Dag boek

Boekenbuit Q1 – 2016

[waarom ik deze boeken het afgelopen kwartaal dan tòch heb gekocht]

Afleren om boeken te kopen? Not me :-). Maar daarvoor diende ik eerst wel opnieuw wat plaats  te maken in m’n boekenkast en dus heb ik – naast een aantal e-books – ook een aantal boeken gekocht in het voorbije eerste kwartaal (= Q1). Een overzicht vind je hierna en ik vertel ook graag waarom ik deze boeken dan tòch heb gekocht. Plaats van het gebeuren was zowel de kringwinkel (1 – 3 – 4 – 6) , het Boekenfestijn = Boekenvoordeel (5 – 9 – 10 – 11 – 13 – 14), De Slegte (8)  als Kruidvat  (2 – 7 – 12 ). Time to read!

Hiermee heb ik wat liggen sleutelen aan de vaste rubriek ‘Je bent wat je leest’, waarin ik boeken kwam toelichten die ik had meegebracht van de bibliotheek. Ik zie het nu wat ruimer en dus zal er hier, telkens rond de 3e, iets worden gepost rond lezen/schrijven/doen, zolang het maar met boeken te maken heeft. Een overzicht rond de andere vaste rubrieken hier vind je op deze aparte pagina.

 1. Baker, Tiffany – Het wonderbaarlijke leven van een kleine reuzin

  Ik vond de cover leuk en ook het verhaal: over een meisje dat van bij de geboorte heel groot/dik is maar door een kruidenboek haar leven ziet veranderen. Ik verwacht dat dit énerzijds een humoristisch boek zal worden maar anderzijds ook een aangrijpend verhaal door de omstandigheden waarin dit grote kleine meisje opgroeit.

 2. Cornwell, Patricia – Rood waas

  Thrillers lees ik graag. Iets in me zegt me dat Patricia Cornwell zo’n schrijfster is die me ook wel zal aanspreken. Over een moord op gevangenen, die door een pathaloog-anatoom moet worden opgelost.

 3. De Coster, Saskia – Eeuwige roem

  Haar meer gekende boeken ‘Wat alleen wij horen’ en ‘Wij en ik’ stonden al voordien in mijn 50 before 50 leeslijstje. ‘Eeuwige roem’ stond in de kringwinkel en betekende meteen het debuut voor Saskia De Coster. Een verhaal over twee vriendinnen wiens levens verstrengeld raken. *benieuwd*

 4. De Vlieger, Evelien  Ga niet naar Canada (en andere misverstanden over de liefde)

  Ook hier weer sprak de cover me aan, evenals het verhaal. Verhalen in briefvorm/dagboekvorm hebben iets mystiek, vind ik. Dus ik ben nu wel erg benieuwd naar dit boek. Over een jong meisje dat het dagboek van haar opa vindt.

 5. Dhooge, Bavo  De sok

  Over een man die op een ochtend vaststelt dat één van de twee sokken van het sokkenpaar dat hij wil aantrekken is verdwenen. Dit stemt hem volledig triest en hij gaat dan ook op zoek naar die tweede sok. Voor velen herkenbaar denk ik :-). Ik verwacht dat dit een erg grappig boek zal worden.

 6. Evanovich, Janet – Het achtste wonder

  Regelmatig kijk ik op andere boekenblogs. Op die manier leerde ik ook deze auteur kennen. Een detective die belooft te zorgen voor veel actie en humor, voor uren ongecompliceerd leesplezier: meenemen die handel.

 7. French, Nicci – Het veilige huis

  Ik heb nog nooit een boek volledig uitgelezen van Nicci French. De romans van Nicci Gerrard, de vrouwelijke helft van dit schrijversduo, lees ik in elk geval heel graag. In ‘De rode kamer’ (Nicci French) ben ik ooit beginnen lezen maar het verhaal lag me zo niet. Dit spannende boek, ‘Het veilige huis’, zal me denkelijk beter liggen qua verhaallijn. Een vrouwelijke psychiater neemt een getraumatiseerde dochter van een vermoord echtpaar in huis maar werkt zich daardoor lelijk in een wespennest.

 8. Hay, Elizabeth – Nachtradio

  Een man die naar een radiostation terugkeert, nadat hij is ontslagen, krijgt als tijdelijke directeur te maken met talloze medewerkers en hun problemen. Dit boek handelt over liefdes, intriges, menselijke observaties waarbij de auteur schrijft vanuit eigen ervaringen. Boeken over mensenkennis en inzichten spreken me altijd aan.

 9. Hore, Rachel  Het droomhuis

  Voor ze met man en kinderen een definitieve woning vindt, trekt een vrouw in bij haar schoonmoeder. Bij de zoektocht naar een eigen huis, maakt ze kennis met de eigenaresse, met wie er frappante gelijkenissen blijken te zijn in de familiegeschiedenis. Dit is het soort boek dat ik graag lees om mijn feel good gehalte wat op te krikken :-).

 10. Jansma, Linda – Houvast

  Wanneer de echtgenoot van een dierenarts wordt vermoord, wordt al gauw duidelijk dat hij bezig was met allerlei duistere zaken waarvan de dierenarts niet op de hoogte was. Ook dit boek belooft spannend te zullen worden! Regelmatig zie ik boeken van deze Linda Jansma bij Boekenvoordeel (zowel in de winkels als online) en daar zitten heel veel verhalen tussen die me aanspreken.

 11. Koepcke, Juliane  Toen ik uit de lucht viel

  Een waargebeurd verhaal, neergeschreven door een vrouw die als tiener als enige overleeft na een vliegtuigongeluk in het Peruaanse oerwoud. Ik lees al eens graag waargebeurde verhalen. Dit boek in het bijzonder fascineert me om te lezen hoe deze vrouw als tiener het heeft overleefd, zo zonder iemand rond haar in een jungle ver weg van de bewoonde wereld.

 12. Slaughter, Karin * – Een lichte koude huivering + Zoenoffer

  Naast scandinavische thrillers lees ik ook graag de thrillers van deze Karin Slaughter. De opbouw, de spanning, en ook de halfslachtige relatie tussen kinderarts-lijkschouwer Sarah Linton en haar ex-echtgenoot rechercheur Jeffrey alsook de plot in de thrillers van Karin Slaughter maken elk van haar boeken telkens opnieuw geslaagd! Dit is zo het soort auteurs waarvan het succes bij elk nieuw uitgebracht boek a priori al een garantie is wat mij betreft. Zo’n echte page turner, telkens weer, het soort boeken dat ik graag lees.

 13. Unger, Lisa  Halve waarheden

  Een auteur die Karin Slaughter * zelf aanprijst, die wil ik natuurlijk ook wel eens lezen. Zo ééntje is Lisa Unger. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die – na de dood van haar vader – de draad weer terug tracht op te pikken. Wanneer ze haar vakantiefoto’s ophaalt, staat daar een man op die wel erg frappante gelijkenissen vertoont met haar vader. Van 6,95,- voor slechts 0,99,-: dat kan alleen op het Boekenfestijn :-).

 14. van der Vlugt, Simone  Schaduwzuster

  Een lerares op een middelbare school wordt met een mes bedreigd door één van haar leerlingen. Wanneer zij op een dag dood wordt aangetroffen, verdenkt iedereen de bedreiger. Ook Simone van der Vlugt staat voor mij gelijk met een goede schrijfster (eerder las ik haar historische roman ‘Jacoba, dochter van Holland’ en ook ‘De reunie’). Benieuwd hoe spannend dit boek zal zijn.

 15. Woods, Sherryl  De beste keuze

  Voor de fun zo’n stationsromannetje met een op en top romantisch verhaal uit de Magnolia reeks. Voor dagen waarop het eens wat luchtiger mag zijn ;-). Dit boek vormt de enige uitzondering op de regel ‘Waar haalde ik deze boeken’ en bracht ik gewoon mee uit de supermarkt :-), THE place to be voor boeken natuurlijk (ahum).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ben jij ook zo’n boekenwurm? En wil je graag andere boekenwurmen ontmoeten? Misschien wil je er dan graag bijzijn binnenkort, voor een meet & greet ikv de Verbeelding Book Challenge of ruil je graag eigen boeken met die van anderen? Of misschien heb je zelf nog tips, waar jij je boeken zoal aankoopt? 

Reacties maken me altijd blij.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 gedachten over “Boekenbuit Q1 – 2016

  1. Zoveel boeken die hier nog op stapel liggen, en er komen er steeds bij. ‘Ga niet naar Canada’ sprak me ook meteen aan ;-), een boek dat zo’n beetje opviel tussen al de rest in de kringwinkel. Misschien lees ik dit ook nog als extra ipv het boek dat ik al afvinkte als ‘een boek in briefvorm’ voor de Verbeelding Book Challenge maar eerst nog de andere puntjes…

   Geliked door 1 persoon

 1. Vandaag tot en met zondag is het Boekenfestijn vlak bij ons. Nu ja, zo’n 20 minuten met de auto. Maar ik ga heel braaf zijn en er niet naar toe gaan vermits ik al naar Mechelen ging. Zowel bij Karin Slaughter en Janet Evanovich ben ik vooral fan van de eerste boeken.

  Like

  1. Boekenfestijn in Antwerpen dit weekend, inderdaad. Maar met dit goede weer ga ik niet binnenkruipen op een boekenfestijn, dan geniet ik liever in het zonnetje buiten…met een goed boek 😉 zoals vandaag. Heerlijk was het toch. Ik ben ook naar die van Mechelen geweest. Misschien kom je graag naar de editie van Gent? Ik zet een Meet & Greet op touw, zie de pagina Weggeef boeken voor de Verbeelding Book challenge onder het Boeken Hoekje hier. Naar Janet Evanovich ben ik benieuwd, het is het eerste boek van haar dat ik hier in handen heb.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.