Dag boek·Fragmenten

Het interview

[Waarom uit-je-comfortzone ook grensverleggend kan werken]

Het was op een zaterdagmorgen, nog niet zo lang geleden. Ik zou eerst de dochter op haar bestemming brengen. Onder ‘bestemming’ wordt hier verstaan: de party bus die haar, samen met een vriendin, naar een festivalleke zou loodsen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna twijfelde ik wat ik zou doen: terug huiswaarts keren of dan toch maar de naburige wekelijkse markt opzoeken? Ik heb dan dat laatste verkozen.

Gezellig onder de mensen, koopwaar die enthousiast met een knipoog werden aangeprezen en de laatste zachte zonnestralen die me streelden. Een bezoekje aan de boekenwinkel kon natuurlijk ook niet uitblijven, een book addict als ik ben…. Ik dus binnen in de Standaard Boekhandel. Wat rondsnuisteren tussen de laatste literaire aanwinsten tot ik op een bepaald ogenblik werd aangesproken. Door Jos.

Zo stelde de mijnheer zich voor. Jos, die werkt voor het magazine van de Standaard Boekhandel (hij toonde me het magazine – me wel bekend –  maar dat kon Joost Jos niet weten natuurlijk 🙂 ) en daartoe regelmatig interviews afneemt van mensen die graag boeken lezen. Ik haal daaruit ook veel inspiratie, uit het Stanaard Boekhandel magazine. Hij vroeg beleefd naar m’n voornaam en ook of ik eventueel zelf geïnteresseerd was in zo’n interview, of hij me enkele vragen mocht stellen, een foto van me mocht nemen. Daar twijfelde ik geen seconde over (niet van m’n gewoonte). Maar ja, natuurlijk! Alles voor boeken :-). En dat interview verliep heel vlot.

Ik was verbaasd over mezelf, over het niet-naar-de-juiste-woorden-hoeven-te-zoeken, over het-niet-zenuwachtig-zijn (Doe ik het wel goed? Geef ik wel de juiste antwoorden?), over spontaan-mezelf-mogen-zijn, over praten-over-boeken-met-iemand-die-ik-nooit-eerder-had-gesproken. Ik vond dit heel interessant, grensverleggend en verrijkend.  Heb tussen de regels door nog wat – gratis – reclame gemaakt voor enkele book Challenges (Jos luisterde met veel interesse) en op het einde volgde dan de foto.

Een foto van ‘Ik tussen de boeken’, daar in de Standaard Boekhandel op die bewuste zaterdagmorgen :-). Met spijt in het hart dat het interview gedaan was (al had ik al veel verteld, mogelijk tèveel voor zo’n kort stukje in het SB magazine). Ik heb hiervan genoten, was best wel fier op mezelf dat ik dit had gedurfd, bedankte Jos, vroeg of dit interview effectief en ècht zou verschijnen (Droomde ik nu niet?) en jawel hoor… ik mocht erin geloven.

Het interview is een feit, je vindt het terug in het nummer waarvan je hieronder de cover ziet d.d. zondag 9 oktober 2016. Vandaag gratis bij de Zondag krant bij de warme bakker en vanaf morgen bij elke Standaard Boekhandel. ’t Is maar dat ge ’t weet. Zoiets overkomt een mens niet elke dag hé. En vooral niet als men. Thuis. Blijft. Zitten. Ik had dus de juiste keuze gemaakt :-). Win-win.

standaard boekhandel magazine
standaard boekhandel magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de book challenges waaraan ik deelneem? Je vindt ze in het menu (bovenaan) onder Boeken hoekje -> Book challenges.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

15 gedachten over “Het interview

   1. Net jouw interview gelezen! Tof! En zo’n stralende glimlach zeg 😀
    Ik hoop van harte dat hierdoor meer mensen de weg naar jouw blog zullen vinden.

    Geliked door 1 persoon

   2. Oh tof dat je het zo snel hebt kunnen lezen, Becky. Het was een fijne ervaring in elk geval (vandaar die stralende glimlach 😉 ). Ik heb alvast enkele pagina’s aangepast (vooràl onder het boekenhoekje) zodat dit voor nieuwe lezers overzichtelijk is. En inderdaad, ik merk dat door het artikel sinds afgelopen zondag meer mensen hun weg naar hier vinden. * dankbaar *

    Like

  1. Wel, Lalagè, als jij wint met de give-away, stop ik toch gewoon een exemplaar van dat magazine bij in je pakketje? 😉 Nog even afwachten dus. En anders wil ik jou ook een exemplaar naar NL opsturen hoor. Er staan vele boekentips in :-).

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat leuk! Ik wist al dat de Open Boekdagen op komst waren maar misschien moet ik toch maar alvast wat sneller bij de Standaard Boekhandel langsgaan zodat ik jouw interview kan lezen.

  Like

  1. Het heeft me echt verrast, toen, Haaike. Was wel een leuke ervaring. Het stukje zou inderdaad ook online te lezen zijn. Mocht je het toch niet vinden, geef gerust een seintje (en zéker als je nog eens naar België komt? ) ;-).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.