Fragmenten·Ontdek je plekje

Wat het weekend bracht

Weekend, dat start voor mij op vrijdagavond al. Wanneer het weekritme gestaag vertraagt, een vooruitzicht op langer mogen slapen, datgene doen wat we graag doen en waarin we de juiste ontspanning vinden. Doe mij maar een wandeling in de natuur, verdwalen in een goed boek of simpelweg thuis genieten.

Na een telefoontje met eerder teleurstellend nieuws (vrijdag) was ik er wel aan toe, aan zo’n relax weekend. Op vrijdagavond werd dit alvast goed ingezet met zo’n ovenheerlijke, hartverwarmende quiche. Ik bereidde deze met wat restjes van de voorbije dagen, te weten zalm, prei en kruidenkaas. Hier werd lekker van gesmuld (en niet alleen door mij 🙂 ). Lang leve kliekjesdagen.

De (laatste) uitleentermijn van de boeken uit de bib was inmiddels bijna verstreken dus begaf ik me zaterdagmorgen als de hazewind richting bibliotheek. Ik vertoef daar graag. Niet alleen voor de sfeer, de rust die daarvan uitgaat en natuurlijk de boeken, ik geniet dan ook van die mooie omgeving rond onze bib. Zeker ook het vermelden waard zijn de spontane babbels die er alzo ontstaan :-). Bij het verlaten van het bib gebouw kruiste onze burgervader zelfs toevallig m’n pad. Een vriendelijke goeiedag is nooit veraf.

 

 

Overigens ook zeer tevreden met de interessante boekenbuit die ik er vond (vooràl de nieuwste Karl Ove Knausgard – Herfst –  vond ik een mooie vangst). Het eerste – en zeker niet het laatste – boek dat ik overigens van deze Noorse schrijver reeds gelezen heb en wat me altijd zal bijblijven is Liefde (Mijn strijd # 2).

Karle Ove Knausgard – Herfst

Eens terug thuis heb ik me dan na het middagmaal volop aan het lezen gezet. Temeer omdat ik me de nu komende week eens aan zo’n heuse Read-a-thon wil wagen. Ik stond natuurlijk al een beetje voorop in m’n leesplanning want met dit boek ‘De kleur van de sterren’ (een aanrader!) begon ik aan die leesmarathon op donderdagavond. Couldn’t wait :-).

De kleur van de sterren
Eveline Vanhaverbeke – De kleur van de sterren

Eveneens op zaterdag gaf ik de auto een goede wasbeurt. De bandenspanning hoefde ik deze keer niet te controleren (ik doe dat normaal gezien uit gewoonte ook). M’n auto kwam immers net uit onderhoud èn was door de automobielinspectie geraakt. Over de vanzelfsprekende geplogenheden (wassen, strijken, inkopen doen, kuisen, koken, administratie, opruimen) ga ik hier niet uitwijden (saai – saaier – saaist). Wèl over het leuke feit dat ik dan de tijd heb gevonden om enkele van die heerlijke kostuumfilms/kostuumdrama’s te kunnen (her)bekijken die al een tijdje geprogrammeerd stonden. Lekker chill.

Mijn mini filmmarathon bestond uit:

The other Boleyn girl (official trailer) met Natalie Portman, Scarlett Johansson
&
Rob Roy (official trailer) met Liam Neeson
&
Far and away (official trailer) met Tom Cruise en Nicole Kidman

Zondagmorgen genoot ik naar goede gewoonte eerst van een badmoment. De verhoopte zonnige zondag, zoals was voorspeld, is het niet geworden. Maar niet getreurd… hierdoor kon ik ijverig verder lezen voor m’n leesmarathon.  Zo was mijn weekend alvast mooi ingevuld en vond ik de nodige energie terug om er vanaf maandag opnieuw tegenaan te gaan, met nieuw herwonnen moed. Hierna nog enkele bijkomende foto’s van datzelfde uitstapje naar de bib…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

15 gedachten over “Wat het weekend bracht

 1. Wat een heerlijk weekendje! Het klinkt relax en ontspannend. Ik heb eigenlijk nog nooit iemand aangesproken in de bib. Misschien moet ik dat toch maar eens doen 🙂

  The Other Boleyn girl is mijn lievelingsfilm 🙂

  Like

  1. Die babbel kwam eigenlijk heel spontaan op het ogenblik dat ik daar foto’s a/h maken was. Zo van ‘Toch wel mooi hier om foto’s te maken’ en een toevallige voorbijganger pikte daar gewoon spontaan op in. Straf toeval ook dat The other Boleyn girl gewoonweg jouw lievelingsfilm is :-).

   Like

 2. Heerlijke setting rond jullie bibliotheek. In het gat waar ik woon is de bib gewoon deel van een lintbebouwing.
  De bandenspanning van mijn wagen controleer ik elke maand. De wagen wassen is veeleer een jaarlijks gegeven, vrees ik. 😉

  Like

  1. Dat is die mooie omgeving daar inderdaad. Ik weet intussen dat de juiste bandenspanning er mee voor zorgt dat er zuiniger gereden wordt, vandaar dat ik dit quasi maandelijks doe telkens ik de auto ga wassen. 🙂

   Like

 3. Klinkt als een heerlijk weekend 🙂 Veel plezier met je read-a-thon deze week!
  Zelf vind ik het ook heerlijk om naar de bib te gaan (ik ben zelfs lid van twee bibliotheken), en kan er ook heel gelukkig van worden als ik een fijne boekenbuit ‘gescoord’ heb.

  Like

  1. Ja, Becky, heerlijk was het zeker. De Read-a-thon houd ik 1 week vroeger (tov deze van Goodreads) om de eenvoudige reden dat het me nu beter uitkomt. Ik geniet ook daàrvan :-). Met m’n bib kaart kan ik terecht in alle Oost-vlaamse bibliotheken en ik wissel ook al eens af, al is dat laatste meer uitzondering dan regel tenzij ze dat éne boek dat ik absoluut zoek elders hebben en niet hier bij ons. Fijn dat je kwam lezen en reageren, dank je wel. 😉

   Like

 4. Oh wauw, een bibkaart voor alle Oost-Vlaamse bibliotheken! Ik wou dat ze zoiets ook bij ons hadden. Nu vraag ik soms een boek aan via IBL, als ze het niet in één van “mijn” twee bibliotheken hebben, maar dat is toch iets omslachtiger.

  Like

 5. Zo heb ik mijn weekends ook graag. De werkstress afbouwen en opnieuw energie proberen te verzamelen door rustig bezig te zijn, te wandelen, te lezen koken en waarom niet, gewoon niets te doen.

  Like

 6. Mooie omgeving rond de bib inderdaad! Je doet er mij aan denken dat ik als kind vaak met de fiets door het park reed dat aan de bib lag; eigenlijk mocht dat niet, maar het was veel mooier om er door i.p.v. er rond te rijden 😉

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.