Fragmenten

Tag: 9 vragen aan mezelf

Ik vroeg Isabelle van The Picnic guest of ik deze tag eens mocht overnemen. En ja, dat kon, dat mocht. Bij deze dus een volgende tag dat jou, beste lezer, weer een kijkje laat nemen in m’n eigen wereldje. OK here we go…

 1. Hoe zou jij je interieurstijl omschrijven?
  Een mix van modern met klassiek. M’n kasten en eettafel zijn eerder modern, terwijl m’n salontafel uit robuust hout is vervaardigd (weegt lòòdzwaar) en het salon (een toonzaalmodel) ook klassiek is getint. Ik hou van opbergmandjes uit natuurlijke materialen, bijpassende kussens en een mooi harmonisch geheel en vooràl niet teveel decoratieve elementen (al dat afstofwerk 😛 ). Voor mij geen circus van kleuren.
 2. Je toekomstige prince charming wil een citytrip boeken. Welke bestemming zou je stiekem influisteren?
  Daar hoef ik geen seconde aan te twijfelen. Een romantische citytrip? Dan denk ik spontaan aan Wenen. En doe er Stift Melk (een imposante abdij) dan meteen maar bij. En een avondje uit voor het bijwonen van een opvoering van een van Mozarts opera’s (‘Die Zauberflöte’ met Papageno…). En Sachertorte/Apfelstrudel met heisse Chokolade als kers op de … euh… taart. [Toevallig – terwijl ik deze post aan het schrijven was – in Van Gils & Gasten op 25/10/’16 waarom Mozart zo’n genie was. Alsof het zo moest zijn.]
 3. Wie zou je gps mogen inspreken?
  Als ik aan een mooie, aangename stem denk, dan brengt dit mij spontaan bij de stem van Chris Dusauchoit.
 4. Wat is voor jou comfort food?
  Onder comfort food versta ik datgene dat me troost biedt en me tot rust brengt. Een warme choco, een rustgevende thee, zo’n heerlijke chai latte, milk and honey, parmezaanchips uit de oven à la Pascale ;-),…
 5. Mogen we je daarvoor ’s nachts wakker maken?
  ’s Nachts wil ik vooral…slapen. Dus neen, dank u, me wakker maken voor comfort food en me uit m’n comfortabele nestje halen? No thanks.
 6. Welk beroep zou meer waardering mogen krijgen?
  Elk beroep in de zorgsector. Of beroepen die te weinig in dank worden afgenomen doch die anderen toch maar eventjes het leven gemakkelijk maken: brandweerlui, de mannen (en vrouwen) die zorgen voor de vuilnisophaling, postbodes, poetshulpen, elke vorm van vrijwilligerswerk… Nu ja, in feite verdient elk beroep respect en waardering, toch?
 7. Met welk soort humor kan je lachen?
  Humor die me aan het lachen maakt is taalhumor (à la De Nieuwe Snaar), of zoals die van Begijn Le Blue in ‘Speciaal voor u’ (tranen met tuiten gelachen toen), à la Loslopend wild (met of zonder gevogelte), Foute vrienden, Wat als…, en van Stand up comedienne Els De Schepper. Ook Het eiland en Eigen kweek zijn twee reeksen die ik met een brede lach op het gezicht heb gevolgd. Anderzijds heb ik het niet zo begrepen op sarcasme.
 8. Aan welke smaak heb je een hekel?
  De geur van truffelolie doet me op een of andere manier kokhalzen. Dus mogelijk zal ik truffels an sich ook niet meteen lusten. Wat ik ook niet lust is orgaanvlees. Verder ben ik nogal een gemakkelijke wat smaken betreft.  Ik lust – vrijwel – alles tenzij m’n lichaam dit niet goed verteert. Afwisseling in een eetpatroon, daar voel ik me ook het beste bij als flexitariër.
 9. Wat zou je graag nog eens doen?
  Oh hier kan ik wel enkele dingen bedenken uit m’n Bucket list. Zo offhand denk ik dan aan een of ander microavontuur, nog een of andere dansstijl aanleren (salsa/oriëntaalse dans/Schotse dans*), reizen over het algemeen. Maar dat is geen must, hardop dromen is ook al eens leuk. En ben best wel gelukkig en dankbaar om m’n leventje zoals het nu loopt na die wake-up call :-).

FOTO: Wenen, Schönbrunn,  tijdens een schoolreis (jaren ’90)

Ook gelezen: 10 vragen aan mezelf (door Isabelle op haar blog The Picnic Guest)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21 gedachten over “Tag: 9 vragen aan mezelf

 1. Wat fijn om je op deze manier beter te leren kennen. Ik schrok wel even van je ernstige ingreep. Blij dat alles nu goed gaat.
  Wat de truffelolie betreft. Wees blij dat je ze niet lust. Jouw lichaam geeft het juiste signaal…. Truffels zijn onbetaalbaar. In die olie zit echt geen truffel. De truffelolie in supermarkten is zo goedkoop omdat het ‘truffelaroma’ niets anders is dan een restproduct van olieraffinaderijen. Dat restproduct ruikt sterk naar truffels en één duizendste milligram is genoeg om de fles olijfolie de juiste geur te geven…

  Like

  1. Vandaar dus… weer wat bijgeleerd, waarvoor dank. M’n aanvoelen was dus juist wat die truffelolie betreft. En ja… (stilte)… ik ben toen ook enorm geschrokken van het nieuws ivm die ingreep. Intussen zijn we alweer zovele maanden verder en gaat het veel beter met me. Dank je voor je fijne en ook begripvolle reactie. Much appreciated.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wenen vond ik – samen met Chicago – de mooiste en leukste stad die ik ooit bezocht heb! Ik ben een slechte slaper, dus mij moeten ze ook voor niks wakker maken (als ik slaap…)

  Like

  1. …tot men er geweest is, daar in dat mooie Wenen ;-). Ik houd er in elk geval zeer mooie herinneringen aan over al is het dan tientallen jaren geleden. Die tag vond ik een hele leuke om in te vullen (nogmaals bedankt dat ik ‘m mocht/kon overnemen 🙂 ).

   Like

  1. Oh interessante link Barbara, dank je wel. En wat dat tangodansen voor jouw mama betreft: men is nooit te oud om te leren hé. Echt tof om lezen en leuk dat ze daarin haar passie heeft gevonden :-).

   Geliked door 1 persoon

 3. Altijd leuk om je wat beter te leren kennen Hilde. Chris Dusauchoit heeft inderdaad een erg mooie stem. Sinds ik eerder dit jaar Chai Latte ontdekte ben ik daar helemaal gek van. Ik moet het alleen nog eens een keertje thuis proberen klaarmaken maar vermits ik toestel heb om melk te stomen zal het toch een beetje anders smaken.

  Like

  1. Dank je, Liesbet. Ik vind dat ook leuk om doen, het invullen van zulke tags. Werkt altijd inspirerend voor een blogje :-). Die Chai Latte die ik heb gevonden (zie linkje) komt van bij de Albert Heijn, echt wel lekker en zò klaar ;-).

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.