Dag boek

Boekenbuit Q3 – 2016

[waarom ik deze boeken het afgelopen kwartaal dan tòch heb gekocht]

Elk kwartaal kom ik hier nu die boeken uit de doeken doen die ik heb gekocht. De vorige updates daarrond vind je via deze link. De volgende editie zal verschijnen op het einde van het volgende kwartaal dus einde december (feestmaand 🙂 ).

Gevonden bij Action/Kruidvat

Escober – Chaos

Van Esther Verhoef (NL) las ik al eerder boeken. Zij is wat mij betreft een aanrader in het thriller genre. Escober is de naam van Esther en haar man Berry Verhoef, die ook als schrijversduo thrillers hebben uitgebracht. Dit is de eerste thriller van hen die ik in handen heb, gevonden bij de Action, alweer voor een prikje :-).

Alex Fisher kan – na zijn terugkeer uit Bosnië – zijn oorlogsverleden maar niet loslaten. Dat maakt dat de demonen in zijn hoofd hem en zijn geliefde Helen uit elkaar drijven. Alex vlucht daarop naar Mexico, waar hij in aanraking komt met de mysterieuze Angela. Het gevolg is dat Alex opnieuw in levensbedreigende situaties terechtkomt, echter deze keer is hij niet langer alleen voor zichzelf op de vlucht.

Het belooft een boek te zijn dat (ik quoteer) op zijn minst één slapeloze nacht betekent doordat het boek je wakker houdt tot en met zijn bizarre ontknoping (einde quote). Precies zoals een thriller hoort te zijn dus.

Lisa Rogak – Hillary Clinton in haar eigen woorden

De race om het toekomstige presidentschap in de Verenigde Staten is volop bezig. Maar wie is nu die Hillary Clinton, de presidentskandidate uit het democratische kamp? Welke zijn de normen en waarden waarachter ze zich schaart? Daar wilde ik wel eens het fijne van weten. Als bij toeval lag dit dunne boekje voor het rapen, met tal van quotes van La Clinton herself. Heel interessant, dit. Een vrouw met power, die absoluut the guts heeft om het presidentschap op zich te nemen en aan te kunnen als je ’t mij vraagt.  Echt benieuwd hoe het verder zal evolueren…

Ik heb het na aankoop al ingekeken. Omdat het boek bestaat uit losse quotes is dit er zo eentje dat men kan wegleggen en tussendoor inkijken. Interessant!

Henriette Power – De erfenis

De erfenis

Ze is een Amerikaanse schrijfster met Griekse roots, deze Henriette Power. Omdat ik ook meedoe aan een Boekenreis rond de wereld, waarbij de uitdaging bestaat uit het lezen van boeken uit 100 verschillende landen, heb ik ook dit boek aangekocht. Op de cover werd dit boek bovendien aangeprezen door Jenna Blum, een schrijfster van wie ik intussen 2 boeken uitlas en die me erg ligt. En da’s altijd een referentie, vind ik.

Als Callie de erfenis van haar lievelingsoom op orde brengt, stuit ze daarbij op steeds meer verzet van haar moeder die al haar vragen naar het verleden nors afwijst. Terwijl ze de puzzelstukjes van het familiegeheim bij elkaar probeert te leggen dreigt haar eigen leven uiteen te vallen: een roekeloze affaire brengt haar ophanden zijnde huwelijk in gevaar en ze wordt gedwongen haar eigen verleden en toekomst opnieuw onder ogen te zien.

Een verhaal dat me zeker en vast aanspreekt! Dit boek is een debuut en kadert dan ook mooi in de Verbeelding Book Challenge.

Gevonden bij FNAC:

Vea Kaíser – Blaasmuziekpop

BlaasmuziekpopBij Fnac Gent vond ik dit boek dat daar in de bakken stond met restsolden en de commentaren op de achterflap zijn alvast lovend:

Een stoutmoedig en fris verteld dorpsepos – Die Zeit
Zo vrolijk en komisch, sprankelend en geestig – WDR 2 Radio
Beweegt overtuigend tussen satire en groteske – Süddeutsche Zeitung
Elke ingevlochten vertelling zindert van verbeeldingskracht – Tageszeitung

Het verhaal draait rond een curieuze familie die zich te midden van houthakkers en rouwdouwers aan de wetenschap wijdt. Een lintworm van 14,8 meter – een tot raket omgebouwde zeepkist – een monnik in een jaguar – een nordic walking club voor moeders: welkom in de microkosmos van deze betoverende debuutroman. Iets totaal anders dan die boeken, die ik gewoon ben te lezen.  Iets met heel veel verbeeldingsvermogen lijkt me zo. Haalt me eens uit m’n comfortzone wat mogelijk erg verrijkend kan werken. *Benieuwd*

 

Onderstaande schrijvers zijn bij de meeste boekenwurmen wel gekend. Vandaar dat ik hierover geen uitgebreide samenvatting schrijf.

boekenbuit
boekenbuit
* J. Bernlef – De onzichtbare jongen

Zijn meest gekende werk – Hersenschimmen – krijgt heel veel positieve commentaren door ieder die het heeft gelezen. Zo ook dit minder gekende werk, De onzichtbare jongen, dat me nu zeker ook benieuwt. Ter vervollediging van mijn 50 before 50 – challenge :-).

* Virginia Woolf – Mrs Dalloway

Door het lezen bij andere blogs krijg ik ook veel leestips binnen. Zo eentje dat ik daaruit heb onthouden is deze.  Een van die boekjes die dan ook nog toevallig voor een prikje worden verkocht owv het 70-jarig bestaan van Uitgeverij De Bij. Gevonden ‘bij’ (:-) ) Fnac Aalst.

Gevonden in de kringwinkel

In een naburige kringwinkel vind ik regelmatig gekende werken, er is veel verschil tussen de verschillende kringwinkels heb ik al gemerkt. Altijd leuk om dan voor echt géén geld zulke goede boeken op de kop te kunnen tikken.


* Dimitri Verhulst – Godverdomse dagen op een godverdomse bol + De zomer hou je ook niet tegen

Van Dimitri Verhulst wilde ik al een hele tijd iets lezen (zie ook: 50 before 50).  Deze twee dunne boekjes van hem vond ik in de kringwinkel. Wie me volgt op Goodreads, las al dat ‘De zomer hou je ook niet tegen’ me goed is bevallen. Dus ja hoor, Dimitri Verhulst is een aanrader wat mij betreft.

* Adriaan Van Dis – In Afrika

Ook weer eentje uit de wereldliteratuur. Auteurs die al een hele tijd meedraaien en die dan nieuw werk uitbrengen, maken me nog nèt dat tikkeltje nieuwsgieriger. Vandaar…

Meest recente uitgave van Adriaan Van Dis: Ik kom terug (2015)

Annette Heffels – Moeders en dochters

Een onderwerp dat me deze dagen in het bijzonder na aan het hart ligt (waarom, dat lees je via deze link). Het betreft een autobiografisch werk. Van Annette Heffels nog niet eerder iets gelezen. Een goede gok, zo blijkt, want ook volgens Goodreads is dit boek bijna 4 sterren waard.

* Deze auteurs behoren tot de wereldliteratuur (volgens Steinz)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Welk(e) boek(en) kocht/leende jij zoal en/of ben je nu erg benieuwd naar? 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Een gedachte over “Boekenbuit Q3 – 2016

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.