Fragmenten

Nieuw seizoen, nieuwe updates (herfst 2016)

Bij het begin van elk seizoen tracht ik Regenboogbui in een nieuw jasje te stoppen. De herfst is in aantocht dus ook nu weer: tijd voor een update.

Regenboogbui / ~ Ontdekken, creëren, welzijn ~ -> werd Regenboogbui /  ~ Blog met een persoonlijke toets ~

Omdat de evolutie die Regenboogbui heeft gekend zoveel méér is dan ontdekken, creëren en welzijn. Omdat dit geen reisblog is (ontdekken), ook geen blog waarop ik mijn creatieve werkjes kom tonen (creëren) en evenmin enkel een blog rond lichamelijk of geestelijk welbevinden (welzijn), of een combinatie van die drie. Er komt telkens wel weer ìets bij dat niet onder die noemers valt. Vandaar de verandering in deze ondertiteling.

Home

Naar aloude gewoonte post ik op m’n [home] page per nieuw begonnen seizoen een overzicht van wat je hier zoal kan vinden. Blogposts die het meest werden bezocht, de onderwerpen die in de schijnwerper worden geplaatst, persoonlijke bedenkingen en dito anecdotes. Mijn gezonde kritische geest is daarbij nooit veraf :-).

Bucket list

Dit is een oplijsting van wat ik nog aan dromen heb. De éne verwachting is al iets realistischer dan de andere maar hé, dromen mag toch, zo af en toe? ;-). Ik postte er ook een eerste update rond, die vind je via [deze link].

Hoe deze blog verkennen?

Deze pagina laat ik er ook tussen staan. Ik merk met name dat lezers dan sneller de weg vinden naar blogposts die hier eerder verschenen, dat ze meer gericht kunnen zoeken en vooràl vinden wat hen interesseert.

Boeken hoekje

Ooh yeah, boeken, zeker weten. Dat is een grote gemene deler hier. Ik verslind zelf boeken bij de vleet, word daarin ook getriggerd door van die book challenges (heel erg boeiend allemaal). Er wordt hier over boeken geschreven, van gedachte gewisseld, al eens een blogger meet up op touw gezet. Kijk en ontdek vooral zelf bovenaan in het Boeken hoekje, gewoon ff doorklikken. Je vindt er achtereenvolgens:

 • Boeken blogroll: een link naar andere blogs, die vooràl rond boeken draaien. Hier komen er steeds meer bij.
 • Boekenruilrek: op deze pagina de boeken die ik weggeef of graag wil omruilen. Neem zeker eens een kijkje, wie weet vind je er wel iets tussen. Meteen een gelegenheid om andere bloggers eens ‘live’ te ontmoeten (ik kan het jou in elk geval aanraden).
 • Book challenges: een overzicht van de verschillende book challenges waaraan ik deelneem, mèt link naar elke boekbespreking per uitgelezen boek.
  [50 before 50 / Boekenreis rond de wereld / Verbeelding book challenge 2016]
 • Wish list: mijn wenslijstje in boeken :-).

Blog-o-land

Alles wat met het bloggen te maken heeft: hoe het bloggen voor mij is begonnen, tips die ik kan meegeven [Blog de bouwer in 5 stappen], een dankwoord aan hen die mij hierin door dun en dik hebben gesteund en enkele regeltjes hier. Je vindt er ook m’n [Blog favorieten], intussen een volwaardige blog roll rond alles wat mij boeit, interesseert en waar ik inspiratie haal. Onderwerpen: Boeken / Creatief / Gezond en bewust leven / Persoonlijke verhalen / Vrouwenblogs 40+.

Contactformulier

Wil je iets persoonlijk kwijt? Ontbrak een bepaalde link? Heb je vragen/opmerkingen/suggesties? Of misschien wil je zelf eens een stukje schrijven op deze blog? Daartoe dient het contactformulier. Persoonlijke gegevens die je hierop achterlaat worden vanzelfsprekend niet gepubliceerd en blijven strikt vertrouwelijk!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12 gedachten over “Nieuw seizoen, nieuwe updates (herfst 2016)

 1. Leuk toch, hoe al doende je blog evolueert en je uiteindelijk over andere onderwerpen schrijft dan je oorspronkelijk had gedacht. Die ‘hoe deze blog verkennen’ is inderdaad een goed idee om mensen hun weg te doen vinden en om oudere berichten niet te laten verdwijnen in het archief.

  Geliked door 1 persoon

  1. Een evolutie is het zeker al geweest, Greet. Ik verschiet er nog elke dag van. Soms denk ik er zelfs aan om oude berichten nog eens te herposten, of om deze nieuw leven in te blazen. Tijd brengt raad… ;-).

   Like

  1. Ik probeer me daar nu aan te houden, aan zo’n overzicht per nieuw begonnen seizoen. Leuk voor nieuwkomers maar ook voor wie het een tijdje niet meer heeft kunnen volgen wat ook menselijk is. En die vermelding, graag gedaan hoor.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je, en ja zo voelt het ook, dat ik hierdoor een evolutie aan het ondergaan ben. Ik schrijf al van m’n 17e en dat is echt met periodes dat dit meer- of minder aanwezig is. Fijn te mogen vernemen dat je m’n schrijfsels erg mooi en puur vindt.

   Geliked door 1 persoon

   1. zo fijn dat je daar echt in gegroeid bent, en ook echt jezelf in kan uiten! en van je 17e, dat is toch al wel eventjes! je lijkt me een heel veelzijdige madam! leuk!

    Like

   2. Haha hieruit kan ik opmaken dat je me al vrij goed ‘kent’, Barbara, van jou weet ik met zekerheid dat madam positief bedoeld is.

    Geliked door 1 persoon

 2. Het is leuk om te zien hoe je eigen blog maar ook die van anderen evolueert door de jaren heen. Voor lezen telt dat ook, zo las ik vroeger bijvoorbeeld in genre-blokken. Een hele periode thrillers, vervolgens romans, … De laatste jaren vind ik het dan weer net leuk om af te wisselen. Ook bij het bloggen zijn enkele zaken veranderd. Vroeger verschenen er minder vaak blogposts, dan steeds meer, vervolgens een vrij lange periode dagelijks en nu weer iets minder frequent. Maar eigenlijk wel steeds over boeken dat is dan weer niet veranderd. 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.