Creaties·Fragmenten

Hoe zit het met m’n bucket list?

Een bucket list ofte een lijst met dingen die je in je leven nog wil verwezenlijken. Sommigen noemen het een life list, anderen een wish list. Lijstjes werken bij mij over het algemeen vrij goed. Het is zo’n beetje een stok achter de deur, een stimulans om ècht te gaan doen wat ik nog wil doen. Al komt mijn uitstelgedrag soms ook venijnig achter de hoek loeren. Maar…niet geklaagd, wat gedaan is, is gedaan. Dus ik ben best wel tevreden met die dingen die ik dit jaar al heb afgewerkt op die bucket list.

Tegenwoordig vind je ook al boeken met de gelijknamige titel. Daarin vind je soms ook al eens inspiratie. Mijn inspiratie haalde ik vooral uit mijn eigen wensen en  – realiseerbare – dromen. Met zo’n bucket list ben ik opgestart in 2015, het jaar waarin ik ook ben begonnen met deze blog.

Bucket-list: update 2016
 • Elk jaar 1 plaats in de Benelux bezichtigen, waar ik nooit eerder ben geweest. Ik bezocht dit jaar Domburg, gelegen op het schiereiland Walcheren – Zeeland (Nederland). Zeeland was me niet vreemd doch dit éne plaatsje had ik nog niet gezien. Een aanrader. Een verslagje over dat weekend Zeeland lees je voorts in dit eerdere blogbericht.
  Domburg 1

 

 • Eens deftig leren werken met m’n spiksplinternieuwe naaimachine. Ik kocht vorig jaar een naaimachine, vond het met name een grote handicap dat ik als 45+ nog niet zelf broeken kon omleggen (shame on me), om maar iets te noemen. Met enkele handleidingen en de hulp van een vriendin is dit ook weer iets dat ik dit jaar heb bijgeleerd :-). Spaart heel wat uit in de portemonnee…

 

 • Opnieuw leren haken. Ik heb hiertoe een tijdje terug enkele boeken in de bibliotheek gaan halen en heb alvast het volgende gehaakt: pannenlapjes – een ‘jasje’ voor theelichthouders en een haarband/schminkband. Nu nog de eindjes instoppen (dat uitstellen toch altijd). Er is nog wat verfijning nodig wat betreft de pannenlapjes (de ronde werkjes op de foto) want deze krullen nog op. Zijn hier technieken voor, iemand?
leren haken
leren haken
 • Op zoek gaan naar een volgende  interessante cursus in de avondschool. Dit is ook gelukt, binnenkort daarover méér. Ik kan alvast dit verklappen: het is een cursus die te maken heeft met creativiteit die loopt over een volledig jaar.
 • Lid worden van een leesclub (of er zelf één oprichten). Ik was al een tijdje actief op Goodreads en heb me nu onlangs ook toegevoegd bij de Verbeelding Bookclub. Omdat dit simpelweg leuk is, zo’n community met andere boekenliefhebbers – gelijkgestemden. Heel wat bekenden daar :-).
 • Schoon schrift leren (ik heb werkelijk een zeemansgeschrift en ik schríjf zo graag…). Ik schrijf nu af en toe iets in ‘Mijn schoon (kook)schrift‘, een schriftje met zo’n heerlijk nostalgische kaft dat ik vond bij Dille & Kamille met natuurlijk de bijhorende veelkleurige stylo’s om het geheel wat op te fleuren. Nog veel werk aan de winkel echter, om tot een ècht schoon schrift te komen.
 • Deelnemen aan een uitstap met onbekenden. Hierin lag voor mij toch wel één van de grootste uitdagingen. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden, heb ik toch gedurfd. Ik schreef me in voor zo’n daguitstap en dat is me reuze goed meegevallen (al was ik wel de jongste daar 😀 ). Voor herhaling vatbaar met andere woorden. Vooral de gemoedelijke, ongedwongen sfeer beviel me daarbij in het bijzonder. Een zomerzoektocht in een leuke stad – op bovendien een mooie, zonnige dag – was het resultaat.

Het valt zeker niet op, dat hier vooral creatieve dingen tussen zitten? Mijn honger naar creativiteit is dan ook moeilijk te stillen. Ik ga steeds op zoek naar nieuwe DIY ideeën die ik dan graag uitwerk voor mezelf of waarmee ik graag anderen verras ;-). Ben jij ook zo’n creatief iemand? En/of heb jij zo’n bucket list?

M’n volledige bucket list vind je via deze link: Bucket list. Wordt ongetwijfeld vervolgd ;-).

Extra tip: Over het Bucket list boek bestaan er tegenwoordig overigens ook al een aantal varianten, waaruit ook heel wat inspiratie valt te rapen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

17 gedachten over “Hoe zit het met m’n bucket list?

 1. Leuk dat je al zoveel dingen hebt kunnen afstrepen. Ik ben ook echt een creatieve duizendpoot zoals ze zeggen maar breien doe ik het allerliefst 🙂

  Like

 2. Ik heb eigenlijk niet echt zo’n lijstje en dat als listomaniac. Er zijn nochtans wel enkele steden en landen die ik graag zou willen (her)bezoeken. Ook terug wat meer creatief bezig zijn lijkt me leuk. De laatste tijd kwam het daar niet zo vaak van. Deels door het bloggen (dus daar ga ik iets aan proberen te veranderen door niet meer dagelijks een blogpost te publiceren) maar ook door de gezondheid (die ik jammer genoeg niet zelf in de hand heb).

  Like

  1. In bloggen, daar kruipt ook veel tijd in hé en is immers ook een vorm van creatief bezig zijn, toch? Dagelijks een blogpost lijkt me wel een hele opgave. Ik plan dat meestal in adhv de blogkalender, dat helpt wel vind ik. Een gezondheid is alles, die komt in de eerste plaats.

   Geliked door 1 persoon

  1. oh Dank je wel ivm dat geschrift (toch wil ik er nog wat aan bijschaven Haaike 😉 ). Dat lijstje is nog lang niet af en zal hier dus regelmatig wat komen delen. Maar wat gedaan is, daar ben ik best al tevreden over.

   Geliked door 1 persoon

 3. Oh wat een fijne dingen op je lijst die je voltooid hebt! Hoe kwam je aan die onbekende groep?
  Schrijven met de hand vind ik ook heel tof om te doen 🙂 Leuk!
  Ik ben ook bij die leesclub maar ik snap er niet veel van… *oops*

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.