Fragmenten

Hit & Run

In mijn wandeling door het bos van andere blogs kwam ik dit logje (Hit & Run) van Samaja  tegen, waarin zij zich dan weer liet inspireren door Menck. Een mooi en interessant vragenlijstje met gedachten bijeengesprokkeld om zo de persoon achter de blog weer wat beter te leren kennen. Ik neem het hier graag over en beantwoord hier en nu zelf die vraagjes.

 1. Wat is uw vroegste herinnering?
  Iets wat nog regelmatig wordt aangehaald. Die keer dat ik als klein meisje tijdens een vakantie aan zee tijdens het pootjebaden zei “Mama doe wat warm water erbij uit de kraan want het water is te koud.”
 2. Welke levende persoon bewondert u het meest, en waarom?
  M’n mama omdat ze zo een sterke vrouw is en ondanks tegenslagen en pijn toch anderen telkens opnieuw een hart onder de riem steekt en positief beïnvloedt zonder het zelf goed en wel te beseffen.
 3. Wat is uw grootste angst?
  Dat ik geen job ga vinden binnen afzienbare tijd.
 4. Wat is uw meest onhebbelijke karaktertrek?
  Achterdocht, vaak onterecht.
 5. Welke eigenschap stoort u het meest bij anderen?
  Opdringerigheid en dominantie.
 6. Wat was uw meest beschamende moment?
  Die keer dat ik dacht dat ik de hele tijd met een open blouse had rondgelopen. Te weten: een knop stond open met een gapend gat dààr op die plek en niemand die hiervan iets had gezegd. Beschamend.
 7. Wat is uw dierbaarste bezit?
  De woorden ‘dierbaar’ en ‘bezit’ passen niet erg bij elkaar vind ik. Wie mij het meest dierbaar is, zonder twijfel m’n dochter en waaraan ik het meest gehecht ben: m’n Gouden boekje vol veelzeggende quotes en one-liners, iets wat me regelmatig inspireert.
 8. Wat maakt u ongelukkig?
  Als m’n dochter ongelukkig is. Ook het leed van sommige anderen, dat kan me al eens diep raken en voel ik dan sterk aan tot in het kleinste vezeltje.
 9. Over welk deel van uw uiterlijk bent u het minst tevreden?
  M’n bovenmaat verschilt van m’n ondermaat. Ik zou dat liever meer in balans zien. Anderzijds… is dit wel typisch vrouwelijk, toch?
 10. Wat is uw favoriete boek?
  Pffeww een moeilijke dit. Ik lees met name veel boeken. Het boek dat ergens bovenaan mag prijken is dan misschien toch wel Liefde (Mijn strijd # 2) van Karl Ove Knausgard. Enerzijds omdat ik mezelf hiermee overtroffen heb (een boek van meer dan 600 pagina’s gelezen) maar ook en vooràl voor de manier waarop deze man schrijft. Zonder verbloemen, bij momenten hard maar ook openhartig.
 11. Wie of wat is de liefde van uw leven?
  Wie: als ik dat eens wist…
  Wat: boeken, zonder meer.
 12. Wat was de beste kus van uw leven?
  Die van m’n eerste vriendje.
 13. Wat is uw foutste guilty pleasure?
  Emo-eten. Dan vliegen de zakken chips, de repen chocolade en alles wat ge-zondig is me om de oren met achteraf dan dat vernietigende schuldgevoel. Gosh, I dit it again.
 14. Wat bent u verschuldigd aan uw ouders?
  Ze zullen zelf zeggen ‘niets’ maar persoonlijk vind ik respect en dankbaarheid twee waarden die ik hoog in het vaandel draag.
 15. Wie mag er aanschuiven aan uw droomdiner?
  Johny Depp. Of Tom Hanks.
 16. Welke stopwoorden en -zinnetjes gebruikt u te veel?
  Zonder twijfel: het woordje ‘maar’. Of verkleinwoordjes :-).
 17. Wat is de ergste job die u ooit heeft gedaan?
  Een kl*** job, met name het dagen- en wekenlang inscannen van documenten om alles uit het archief van dat bedrijf te digitaliseren. Het was wèl een bedrijf waar ik voordien al eerder had gewerkt dat me spontaan terug had gevraagd. Achteraf beschouwd toch een mooie aanwinst op m’n c.v. Elk nadeel heb z’n voordeel 😉.
 18. Wat was uw grootste teleurstelling?
  Een persoon vertrouwen die totaal niet te vertrouwen was.
 19. Als u terug in de tijd kon reizen, waarheen zou u gaan?
  Naar de middeleeuwen. En dan liefst in Ierland of de Schotse Highlands. Ooit, tijdens een retraîte op school, zei men mij zelfs dat ik in een verkeerd tijdperk ben geboren omdat ik zo gevoelig was (ben)…
 20. Noem één ding dat de kwaliteit van uw leven zou verbeteren.
  Beter kunnen omgaan met kritiek en de boosheid in de wereld.
 21. Wat beschouwt u als uw grootste prestatie?
  Presteren, dan denk ik aan werk/studies. Ik ben best fier op het zelfstandig organiseren – als schoolverlater toen – van een groots evenement. Een workshop in het toenmalige bedrijf met vele nationaliteiten en een groot aantal deelnemers. Werkelijk aan àlles gedacht: van het welkomstwoord aan de receptie met bewegwijzering naar de congreszaal waar het plaats vond. Elk logistiek detail dat daarbij komt kijken. Ook het navragen of er bepaalde deelnemers met voedselallergie tussen zaten – ja, toen al – hoorde daar ondermeer bij.
 22. Waar zou u nu het liefst willen zijn?
  Wandelend in een bos met een of andere soulmate en goed ingeduffeld tegen wind en regen. Om ons daarna te laven aan een verse warme chocomelk en warme apfelstrudel (mèt slagroom, uiteraard 🙂 ) bij een knisperend haardvuur.
 23. Wie moet u spelen in de film van uw leven?
  Spelen of acteren is niet aan mij besteed. Take it or leave it. Al zou ik best eens in de kleren willen kruipen van Meg Ryan zoals in ‘You’ve got mail’ of andere gelijkaardige films :-).
 24. Wat is uw favoriete geur?
  Ik kan zo niet meteen ‘een’ favoriete geur bedenken maar hou wel van frisse, bloemige geuren zoals die van vers gewassen linnen, lavendel, alles wat naar aarde ruikt zoals de geur van vers gemaaid gras of de zo typische geuren in de herfst. Heerlijk vind ik dat!
 25. Hoe komt u tot rust?
  Door een wandeling in de natuur, -m’n contact met dieren (als ik er tenminste niet voor terugschrik) of -het lezen van een goed geschreven boek, creatief bezig zijn.
 26. Van welke gewoonte zou u graag af willen?
  Uitstelgedrag.
 27. Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?
  Dat is nog niet zo lang geleden, omwille van het verdriet van m’n dochter.
 28. Wat houdt u wakker ’s nachts?
  Zorgen om de toekomst.
 29. Welke song mogen ze spelen op uw begrafenis?
  De soundtrack uit The Piano.
 30. Hoe wilt u herinnerd worden?
  Zoals hoe mensen – die me nu naar waarde juist inschatten – me zien: een lief en zorgzaam iemand.

Meer lezen zoals dit? De 25 questions tag onthult nog meer over de persoon achter deze blog ;-).

Herfstwandeling3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “Hit & Run

 1. Heel mooi. Ik vind je erg aardig. Ik hoop dat je een fijne job mag vinden en dat je dochter veel verdriet blijft bespaard. Want ik heb ook serieus afgezien toen mijn dochter groot liefdesverdriet had en ik haar niet kon helpen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.