Fragmenten

Wat ik nooit zal weggooien

Een koffer vol dromen, daar lijkt het soms wel op als ik denk aan die dingen die ik nooit zal weggooien. Dingen die doen mijmeren, terug in de tijd. En toch…is het nodig om die luchtbel al eens te doorprikken. Er niet teveel bij stil te staan of het. Dan. Misschien? Toch? Niet? Voor. Het. Ene. Of. Het. Andere. Kan. Dienen. En dat geldt zéker voor een creatieve duizendpoot (guilty 🙂 ).

Overschotjes, prullaria, restjes stof (voor m’n naaiprojecten in wording), papier allerhande. Daarin een keuze maken en richting classement vertical keilen om door het bos nog de bomen te kunnen zien. Er zijn echter van die dingen die ik nooit zal weggooien. Omdat ze hun nut al bewezen hebben. Een overzicht.

Adresboekjes

Sinds enkele jaren houd ik er de gewoonte op na om elk jaar een nieuw adresboekje aan te schaffen. Er zijn al eens contacten die wegvallen, -die slechts tijdelijk zijn of contacten die verhuizen bijvoorbeeld. Ik vervang m’n adresboekje jaarlijks zoals ik ook jaarlijks m’n agenda vervang. Soms komt zo’n ‘oud’ adresboekje echter toch nog van pas om wat voor reden dan ook. Intussen heb ik er al een hele verzameling van zoals je kan zien op onderstaande foto:

adresboekjes
adresboekjes

Mijn adresboekje voor 2017 ligt alvast klaar:

adresboekje
adresboekje
Wenskaarten

Ik hou ervan om zèlf kaartjes te schrijven of geschreven kaartjes te krijgen. Zoiets is toch altijd nèt dat tikkeltje persoonlijker vind ik in plaats van een snelle sms of e-card. Kaartjes voor verjaardagen, andere wenskaarten, kaarten voor een spoedig herstel bewaar ik in mijn kaartenmandje :-). Of kerst- en nieuwjaarskaarten, doorheen de jaren verzameld bij de bedrijven waarvoor ik heb gewerkt. Kaarten die anders toch bij het P&K waren beland en waarmee ik zelf dan weer wenskaarten maak (ik heb het natuurlijk eerst braaf gevraagd of ik die kaartjes mee naar huis mocht nemen) of -die ik hergebruik voor m’n Project Life waarmee ik dit jaar ben gestart. Lang leve upcycling!

kaartenmandje
kaartenmandje
Moederdag cadeautjes

Ja, daar ben ik weer hé met m’n nostalgische ziel. Cadeautjes die m’n dochter (intussen 17) heeft gemaakt  tijdens de lagere schooltijd, die houd ik ook bij. Van een zelfgemaakte boekenlegger (Boekenleggers en hun verhaal), dit zelfgemaakte juwelenkistje (zie foto) tot een mooi kadertje. Ik kan dat gewoon niet over m’n hart krijgen om zoiets weg te doen (zo houd ik ook àl haar nieuwjaarsbrieven hier zorgvuldig bij 🙂 ).

Diploma’s/certificaten/getuigschriften

Nu zéker met het solliciteren krijg ik toch nog af en toe de vraag naar het soort diploma (staat wel op m’n c.v. maar bon…). Niet dat men mij al ooit naar het papieren bewijs heeft gevraagd maar toch…zoiets gooi ik niet weg. Zèlfs m’n diploma’s lagere- en middelbare school heb ik hier netjes bewaard, zo ook deze van de dochter. Via avondschool vervolledigde ik dan weer WordPress 4.0,  Massagetechnieken & aromatherapie (Ma vie en rose(s)) en volg ik momenteel een jaarcursus basis naaitechnieken :-).

Boeken

Af en toe dient er toch eens opnieuw plaats gemaakt te worden in de boekenkast. Elke boekenliefhebber zal dit immers beamen: boeken kopen, zoiets verleer. Je. Niet. Dus is het af en toe ook eens nodig om boeken weg te doen naar de kringwinkel of schenk ik er een weg via een give-away of plaats het op mijn boekenruilrek om te ruilen met andere boekenwurmen. Maar boeken weggòoienNot me.

Meer lezen? M’n kleine verslavingen vertelt jou wat m’n andere hebbedingen zijn.

boeken
boeken

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

8 gedachten over “Wat ik nooit zal weggooien

 1. Is toch leeftijdsgebonden denk ik, ondervind ik, dat nostalgische kantje en niet bij iedereen hetzelfde. Het benieuwt me vooral ook wat anderen niet kunnen weggooien ;-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo herkenbaar. Ik ga regelmatig door mijn spulletjes (vermits ik graag knutsel krijg ik nogal snel veel bij elkaar gesprokkeld) om te zien wat er weg mag. Sommige zaken overleven echter telkens die opruim-sessies. Handgeschreven brieven én kaartjes horen daar zeker bij. Het grappige is dat ik bij mijn ouders thuis exact hetzelfde gevlochten koffertje had én daar bewaarde ik zowel mijn briefpapier als kaartjes in.

  Like

  1. Da’s inderdaad wel grappig, zo’n toeval. Ik heb nog zo’n mandje waar ik dan m’n kerstdecoratie in bewaar, ik kan dat niet wegdoen. Ben onlangs ook m’n ‘hobbykast’ beginnen opruimen, toch wel opgelucht dat dat alvast achter de rug is met wat meer overzicht nu…

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat heb ik onlangs ook nog eens moeten doen. Ik heb mezelf immers voorgehouden dat alle kaarten-materiaal in dat ene kastje moet blijven passen waardoor er af en toe een reorganisatie nodig is.

    Geliked door 1 persoon

 3. Diploma’s zou ik ook nooit wegdoen, al is het maar omdat je meestal (als je het toch zou nodig hebben) geen nieuw diploma kan krijgen, maar enkel een getuigschrift.
  Ik heb recent dan weer wel mijn eerste en enige adresboekje weggedaan; het merendeel stond toch al op mijn pc en als ik snel een adres nodig had, is dat ook waar ik het eerst ga kijken 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.