Creaties

Blogtour: over stofjes en rokjes

[5 sites, 5 inspirerende websteks voor naald en draad]

Hoeft het nog gezegd, dat ik er enkele nieuwe creatieve hobby’s op nahoud en daar nu zoveel plezier aan beleef en voldoening uit haal? Heb je wat gemist, kijk dan zeker eens naar het eerdere bericht ‘Handletteren en handwerken‘. Sinds mijn naaicursus aan de avondschool ga ik ijverig op zoek naar leuke stofjes allerhande.

Van vintage tot stijlvol klassiek over ro(c)kig tot oerdegelijk met dat tikkeltje stoer. Je vindt het allemaal via het geweldige aanbod aan stofjes en rokjes via blogs/websteks/Facebook pagina’s en dies meer. Ik beleef er werkelijk vele ontspannende uurtjes aan, aan die naaicursus.

Om te beginnen, hebben we een leuke groep. Van alle leeftijden en toch voelt het als één geheel. Er wordt naarstig wat afgewerkt, afgelachen ook :-). Dit alles onder het altoeziende oog van onze leerkracht, G., een toffe madame die er de spirit goed in houdt. Het geeft de kriebels om binnen afzienbare tijd aan de slag te gaan voor…

speldenkussen - bovenkant
speldenkussen – bovenkant

 

 • een speldenkussen
 • een keukenschort
 • een leuk make-up tasje en grotere opbergtas
 • een schoudertas
 • een sunny pants
 • een rokje

Niet te verwonderen dus, dat evenementen zoals een stoffenfestival (NL – ondermeer in Hulst), stoffenspektakel of stoffencircus soms moeilijk te weerstaan zijn. Daarnaast zijn er ook talloze mooie websteks waar je on-line stofjes kan aankopen.  Persoonlijk ga ik liefst ter plaatse om de kwaliteit van die stoffen te voelen en ik geniet daar ook van. In mijn hoofd spelen zich dan al enkele ideeën af waarop ik me op voorhand kan verheugen.

Omdat ik echter graag deel – dat blijft tot slot de opzet van deze blog – ben ik zelf gaan rondstruinen in die verschillende websteks waar ik vooral veel inspiratie vond. Deze keer ging ik het over de grenzen heen zoeken :-). Enerzijds omdat ik gewoonweg een zwàk heb voor ondermeer alles wat Engelse interieurs betreft (so romantic), anderzijds omdat ik hier enkele volgers heb uit het buitenland die dit vermoedelijk wel weten te smaken ;-).

Alicecaroline (UK): Alice Garrett maakte van haar passie voor bedrukte stofjes haar werk. Hier vooral liberty stofjes voor fervente quilt liefhebbers.

amybutlerdesign (USA): Mooie ontwerpen hier, voornamelijk met vintage look.  Hier kan je ook ontwerpen downloaden en afdrukken. Koop je liever de stoffen aan, dan vind je via de shop locator per land (van NL tot USA) de dichtstbijzijnde winkel voor al deze mooie prints.

Ingevilt (NL): Over wat je zoal kan maken met vilt: van interieurdecoratie, gebruiksvoorwerp tot een combinatie met andere bijpassende voorwerpen. Mooie webstek met een mooie, originele onderverdeling (ingevilt/ingebeeld/ingericht en inge-contact 🙂 ).

misformake (UK): Héél veel stofjes hier, bij ‘M is for make’ (ik las het eerst verkeerdelijk als mis for make). Van bloemen- en dierenprints over vintage stofjes tot strak modern. Mooi mooi!

Thenewcrafthouse (UK): Rosie en Hannah zijn de twee dames die schuilgaan achter deze blog. Tijdens hun jeugdjaren leerden ze samen breien op de schoolbus en vinden het leuk om traditionele technieken toe te passen in moderne projecten. Je vindt er ook knutselpakketten.

Kijk zeker ook eens bij Lilliepawillie die op haar naaiblog ook graag tips deelt.

Wordt verwacht: Boekenbuit Q4 – 2016 en iets over een leuk boek voor wie pas leert werken met de naaimachine ;-).

Meer lezen?

Onder de aparte pagina Naai ateljeeke onder list-it-up (menu bovenaan) een lijstje met de afgewerkte naaiwerkjes.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Heb jij nog bijkomende (s)toffe(n) tips? 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Advertenties

21 gedachten over “Blogtour: over stofjes en rokjes

  1. Zo heeft ieder wel iets waar men zich goed bij voelt, Lize. Ik ben die cursus voornamelijk beginnen volgen om – zoals nu ook het geval is – zelf kleding te kunnen verstellen. Dat dit een positieve (lees: creatieve) uitdraai zou hebben had ik in de verste verte niet durven dromen.

   Liked by 1 persoon

  1. Zal ik zeker doen :-). Ieder heeft wel iets waar diegene goed in is. Ik bewonder ook anderen om datgene waar ik dan weer minder goed in ben. Precies dat maakt het leuk. Gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde te zijn ;-).

   Liked by 1 persoon

 1. Ik heb voor mijn jongens wel één en ander zelf gemaakt, en zou er dringend weer eens aan willen beginnen. Niet meer voor de jongens – ze zouden mij zien komen! – maar eerder leuke dingen om te gebruiken met kruiden, en kussens, tafelkleedjes, decoratie… dat soort dingen.
  Wat ik wél al terug van onder het stof haalde: mijn breipriemen.

  Liked by 1 persoon

 2. Zo leuk om dit te lezen!! Ik ben echt keiblij dat je er zoveel creatief plezier in kan vinden!! Bedankt ook voor de tips, ik ga ze zeker wel eens bekijken! En zo lief dat je m’n blog vermeld hebt zeg, echt heel heel fijn! dankjewel!!
  Ik koop trouwens veel online (bijna alles), maar net als jij gaat niks boven het echt kunnen voelen aan de stoffen. Dat valt hier in Amerika helaas dik tegen qua afstand en zo, dus profiteer er maar van daar in België 😉

  Moest je nog inspiratie zoeken, kan ik je een paar leuke facebookgroepjes doorspelen ook, bv. ‘de stoffemiekes’, ‘naaien voor vriendinnen’, ‘naaien voor dames’, en er zijn er nog. Ook een aantal Amerikaanse, bv. ‘sew and tell’. Zo heb ik al heel veel ontdekt! en via naaiblogs natuurlijk ook, zo zijn er echt heel veel!
  Moest je ooit eens iets specifieks zoeken, mag je ’t me altijd vragen, wie weet kan ik je verderhelpen!

  En vooral blijven doen en proberen, want ècht, al doende leert men!! In het begin kon ik enkel recht stikken, kussenslopen en een dekentje maken, en nu kan ik toch alleszins al een heel pak meer 🙂 Dat tussen toen en nu er ontelbaar veel fouten gemaakt zijn, er waarschijnlijk kilometers draad terug losgetornd moest worden, en dat er veel gevloekt is, dat hoort er ook bij. En dat weegt niet op tegen het plezier van denken, doen, creëren, iets zien tot stand komen, en het grote plezier dat ik telkens weer beleef aan het afgewerkte stuk 🙂

  heel veel plezier nog!!!

  Like

  1. Bedankt Barbara voor al die leuke, nuttige, inspirerende bijkomende tips :-). Ook voor jouw uitgebreide reactie, altijd fijn om lezen ook hoe het je daar vergaat via jouw blog. Ik moest wel eventjes lachen – met veel herkenning evenwel – over dat lostornen en opnieuw beginnen, kilometers draad die dan verloren gaat, gevloek… een open en heel eerlijke reactie en zoals je terecht zegt: dat hoort erbij en daar moet ieder die eraan begint ook door. Wat daarna volgt is plezier in het bedenken, doen en creëren. Intussen zijn we volop bezig aan de keukenschort en ligt er alweer een ander projectje klaar ;-). Het linken is overigens met veel plezier gedaan, jij gaf me immers dat spreekwoordelijke duwtje in de rug om te beginnen aan dit wonderlijke avontuur ;-). Wordt ongetwijfeld vervolgd.

   Like

   1. en jij dankjewel opnieuw voor je fijne reactie!! haha, zo blijven we weeral bezig he! ik vind jouw persoonlijke reacties ook altijd superfijn! Als we ooit wat langer terug in belgië zijn, of definitief, denk ik dat wij eens samen een theetje of zo moeten gaan drinken 🙂 volgens mij zou ik het wel met je kunnen vinden 🙂

    Like

   2. Ik denk idd dat we heel wat zullen afkletsen dan. Ik begrijp evenwel dat je nu vooral je familie en vrienden wil zien nu je hier bent ;-). Geniet ervan Barbara en alvast een fijne Kersttijd toegewenst.

    Liked by 1 persoon

 3. De stoffenwinkel in Kapellen is ook de moeite qua prijs én aanbod. Een tijdje terug kwam ik in Eindhoven onverwachts ook een mark tegen met verschillende stoffenkramen. Het leek me een gewone wekelijkse markt als bij ons maar misschien waren die stoffenkramen een eenmalig iets. Persoonlijk vind ik de blog van Refashionista ook erg leuk. Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat ik er ging kijken maar die Amerikaanse vrouw zoekt steeds leuke koopjes in kringloopwinkels en verwerkt ze dan tot iets dat helemaal haar smaak is. Er zitten soms prachtige voor -en na projectjes bij.

  Like

  1. Zo tof, al die bijkomende tips. Dank je wel! Wij zijn zo ook eens op een zondag naar Hulst eropuit getrokken en toen was er ook heel toevallig zo’n stoffenmarkt. Vond dit echt heel leuk. Ik ga zeker eens kijken naar die blog, echt wel leuk. 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.