotendeels gerealiseerd. Voor 2017 liggen er alweer nieuwe ideeën klaar. Laat het onverwachte u verrassen :-).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Welke zijn jouw creatieve hobby’s? 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “Nog ergens in een doos – terugblik 2016

 1. Wat heerlijk dat je zo kunt knutselen! Ik heb dat al jaren niet gedaan :S Als kind knutsel en teken je zo ongeveer de hele dag en op een gegeven moment raak je dat dan helaas kwijt, althans, zo gaat dat bij de meesten. Ik heb wel een paar jaar een cursus tekenen en schilderen gedaan, wat erg leuk was.

  Liked by 1 persoon

  1. Het is dan ook voor mij een ware uitlaatklep om m’n energie in kwijt te geraken en werkt bovendien erg ontspannend. Ook bij mij heeft dit jarenlang aan banden gelegen, om diverse redenen. Maar zoiets verleer je niet gauw, Lalagè ;-). Nu toch wel een beetje benieuwd naar dat teken-/schilderwerk van jou :-).

   Liked by 1 persoon

  1. Haha Sofie…crea-bea, ja inderdaad. Welja, alles bijeen toch best oké als ik het nu zo bekijk. Ik zal het nog niet zo gauw verleren ;-). Dank voor de leuke reactie, die toverde spontaan een lach op m’n gezicht. 🙂

   Liked by 1 persoon

  1. Dank je, Samaja, voor de bewonderende woorden. Voor kleuren voor volwassenen is er een enorm aanbod op de markt hé, dat is dan weer iets waarvoor ik het geduld niet zou kunnen opbrengen maar vind het wel knap hoe anderen dit doen ;-). Fotoboeken maken is ook leuk natuurlijk èn een vorm van creativiteit. Net zoals bloggen, wat ik zie als creatief schrijven. 🙂

   Liked by 1 persoon

 2. Ik bewonder zulke creatieve mensen. Zelf ben ik helemaal niet creatief (zit in de familie zoals je hierboven al zag)! Vorig jaareinde had ik me voorgenomen om regelmatig iets in het kader van aromatherapie te posten. Helaas is at er niet van gekomen.
  Ben benieuwd naar wat nog komen gaat bij jou!

  Like

  1. Van ieder valt wel iets te leren, Sandra. Dank je voor de positieve reactie, dat je daarin anderen bewondert. Ik lees ook graag blogs die mij op hun beurt iets kunnen bijbrengen. Gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde te denken/-zijn. 😉 En ja…er liggen alweer nieuwe ideeën hier op de planken…

   Liked by 1 persoon

  1. Die plannen hebben sowieso (deels) te maken met die creativiteit, Evi en dank je voor je enthousiasme :-). Dat creatieve heeft er al van kinds af aan in gezeten, ik verleer het niet vrees ik…

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.